MOze byt?.. Eset smart security
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: MOze byt?.. Eset smart security
Zda sa ze je server eset pretazeny..novy nod 4 mi taha rychlostou 2KBps
Treba vzdy par dni pockat...predvcera som to uz tahal na plne gule Sice to bolo zo sekcie registrovanych uzivatelov ale server bude ten isty ako pri testovacich verziach. Inak co vravis na ESS4? Mne sa celkom pozdava...hadam tam nebude tolko problemov ako pri starte 3 verzie...hlavne na Vistach.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Kúpil som ESS 4 a spočiatku som bol nadšený. Bohatá možnosť nastavení, a hlavne som mal prehľad o tom čo sa deje v kompe. Zmrazilo ma až poznanie, že aj keď som zablokoval kanál Microsoftu, tak veselo MS mi posielal do môjho počítača svoje "upgrade-y".
Navyše sa mi už pár krát stalo, ža začal komp ugrade-ovať bez môjho súhlasu. Ešte som nikdy nemal nastavený autoupgrade. Najbenevolentnejšia poloha bola upozorniť a vyžiadať si môj súhlas. Tak som mal možnosť odfiltrovať nezmyselné
vylepšenia, ktoré sa týkali len Visty a podobný sajrajt čo mi MS posielal do kompu. Naposledy sa mi stalo, že pri nastavenom zákaze autoupdate Wokna začali upgrade-ovať. Nepomohlo nič, len odpojiť sieť. Netvrdím, že to má na svedomí ESS 4ka, ale tá neustále požaduje zapnutý autoupdate. Akonáhle ho vypnem, tak začína peniť a vyhráža sa mi infiltráciou. Poslal som už dotaz na ESET cez ich web page ale doteraz sa mi neozvali ani na mobil ani na mail. Otázka bola jednoduchá a stačila odpoveď áno/nie.
BTW, keby niekto vedel,ako odstaviť (spoľahlivo) autoupdate, uvítam to.
Navyše sa mi už pár krát stalo, ža začal komp ugrade-ovať bez môjho súhlasu. Ešte som nikdy nemal nastavený autoupgrade. Najbenevolentnejšia poloha bola upozorniť a vyžiadať si môj súhlas. Tak som mal možnosť odfiltrovať nezmyselné
vylepšenia, ktoré sa týkali len Visty a podobný sajrajt čo mi MS posielal do kompu. Naposledy sa mi stalo, že pri nastavenom zákaze autoupdate Wokna začali upgrade-ovať. Nepomohlo nič, len odpojiť sieť. Netvrdím, že to má na svedomí ESS 4ka, ale tá neustále požaduje zapnutý autoupdate. Akonáhle ho vypnem, tak začína peniť a vyhráža sa mi infiltráciou. Poslal som už dotaz na ESET cez ich web page ale doteraz sa mi neozvali ani na mobil ani na mail. Otázka bola jednoduchá a stačila odpoveď áno/nie.
BTW, keby niekto vedel,ako odstaviť (spoľahlivo) autoupdate, uvítam to.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Základom bespečného PC je aktualizovaný OS, však? Problém vznikne ked nemáš legálny OS. To nieje chyba ze požaduje aktualizovaný systém, ale práve naopak.
Skúšal si to vypnuť v nastaveniach ESS > System updates? NO updates - malo by sa to zakázať
btw, firewall v ESS nieje dobry, skor biedny a otravuje aj zakladne procesy systemu.
Skúšal si to vypnuť v nastaveniach ESS > System updates? NO updates - malo by sa to zakázať
btw, firewall v ESS nieje dobry, skor biedny a otravuje aj zakladne procesy systemu.
Spoiler: ukázať