Urobil som este maly pokus. Zobral som 1080p plazmu a zobrazil na nej ten isty frame z filmu v 720p a v 1080p.
Ako obrazovy material boli pouzite Blu-ray ripy isteho filmu, ktore kvalitne enkodoval ten isty clovek a pochadzaju z toho isteho zdroja. Tymto by mala byt zarucena aka taka spojitost medzi obrazkami.
Fotil som to bohuzial mojim starym fotakom, ktory ma iba 5 Mpix a v ostatnych parametroch tiez nevynika. Fotka z plazmy vyzera naozaj divne, Bruce je na spodku zeleny, dynamicky rozsah je skutocne biedny, no mozem vas ubezpecit, ze v reali to vyzera podstatne lepsie. Fotil som na manualnom nastaveni, fotak bol na stative: ISO 200, f/8, expozicny cas tusim 1/4 sec, manualne zaostrenie a oneskorena spust. Napriek tomu sa obrazky trosku lisia, ale na predstavu to staci.
Na lavej strane je 720p verzia, na pravej 1080p. Rozdiely viac vidno, ked sa na ne takto staticky pozerate na monitore, nez ked pozerate film na telke. Inak povedane, kym som si dva obrazky nedal vedla seba, ani som rozdiel nezaznamenal. Kebyze mam vedla seba dve plazmy, uz by to mozno bolo viditelne. Viem, ze to nie je uplne rovnaky test, ako keby som zobral dve TV, jednu HD Readu, druhu Full HD, ale mozno to niekomu urobi aspon nazornu predstavu. Este dodam, ze Brucova hlava bola v detailnom zabere, takze je natiahnuta na cely obraz. Kebyze tam je normalny pohlad, kde vidno celeho cloveka, tak samozrejme su rozdiely ovela menej pozorovatelne. Takisto by sa zle hladali rozdiely, kebyze tam nie su male kontrastne veci (fuzy, ...), ale napriklad ploche steny, vybuchujuce ohnive gule (s hladkymi prechodmi farieb), obloha, atd.
Prikladam este povodne needitovane a nezmensene obrazky s EXIF informaciami, keby niekto chcel: [
klik]