DSL na 2 PC
DSL na 2 PC
lamerska otazka,ale.... Pojde net na oboch compoch, ked to mam prepojene cross cablom a mam dslko?
Re: DSL na 2 PC
zdielanie som daval a nefunguje....v sietach sa vobec nevyznam
skus trochu viac popisat Tvoji situaciu
ako mas pripojene aDSL ? (USB modem, ETH modem/router)
teoreticky by Ti malo stacit nainstalovat na PC, ktore je pripojene do Internetu nejaky routovaci software a zdielanie pripojenia by malo fungovat, budes vsak musiet mat stale zapaty PC, ktory je pripojeny k internetu, aby Ti siel net aj na druhom PC
ako mas pripojene aDSL ? (USB modem, ETH modem/router)
teoreticky by Ti malo stacit nainstalovat na PC, ktore je pripojene do Internetu nejaky routovaci software a zdielanie pripojenia by malo fungovat, budes vsak musiet mat stale zapaty PC, ktory je pripojeny k internetu, aby Ti siel net aj na druhom PC
CPU:Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,04GHz, ,COOLER:Noctua NH-U12 + Papst 4412F/2GLL, MB:Gigabyte EP35-DS4, RAM:2 x Apacer Gold 2GB 800MHz, GPU:Gainward nVIDIA 8800GT 512MB Golden Sample, HDD:Samsung Spinpoint F1 640GB S-ATA, DVD-RW:NEC AD-7203S, PSU:Fortron 350-60 THN, SOUND: SoundBlaster Live! Player 5.1Digital, LCD:Samsung 740B, CASE:Lian-Li PC-7B Plus, KEYBOARD:Genius KB-109e, MOUSE:Logitech MX518, MOUSEPAD:SteelPad QcK,REPRO:Creative Labs Inspire P580
mam usb modem a druhy pc je stale pripojeny k netu, ked druhy potrebuje, presiel som mnoho navodov, prenastavoval, preinstalovaval a nic
- Jamhal
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Máj, 2008, 22:00
Viem ze to chces udelat za nizke naklady ale ADSL Router kupis za 800SK alebo si kup ADSL modem(LAN) a switch
http://www.alza.sk/SK/sitove-prvky/adsl ... 848451.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
a mas pokoj ked vipnes jeden PC pojde NEt aj na druhom..ako ja som mal ADSL Modem USB a nikdy viac...blba stabilita..a ak si pouzivatelom linuxu tak nemas sancu
http://www.alza.sk/SK/sitove-prvky/adsl ... 848451.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
a mas pokoj ked vipnes jeden PC pojde NEt aj na druhom..ako ja som mal ADSL Modem USB a nikdy viac...blba stabilita..a ak si pouzivatelom linuxu tak nemas sancu
suhlasim mas uplnu pravdu, hlavne ten linuxJamhal napísal:Viem ze to chces udelat za nizke naklady ale ADSL Router kupis za 800SK alebo si kup ADSL modem(LAN) a switch
duri ale ak to chces spravit bez nicoho tak musis zosietovat PC cez cross-kabel (nemusi byt switch - pri switchi pouzivas normalne kable a nie cross=krizeny), na hlavnom kde mas net das staticku IP 192.168.0.1 a masku 255.255.255.0 (hodi ju samo) a zapnes zdielanie netu a na druhom automaticke pridelovanie IP a malo by ta to pripojit cez branu=hlavny PC
ale je to neprakticke, mal som to tak asi rok ale je tam zla stabilita, niekedy to proste neslo a snazis sa a nejde, kup si adsl router (aj wifi existuju)najlepsie s viac ethernet portami a ak nema tak len dokupis switch a mas to jednoduche a do buducnosti
dobre vediet a bude to bez investicii, router sa mi jeden totiz povaluje v skriny, skusim to, ked nepojde, poziadam o pomoc