Nahrada MS Frontpage?

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Používateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48

Nahrada MS Frontpage?

Príspevok od používateľa icefire »

Ahojte,
momentalne zhanam nahradu za svoj Frontpage 2003, potrebujem totiz uz nieco novsie. Smiem vediet co mi odporucate?

Moje zakladne poziadavky:
1. jednoduchy interface, podobny Frontu, t.j. moznost robit webstranky bez znalosti HTML kodu, cize nieco uplne vhodne pre zaciatocnika
2. freeware alebo plateny s moznostou trialu
3 sk alebo cz jazyk vitany

dakujem za vase tipy, nezabudnite prosim, ze je to pre zaciatocnika
Spoiler: ukázať

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: Nahrada MS Frontpage?

Príspevok od používateľa Snake »

1) Pod jednoduchým interfacom si predstavuješ čo? 3 buttony na 100 funkcii?
3) Prekladaný soft na weby? :-) Takto sa v živote Hypertext nenaučíš.

Odporučil by som ti Adobe Dreamweaver, ale vyhovuje akurát bodu 2.

.
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nemam cas na to, aby som sa kvoli par stranok ucil cele HTML a nebodaj aj flash od zakladov, preto uprednostnujem all-in-one riesenia

dream som stiahol trial uz skor ako si mi stihol odpovedat, dokonca som don zohnal i CZ a uz v nom pracujem, zatial ma uplne jednoduchy interface, velmi podobny frontu, sice viac funkcii, ale som spokojny zatial, hlavne, ze mi zobrazuje stranky vsade rovnako

ak sa osvedci, kupim ho, ale predtym este odskusam NVU, uvidime, ktory sadne lepsie :) inac Dream ma aj FTP klienta, cize mi odpada dalsia mensia starost

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Prepáč, ale prvá veta ma skutočne fascinuje, chceš robiť niečo, ale nechceš sa to učiť, WYSIWYG je asi tá najhoršia vec čo mohla vzniknúť, lebo potom stránky vyzerajú nasledovne:

Kód: Vybrať všetko

< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
< p>&nbsp;< /p>
Odporúčam ti naučiť sa HTML, mi nehovor že toto je až také ťažké, keď budeš prechádzať na PHP+MySQL, CSS, JS, tiež sa k tomu budeš stavať takto? A to nehovorím keby si sa chcel venovať biznis/advanced data riešeniam ako CFML. Ak sa nechceš narobiť, odporúčam estranky.cz . Lebo takýto prístup som už dávno nevidel :rolleyes:

Nič v zlom samozrejme, stále môj úžas. Na flashi sa nič učiť netreba, teda ak nechceš robiť aj data a motion, tam treba ActionScript.

Dreamweaver odporúčam stiahnuť v ENG, angličnitu budeš stále potrebovať (margin, padding, width, style, class ai.). Neviem ktorú verziu si konkrétne ťahal, ale Dw sa ani omylom nepodobá frontu :-) front má totiž klasický debilný office look, len pre porovnanie, tu FP a tu Dw:
Obrázok

Nechcem ťa uraziť ani nič, ale ak chceš byť produktívny, tak tento postoj je skutočne jeden z najhorších. Pokiaľ hladáš len "jednorázové" riešenie, tak proste ignoruj moje kecy :-) zle som sa vyspal :)

.
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

chapem ta, ze ti to musi trhat zily, ale ty si na to zvyknuty a vyuzivas to urcite na iny ucel nez ja a neviem uz, ako mam este dodatocne zdoraznit, ze nemam cas sa ucit uz len HTML a nieto este ine a nenajdem pre to ani vyuzitie v praxi, nakolko sa pohybujem v inej sfere, toto je len dodatocna cinnost na jednu stranku pre rodinu, ktora je najma informativneho charakteru a modifikacia stranky bude v zmysle par pridanych obrazkov za rok

dovod prechodu z Frontu je, ze sa uz nevyvijaju nove verzie a Publisher je proste otrasny. Co sa tyka prostredia a jeho porovnania s frontom, je podla mna dost podobne, nic extremne tazke to nie je, vsetko dokazem najst intuitivne ako aj v starom programe

Obrázok

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

http://www.kompozer.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

citit z toho Linux na 100 honov :D odskusane, ale nejako mi to nesadlo, ale dakujem, este ma caka NVU

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Kompozer = NVU s bugfixami.
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

hmm zaujmave, usetril si mi aspon cas, takze NVU ani nevyskusam :P

Návrat na "Programovanie"