Vylomeny konektor SATA disku
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 18:38
Vylomeny konektor SATA disku
Mozno o tomto uz prebehla nejaka diskusia (vseobecne idu famy o labilnosti tychto konektorov), no nejak som ju tu v rychlosti nenasiel, tak pisem novy thread...
Pred casom som zalomil L-ko, ktore je v konektore SATA HDD tak, ze zostalo v konektore kabla. Z konektoru na disku zostalo trcat tak 5-6 "plieskov". Tie som nasunul do koncovky kabla (so zaseknutym L-kom z disku) a vsetko fungovalo. To som si dal otazku, ako dlho to takto pojde. Vydrzalo to asi polroka, potom vypisalo chybu a teraz je to v stave, ze bios rozozna disk, ale dalsi startovaci screen uz obsahuje len par divnych znakov a koniec, system nenabehne, hoci ide z druheho disku.
Existuje nejaka moznost, ako bud opravit tento disk, alebo ho "natvrdo" pripojit na sata kabel? Pripadne mate nejake ine rady, ako s nim nalozit? Bol to zalozny disk menej pouzivany a nechce sa mi ho nejak nakladne opravovat a moc sa s tym babrat...
Pred casom som zalomil L-ko, ktore je v konektore SATA HDD tak, ze zostalo v konektore kabla. Z konektoru na disku zostalo trcat tak 5-6 "plieskov". Tie som nasunul do koncovky kabla (so zaseknutym L-kom z disku) a vsetko fungovalo. To som si dal otazku, ako dlho to takto pojde. Vydrzalo to asi polroka, potom vypisalo chybu a teraz je to v stave, ze bios rozozna disk, ale dalsi startovaci screen uz obsahuje len par divnych znakov a koniec, system nenabehne, hoci ide z druheho disku.
Existuje nejaka moznost, ako bud opravit tento disk, alebo ho "natvrdo" pripojit na sata kabel? Pripadne mate nejake ine rady, ako s nim nalozit? Bol to zalozny disk menej pouzivany a nechce sa mi ho nejak nakladne opravovat a moc sa s tym babrat...
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Re: Vylomeny konektor SATA disku
Ale ved si kup novy kabel, co riesis Ved stoji fakt malo
To si mal spravit hned a nie krkolomne riesenia robit
To si mal spravit hned a nie krkolomne riesenia robit
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
imo ma zlomeny konektor na disku a novy sata kabel nebude ako pripojit. treba niekoho sikovneho, aby vybral z kabla ulomenu cast a nejako ju nalepil naspat na disk. respektive sa na to vykasli a kup novy disk
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Ach ja slepuch, zle som si precital, sorry
Hod sem detailnu fotku ako to vyzera
Hod sem detailnu fotku ako to vyzera
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nuz, z hladiska vyrobcu si na tom sam, toto zaruka nepokryva. Mne sa podobne podarilo pokazit jeden konektor na doske (chvalabohu tam a nie na disku) a aj ked som to tam spat nasunul spravne, tak proste ten konektor uz nikdy nefungoval ako predtym. Obcasne Ultra DMA CRC Read Error a podobne hlasky, takze v podstate nepouzitelny.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Toto mam na dvoch seagate diskoch a uz 2 roky idu bez problemov. Ak ho zasunies naspat, a je tam patricny silny kontakt, nema to preco neist
-
- Nový používateľ
Ach, ano, zabudol som pripisat, ze foto zatial nebude, pretoze ho prave teraz nemam poruke. Ako ale vidim, viacero ludi s tym ma skusenost. Niekomu to slape, niekomu nie - u mna to bude asi 2.pripad. Mozno s tym este daco poskusam, ale nejak velke sance tomu nedavam, uvidim...
Vdaka.
Vdaka.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
pozri keby si si nevedel rady.... tak ja ti tam nahodim novy konektor uz som to robil
-
- Pokročilý používateľ
taakze pre bezpecnost pisem semto...
pouzivatel zmija mi pravdepodobne posiela HDD (časť HDD) na generalku ulomeneho konektora....
nepytam za tu malickost nic.... iba samoplatbu postovneho
takze aby sa o tom vedelo
pouzivatel zmija mi pravdepodobne posiela HDD (časť HDD) na generalku ulomeneho konektora....
nepytam za tu malickost nic.... iba samoplatbu postovneho
takze aby sa o tom vedelo
skus potom spravit nejake foto, ak to neberies ako know how
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
no uz mozem spravit iba foto opraveneho... ale on tam mal vydrbane fakt iba to L ko kontakty tam ostali neporusene.. cize som tam iba nalepil nove l-ko cize to v podstate tazko rozlisist od originalu
-
- Nový používateľ
Ok, super. Nemam bohuzial veci (a ani vzdelanie) na to, aby som zistil, ci bolo aj nieco s kontaktmi, alebo nie, takze som nechcel zbytocne lepit L-ko a nejak s tym "bastrngovat".
Mam doma este kabel, v ktotom je zalomene to L-ko, tak ho potom odfotim. Akonahle mi to pride a odskusam, este napisem...
Mam doma este kabel, v ktotom je zalomene to L-ko, tak ho potom odfotim. Akonahle mi to pride a odskusam, este napisem...
-
- Pokročilý používateľ
z toho kabla L ko vyber von
-
- Nový používateľ
Neboj, vyberiem, zas taka lama nie som
-
- Pokročilý používateľ
tak mas to odoslane dnes som to poslal...