homemade blok na chipset
- Trubka
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 27. Dec, 2007, 08:00
homemade blok na chipset
Chystam sa vyrobit si blok na X38 a neviem aky "vzorok" do neho vyfrezovat. Blok bude z hliniku, viem ze med by bola lepsia, ale kde ju zohnat? Rozmyslal som nad pismenom S, "panacikmi" ako ma Jergus v bloku - velky obdiv a takym, ako je na tomto bloku: http://www.vadim.co.uk/images/EK%20NB-S-MAX%20clear.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;, s rozdielom ze by fittingy boli na opacnych stranach bloku. Potreboval by som poradit, aky sposob by bol najvykonnejsi, ale potrebujem aby to unieslo moje cerpadlo, mam povodne s reseratora 1V2.
Dakujem.
Dakujem.
Re: homemade blok na chipset
Med by som velmi doporucoval ! Skus pozhanat usetis si tym dalsie problemy. Ak budes mat blok z hliniku tak to budes musiet eloxovat, inak ti to bude zanasat bloky. Na cipset zlozity tvar nepotrebujes, EK bolky na cipset bohate postacuju.
keby sa ti xce ist sem do PN pre med tak ti mozem kusok odrezat
- Trubka
- Nový používateľ
O eloxovani neviem nic, ten hlinik je povodne z chladica na P4. Nemoze byt uz nahodou takto osetreny?
Nie nieje na 100%.Trubka napísal:O eloxovani neviem nic, ten hlinik je povodne z chladica na P4. Nemoze byt uz nahodou takto osetreny?
urcite to nerob z hliniku a nedavaj do sustavy nic z Al...jedine ze by si to dal pogalvanizovat s Cu...elox sa ti moze osupat
Trosku od, ale to znamena, ze ked mam v okruhu hlinikovy pasivny chladic tak sa mozem tiez obavat zanasania.
Konkretne tento: http://www.watercoolingshop.com/catalog ... ard150.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Konkretne tento: http://www.watercoolingshop.com/catalog ... ard150.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- ktorakolvek cast okruhu (z hliniku) ti moze sposobit problemy.. ja by som to tam nedaval.. Elox sa tiez zvykne zosupat..
- alebo ked uz tam musi byt ten hlinik, tak aspon pridaj do vody nejaky antikorozny pripravok.. (napr. TOTO alebo TOTO)
- alebo ked uz tam musi byt ten hlinik, tak aspon pridaj do vody nejaky antikorozny pripravok.. (napr. TOTO alebo TOTO)
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
Je tu niekto na pretaktovani.sk kto robi eloxovanie, alebo daco take co sa da proti tej reakcii hlinika a medi robit...
http://www.chemcom.sk popytaj sa tu, ale neviem ci ponukaju sluzby aj pre fyzicke osoby...tam by ti to mohli pogalvanizovat medou
Eloxovanie, ak je spravne spravene sa nikdy v zivote neosupe! nie je to ako nater, nie je to ako lak... je to chemicky pozmenena povrchova struktura materialu. ElOx v podstate znamena Elektronicka Oxidacia. V zavislosti od roztoku v akom sa oxidacia robi sa meni povrchova struktura Al, a vznikaju rozne oxidy hlinika ktore tvoria suvislu a rovnomerne hrubu vrstvu po celej ploche. Elox sa moze tak akurat mechanicky odstranit smirglom, bruskou a pod.!
Ak by si sa rozhodol pre Al suciastku tak v kazdom pripade si ju daj Eloxovat a velmi odporucam cierny elox. Je to sice ta najdrahsia eloxacia, kedze ma priebeh cca 6 hodin, ale je to najlepsia vrstva aj z hladiska tepelneho prenosu, aj z hladiska tvrdosti/odolnosti povrchu.
Ak si na to ochotny par dni pockat, tak ti to viem dat aj spravit, a kvalitne.
Ale aj ja radsej odporucam med, a ak nemas sam moznost si ten blok spravit, tak ta urcite vyjde drahsie, ako keby si si jeden kupil...
edit: aj galvanizaciu viem dat spravit...
Ak by si sa rozhodol pre Al suciastku tak v kazdom pripade si ju daj Eloxovat a velmi odporucam cierny elox. Je to sice ta najdrahsia eloxacia, kedze ma priebeh cca 6 hodin, ale je to najlepsia vrstva aj z hladiska tepelneho prenosu, aj z hladiska tvrdosti/odolnosti povrchu.
Ak si na to ochotny par dni pockat, tak ti to viem dat aj spravit, a kvalitne.
Ale aj ja radsej odporucam med, a ak nemas sam moznost si ten blok spravit, tak ta urcite vyjde drahsie, ako keby si si jeden kupil...
edit: aj galvanizaciu viem dat spravit...
Nie, nemusis sa bat, pokial si ho skared z vnutra neposkrabal. Ten cierny povrch je ElOxNetus napísal:Trosku od, ale to znamena, ze ked mam v okruhu hlinikovy pasivny chladic tak sa mozem tiez obavat zanasania.
Tak, len pre info... Al sa galvanicky pokovit neda... pri Al suciastkach je jedina schodna cesta Eloxovanie.
- Trubka
- Nový používateľ
Antikorozni pripravok uz mam, zalman 0.5l. Ajtak musim dat ten hlinik eloxovat? Mam v okruhu 2 hlinikove bloky uz teraz, ale su zalman a ze "pure anodized Al", nieco mi hovori ze anodized su eloxovane. Ale nemam s nimi ziadny problem.
ano, anodized znamena eloxovane...
ano, potrebujes to dat eloxovat, lebo inak sa elektrolytickej reakcii zabranit neda...
ano, potrebujes to dat eloxovat, lebo inak sa elektrolytickej reakcii zabranit neda...
neni pravdaZoranICS napísal:Tak, len pre info... Al sa galvanicky pokovit neda... pri Al suciastkach je jedina schodna cesta Eloxovanie.