caute. vymenil som chladic na grafike http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Ima ... .0_big.jpg za accelero a zvysil sa mi ten chladic. Tak ma napadlo ci by sa nedal pouzit na chladenie chipsetu. Ide ale o to ze by som potreboval ohnut tie heatpipe aj so zalkadnou o 90 st. cim by som dostal nieco podobne ako http://www.tichepc.sk/produkt/Thermalri ... -2209.html. Hadam rozumiete o co mi ide Tak neviem ak by niekto mal skusenosti s ohybanom tych trubiciek, bolo by ok, lebo by som ju nerad zlomil.
dikes
ohybanie heatpipe
ohybanie heatpipe
OS:Win1064bit/CPU:Intel Ryzen 3600//Ram: 2x16GB DDR4 /GPU: GTX 1060 3G//HDD:1TB SSD//Zdroj:Seasonic S12II-500 500W,monitor: 27" iiyama
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Re: ohybanie heatpipe
1.) Heat-pipe ohýbať idú, ale len v rámci určitých možností. 90°je už asi priveľa. Ono by stačilo zrejme ohnúť pod menším uhlom, nemusel by byť výsledný pasív kolmý k základni, len aby sa na čipset vošiel a s ničím nekolidoval.
2.) S takouto úpravou chladiča by som si to na tvojom mieste dobre premyslel. Predsa len je to pôvodný chladič z graf.karty a ak by sa nedajbože karte niečo stalo, len ťažko by si ju vyreklamoval, respektíve nevyreklamoval. Neviem teda, či to ohýbanie stojí zato, aby si tak prípadne prišiel o vynaložené investície za grafu. Rozumnejšie by bolo asi investovať do originál čipset coolera a tento pôvodný chladič z graf.karty pekne odložiť.
2.) S takouto úpravou chladiča by som si to na tvojom mieste dobre premyslel. Predsa len je to pôvodný chladič z graf.karty a ak by sa nedajbože karte niečo stalo, len ťažko by si ju vyreklamoval, respektíve nevyreklamoval. Neviem teda, či to ohýbanie stojí zato, aby si tak prípadne prišiel o vynaložené investície za grafu. Rozumnejšie by bolo asi investovať do originál čipset coolera a tento pôvodný chladič z graf.karty pekne odložiť.
Oni sa ohybat nedaju. Zlomia sa... to nie su len medene trubicky ale je v nich kvapalina pod urcitym tlakom atd. sak si pogoogli nieco o hp
Gigabyte GA-M52L-S3 II AMD Athlon X2 4200+ Windsor (2,2ghz @ 2,9ghz) II ATI/AMD Sapphire HD3850 512Mb II KME 400W II 2x1Gb Kingston 800mhz CL5 II Arctic Cooling Freezer 64 pro PWM II LG H55L LS II Projekt WoodCase in progress
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
samozrejme, že sa ohýbať dajú
...zopár som ich už poohýbal, nie však až do 90°, preto som písal, že to ide, ale len v rozumných možnostiach
...zopár som ich už poohýbal, nie však až do 90°, preto som písal, že to ide, ale len v rozumných možnostiach
hej ako co je heatpipe som si uz nastudoval skor, len mi slo o to ohybanie. Mozno by aj stacil mensi uhol, ale asi mas pravdu, s tou zarukou som nejako neratal
asi bude ta kupa originalneho chladica lepsia volba...
dik
asi bude ta kupa originalneho chladica lepsia volba...
dik
OS:Win1064bit/CPU:Intel Ryzen 3600//Ram: 2x16GB DDR4 /GPU: GTX 1060 3G//HDD:1TB SSD//Zdroj:Seasonic S12II-500 500W,monitor: 27" iiyama