Zdravim,
mam problem doma s telefonom, nejde len chrapsti ziadny signal, ziadny tut-tut ujo v sluchatku, pritom internet ide uplne normalne-mam doma DSL, linka ide tradicne do splittera a stade sa to deli telefon/dsl - je odideny splitter alebo moze byt chyba aj v kabli??(trocha polamanay, raz spajany-ale pozor, internet(data) idu uplne normalne na max..). nechcem dako volat poruchy lebo to trva a bude mi tu mudrovat ako to mam pozapajane.
co stoji splitter?? vdaka za rady!!
DSL splitter v haji..??
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Re: DSL splitter v haji..??
nemam s tymto skusenosti ale povedal by som ze ak ine internet tak bude spliter OK, vyskusal by som ini kabel/telefon....
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
skusal som dva druhe telefony, taktiez jeden iny kabel-rovnake..teraz uz to sumenie trocha potlacilo, uz pocut aj signal
moje skusenosti:
kludne to moze byt ten nadpajany
zistis to jednoducho, odpoj od splittra dsl zariadenie
pri jednoduchosti splittra si myslim ze na 99.9% spl. bud ide alebo nie , ze by sustal, to len linkou
M
kludne to moze byt ten nadpajany
zistis to jednoducho, odpoj od splittra dsl zariadenie
pri jednoduchosti splittra si myslim ze na 99.9% spl. bud ide alebo nie , ze by sustal, to len linkou
M
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
jj mas pravdu sorry ze som nereagoval-nakoniec som to riesil cez poruchy-cosi pan posprtal dolu na prizemi kde maju asi nejaky rozvadzac, potom len zavolal ze je to hotove takze neviem co bolo na chybe-splitter to nebol
vidis trocha do toho??? akosi mi nejde do hlavy ze ked je nanic linka tak internet ide uplne normalne-co vlastne ide v kabli na linke, ked telefon to ovplyvni a data nie????? kedysi ked som chodil cez analog modem som princip tel. linky chapal, teraz je to uz na mna zlozite
vidis trocha do toho??? akosi mi nejde do hlavy ze ked je nanic linka tak internet ide uplne normalne-co vlastne ide v kabli na linke, ked telefon to ovplyvni a data nie????? kedysi ked som chodil cez analog modem som princip tel. linky chapal, teraz je to uz na mna zlozite
Je to velmi jednoduche, dsl \ sk aDSL\ nema prakticky s tel linkou nic, musis to brat ako sluzbu dodavanu dvoma drotmi od telecomu. Akurat ked su problemy \sg:sum a tak\ mozu nastat taketo problemy. Pracoval so v tcome 10 rokov, toto bolo na dennom poriadku \nadpajane kable a tak...\. Najistejsie je pripojit tel. k zasuvke, ak sumi aj tam, tak 12129, ak budu chciet prachy, reklamovat...
m
m