strasne dlho som vahal, behal po internete a rozhodoval sa ze ktoru 24" kupit namiesto mojej odfajcenej - ked sa nad tym zamyslim, trvalo mi to iba polroka.
vsetci vieme ze pixmania ma najnizsie ceny, ze posielaju veci z Francuzska, ze ziadny telefon na nich neexistuje, ze zakaznicky support je diplomaticky povedane velmi limitovany a ze reklamacie prebiehaju trosku inak ako "donesiem do obchodu, tam mam na koho nahukat a idem domov". Vsetci takisto vieme, ze 24" monitor dnes - jul2008 - za 9000,- s danou je ponuka velmi vynimocna pretoze bezne tie monitory stoja cez 11000, castokrat dokonca aj cez 14000. A to uz nehovoriac o tom, ze tie drahsie monitory maju TN panel namiesto MVA/PVA panelov tychto lacnejsich pixmaniovych devattisicovych monitorov. A kedze Kajfun zrovna TN panely nemusi, rozbehol sa Kajfun jak Tajfun a po velmo dokladnom vybere

- iolair, pixmania a este jeden su uplne presne tie iste monitory s inou nalepkou, je to vidno na obrazkoch, maju rovnake tlacitka atd
- daewoo/sensy lcd24kal ma iny design ale vnutri je to zrejme ten isty panel, bohvie mozno aj elektronika [pohladam na forach, reportujem ked budem vediet]. Nemyslim si ze by existovalo prilis vela OEM modelov v tejto cenovej kategorii a vybave.
sa kajfun rozhodol pre daewoo lcd24kal a teda riskol pixmaniu. Jeden z dalsich dovodov pre toto rozhodnutie je hlavne PIVOT - ano, tento 24" monitor ma:
- MVA panel, nie posrane TN, teda ma spickove pozorovacie uhly
- PIVOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kajfun robi s monitorom na vysku, spolu s pozorovacimi uhlami je toto pre mna najdolezitejsia vec
- DVI + analog vstupy
- USB hub
- zopar dalsich blbosti ktore by v tej cenovej kategorii clovek necakal
Samozrejme ze tri-styri dni na dorucenie domov sa nekonaju, dodacia lehota bola tusim osem alebo devat dni ale to nie je podstatne. Dnes rano pred zurivym startom do karierneho rastu zvoni 7:20 telefon... reku ci niekomu nahodou nedrbe. A nedrbe, DPD prinieslo monitor... Zabaleny statocne, cely balik obaleny ciernou nepriehladnou silnou foliou/igelitom aby nebolo vidno co je dnu.
karierny rast sa v tom momente odlozil na neurcito, monitor som samozrejme musel vyskusat. Mal som to zapnute iba tri minuty, ale velmi hruba spokojnost:
- MVA PANEL, fesaci ; ziadne posrane TNko
- spickove !!!! pozorovacie uhly zo vsetkych !!!! stran, zhora, zdola. SUPER VEC !
- velmi slusne podsvietenie, i ked som ho netestoval superstarostlivo nemam dojem ze by bolo prilis nerovnomerne [dnes vecer...]
- nezaznamenal som backlight bleeding [zase vecer, potme...]
- kvalita obrazu samozrejme v pohode, nativne rozlisenie 1920x1200, High-Def movies here I come!
- PIVOT som uz spominal ??
- narychlo som neobjavil ziadne mrtve body alebo prilepene pixely
- prvy 1080p zdroj co som mal poruke bol "Gina.goes.wild.1080p.m2t"

- neviem ako je na tom s input lagom, ale predpokladam ze vyborne [kukaj testy iolair a inych mva panelov 24", input lag = 0ms!] cize VYNIKAJUCI NA HRY.
- zatial som netestoval farby, nebol cas. Na prvy pohlad samozrejme VYRAZNE lepsie ako vedla stojaca 22ka TN panel, par fotografii co som zobrazil maju v svojom prejave ZIVOT.
takze tak - pokial sa monitor nepokazi a nebude ho treba reklamovat, spokojnost s produktom samotnym. V pripade reklamacie zrejme nastupia typicke pixmania-komplikacie, posielanie do francuzska, cakanie na nejake vyjadrenie, problem ziskat informacie a dotlacit niekoho k niecomu atd, atd. Ale za 9 klackov s danou som sa ulakomil, rozdiel oproti sedem-a-pol tisicovym 22kam je obrovsky ci uz v kvalite obrazu alebo rozliseni samotnom alebo vo funkcionalite.
toman, zachariasko, zoom, scarinko a ostatni, pokial by ste mali zaujem, v Bratislave spravime exkurziu a mozete sa prist pozriet osobne. Dajte vediet. Urcite by som dal prednost tomuto "dajewu" pred "iolairmi" ktore nemaju na sklade

pravna dolozka : k spominanej firme ma nic neviaze, nie som zamestnancom ani som nikdy nebol a neplanujem byt, nemam akykolvek financny prospech alebo spojenie s nimi a nepoznam nikoho kto tam pracuje. Prave naopak, henta firma zo mna vytahuje peniaze ked si od nich kupujem produkty.
update : bleeding ziadny, rovnomernost podsvietenia velmi dobra [takmer vynikajuca], stojan je pivotovatelny a otacaci/naklapaci v obidvoch rovinach, vertikalnej aj horizontalnej. Ziadne mrtve alebo stuck pixely. Za tu cenu dost neskutocne...