Vylomeny konektor SATA disku

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
zmija
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 18:38

Vylomeny konektor SATA disku

Príspevok od používateľa zmija »

Mozno o tomto uz prebehla nejaka diskusia (vseobecne idu famy o labilnosti tychto konektorov), no nejak som ju tu v rychlosti nenasiel, tak pisem novy thread...

Pred casom som zalomil L-ko, ktore je v konektore SATA HDD tak, ze zostalo v konektore kabla. Z konektoru na disku zostalo trcat tak 5-6 "plieskov". Tie som nasunul do koncovky kabla (so zaseknutym L-kom z disku) a vsetko fungovalo. To som si dal otazku, ako dlho to takto pojde. Vydrzalo to asi polroka, potom vypisalo chybu a teraz je to v stave, ze bios rozozna disk, ale dalsi startovaci screen uz obsahuje len par divnych znakov a koniec, system nenabehne, hoci ide z druheho disku.

Existuje nejaka moznost, ako bud opravit tento disk, alebo ho "natvrdo" pripojit na sata kabel? Pripadne mate nejake ine rady, ako s nim nalozit? Bol to zalozny disk menej pouzivany a nechce sa mi ho nejak nakladne opravovat a moc sa s tym babrat...
Používateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Re: Vylomeny konektor SATA disku

Príspevok od používateľa gammaray »

Ale ved si kup novy kabel, co riesis :? Ved stoji fakt malo
To si mal spravit hned a nie krkolomne riesenia robit
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

imo ma zlomeny konektor na disku a novy sata kabel nebude ako pripojit. treba niekoho sikovneho, aby vybral z kabla ulomenu cast a nejako ju nalepil naspat na disk. respektive sa na to vykasli a kup novy disk :-)
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa gammaray »

Ach ja slepuch, zle som si precital, sorry :-D
Hod sem detailnu fotku ako to vyzera
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Nuz, z hladiska vyrobcu si na tom sam, toto zaruka nepokryva. Mne sa podobne podarilo pokazit jeden konektor na doske (chvalabohu tam a nie na disku) a aj ked som to tam spat nasunul spravne, tak proste ten konektor uz nikdy nefungoval ako predtym. Obcasne Ultra DMA CRC Read Error a podobne hlasky, takze v podstate nepouzitelny.
-TAMY-
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa -TAMY- »

Toto mam na dvoch seagate diskoch a uz 2 roky idu bez problemov. Ak ho zasunies naspat, a je tam patricny silny kontakt, nema to preco neist :good:
zmija
Nový používateľ
Nový používateľ

Ach, ano, zabudol som pripisat, ze foto zatial nebude, pretoze ho prave teraz nemam poruke. Ako ale vidim, viacero ludi s tym ma skusenost. Niekomu to slape, niekomu nie - u mna to bude asi 2.pripad. Mozno s tym este daco poskusam, ale nejak velke sance tomu nedavam, uvidim...
Vdaka.
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa stanomx »

pozri keby si si nevedel rady.... tak ja ti tam nahodim novy konektor :-) uz som to robil ;)
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

taakze pre bezpecnost pisem semto...
pouzivatel zmija mi pravdepodobne posiela HDD (časť HDD) na generalku ulomeneho konektora....
nepytam za tu malickost nic.... :-) iba samoplatbu postovneho :D
takze aby sa o tom vedelo
xvalky
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 06. Máj, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa xvalky »

skus potom spravit nejake foto, ak to neberies ako know how :-D
Spoiler: ukázať
desktop: MB: Gigabyte 965P-DS3, CPU: Core 2 Duo E6600@3.06GHz, RAM: 4x1GB Kingston HyperX 800 CL4, VGA: Sparkle Calibre 8800GTS 640MB + AC Accelero Xtreme 8800, HDD: Samsung SP 320GB F1, 2x Samsung SP 1TB F1, PSU: Seasonic M12 500W, LCD: Samsung 226BW 22" Wide, SH-S223Q LS, Esi Juli@, Logitech G5, Logitech G11, QcK mini steelpad, Antec P182, 2x Noctua NF-S12-800, Noctua NH-U12F, 3x Silentmaxx HD-Silencer rev.2
netebook: Asus Eee PC 1000H
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no uz mozem spravit iba foto opraveneho... ale on tam mal vydrbane fakt iba to L ko kontakty tam ostali neporusene.. cize som tam iba nalepil nove l-ko cize to v podstate tazko rozlisist od originalu
zmija
Nový používateľ
Nový používateľ

Ok, super. Nemam bohuzial veci (a ani vzdelanie) na to, aby som zistil, ci bolo aj nieco s kontaktmi, alebo nie, takze som nechcel zbytocne lepit L-ko a nejak s tym "bastrngovat".

Mam doma este kabel, v ktotom je zalomene to L-ko, tak ho potom odfotim. Akonahle mi to pride a odskusam, este napisem...
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

z toho kabla L ko vyber von
zmija
Nový používateľ
Nový používateľ

Neboj, vyberiem, zas taka lama nie som :D
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak mas to odoslane dnes som to poslal...

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"