Ahojte,
momentalne zhanam nahradu za svoj Frontpage 2003, potrebujem totiz uz nieco novsie. Smiem vediet co mi odporucate?
Moje zakladne poziadavky:
1. jednoduchy interface, podobny Frontu, t.j. moznost robit webstranky bez znalosti HTML kodu, cize nieco uplne vhodne pre zaciatocnika
2. freeware alebo plateny s moznostou trialu
3 sk alebo cz jazyk vitany
dakujem za vase tipy, nezabudnite prosim, ze je to pre zaciatocnika
Nahrada MS Frontpage?
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Nahrada MS Frontpage?
Spoiler: ukázať
Re: Nahrada MS Frontpage?
1) Pod jednoduchým interfacom si predstavuješ čo? 3 buttony na 100 funkcii?
3) Prekladaný soft na weby? Takto sa v živote Hypertext nenaučíš.
Odporučil by som ti Adobe Dreamweaver, ale vyhovuje akurát bodu 2.
3) Prekladaný soft na weby? Takto sa v živote Hypertext nenaučíš.
Odporučil by som ti Adobe Dreamweaver, ale vyhovuje akurát bodu 2.
.
- icefire
- Pokročilý používateľ
nemam cas na to, aby som sa kvoli par stranok ucil cele HTML a nebodaj aj flash od zakladov, preto uprednostnujem all-in-one riesenia
dream som stiahol trial uz skor ako si mi stihol odpovedat, dokonca som don zohnal i CZ a uz v nom pracujem, zatial ma uplne jednoduchy interface, velmi podobny frontu, sice viac funkcii, ale som spokojny zatial, hlavne, ze mi zobrazuje stranky vsade rovnako
ak sa osvedci, kupim ho, ale predtym este odskusam NVU, uvidime, ktory sadne lepsie inac Dream ma aj FTP klienta, cize mi odpada dalsia mensia starost
dream som stiahol trial uz skor ako si mi stihol odpovedat, dokonca som don zohnal i CZ a uz v nom pracujem, zatial ma uplne jednoduchy interface, velmi podobny frontu, sice viac funkcii, ale som spokojny zatial, hlavne, ze mi zobrazuje stranky vsade rovnako
ak sa osvedci, kupim ho, ale predtym este odskusam NVU, uvidime, ktory sadne lepsie inac Dream ma aj FTP klienta, cize mi odpada dalsia mensia starost
Prepáč, ale prvá veta ma skutočne fascinuje, chceš robiť niečo, ale nechceš sa to učiť, WYSIWYG je asi tá najhoršia vec čo mohla vzniknúť, lebo potom stránky vyzerajú nasledovne:
Odporúčam ti naučiť sa HTML, mi nehovor že toto je až také ťažké, keď budeš prechádzať na PHP+MySQL, CSS, JS, tiež sa k tomu budeš stavať takto? A to nehovorím keby si sa chcel venovať biznis/advanced data riešeniam ako CFML. Ak sa nechceš narobiť, odporúčam estranky.cz . Lebo takýto prístup som už dávno nevidel
Nič v zlom samozrejme, stále môj úžas. Na flashi sa nič učiť netreba, teda ak nechceš robiť aj data a motion, tam treba ActionScript.
Dreamweaver odporúčam stiahnuť v ENG, angličnitu budeš stále potrebovať (margin, padding, width, style, class ai.). Neviem ktorú verziu si konkrétne ťahal, ale Dw sa ani omylom nepodobá frontu front má totiž klasický debilný office look, len pre porovnanie, tu FP a tu Dw:
Nechcem ťa uraziť ani nič, ale ak chceš byť produktívny, tak tento postoj je skutočne jeden z najhorších. Pokiaľ hladáš len "jednorázové" riešenie, tak proste ignoruj moje kecy zle som sa vyspal
Kód: Vybrať všetko
< p> < /p>
< p> < /p>
< p> < /p>
< p> < /p>
< p> < /p>
< p> < /p>
< p> < /p>
< p> < /p>
< p> < /p>
< p> < /p>
< p> < /p>
Nič v zlom samozrejme, stále môj úžas. Na flashi sa nič učiť netreba, teda ak nechceš robiť aj data a motion, tam treba ActionScript.
Dreamweaver odporúčam stiahnuť v ENG, angličnitu budeš stále potrebovať (margin, padding, width, style, class ai.). Neviem ktorú verziu si konkrétne ťahal, ale Dw sa ani omylom nepodobá frontu front má totiž klasický debilný office look, len pre porovnanie, tu FP a tu Dw:
Nechcem ťa uraziť ani nič, ale ak chceš byť produktívny, tak tento postoj je skutočne jeden z najhorších. Pokiaľ hladáš len "jednorázové" riešenie, tak proste ignoruj moje kecy zle som sa vyspal
.
- icefire
- Pokročilý používateľ
chapem ta, ze ti to musi trhat zily, ale ty si na to zvyknuty a vyuzivas to urcite na iny ucel nez ja a neviem uz, ako mam este dodatocne zdoraznit, ze nemam cas sa ucit uz len HTML a nieto este ine a nenajdem pre to ani vyuzitie v praxi, nakolko sa pohybujem v inej sfere, toto je len dodatocna cinnost na jednu stranku pre rodinu, ktora je najma informativneho charakteru a modifikacia stranky bude v zmysle par pridanych obrazkov za rok
dovod prechodu z Frontu je, ze sa uz nevyvijaju nove verzie a Publisher je proste otrasny. Co sa tyka prostredia a jeho porovnania s frontom, je podla mna dost podobne, nic extremne tazke to nie je, vsetko dokazem najst intuitivne ako aj v starom programe
dovod prechodu z Frontu je, ze sa uz nevyvijaju nove verzie a Publisher je proste otrasny. Co sa tyka prostredia a jeho porovnania s frontom, je podla mna dost podobne, nic extremne tazke to nie je, vsetko dokazem najst intuitivne ako aj v starom programe
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
http://www.kompozer.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
- icefire
- Pokročilý používateľ
citit z toho Linux na 100 honov odskusane, ale nejako mi to nesadlo, ale dakujem, este ma caka NVU
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Kompozer = NVU s bugfixami.
- icefire
- Pokročilý používateľ
hmm zaujmave, usetril si mi aspon cas, takze NVU ani nevyskusam