DVD romka sa mi prepla do PIO modu,cize cita pomaly a je pri tom spomaleny cely PC...problem je v tom ze aj ked to prepnem na DMA if available, tak ostane v PIO mode. DVD-RW mi ide v pohode na DMA. Obidve mechaniky su LG, PC je v popise.
Ako vratim do DMA na oboch? v Biose som sa zatial nestural. Vdaka za rady.
DVD-ROM v PIO mode - nejde prepnut
Re: DVD-ROM v PIO mode - nejde prepnut
ak je to este aktualne ... tak cez spravcu zariadeni daj odstranit zariadenie ... restertuj ..najde ti romku nanovo a malo by jej pridelit UDMA mod
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
toto ma aj kamos..odstrani a ma to tam spat
Ano priatelia je to este aktualne, toto som skusal, odstranit DVD-ROM a restartovat comp, no ostala aj tak v PIO mode, skusal som aj radic odstranit, no nic nepomohlo, pritom to dovtedy fungovalo bezproblemov...iny sposob ako preinstalovanie windowsu neexistuje
Pretoze ked som v linuxe,tak ide aj dvdromka v pohode naplno...uz ma to zacina stvat
Pretoze ked som v linuxe,tak ide aj dvdromka v pohode naplno...uz ma to zacina stvat
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
mechaniky sú ATA / SATA ?
skúšal si iný radič ?
skúšal si iný radič ?
HDD mam SATA, a mechaniky su ATA...radic som skusal tiez vyhodit a nahodi znova,nepomohlo...mam ich skusit zamenit v bedni?
// skusil som,ani zamena nepomohla...je to beznadejne. ale preco ta svina isla dovtedy v pohode a odvtedy uz ani bohovi
/// problem vyrieseny, vymenil som IDE kabel, odstranil cely primarny radic, pridal ho po restarte naspat a je to, asi to bol ten kabel... vdaka za rady
// skusil som,ani zamena nepomohla...je to beznadejne. ale preco ta svina isla dovtedy v pohode a odvtedy uz ani bohovi
/// problem vyrieseny, vymenil som IDE kabel, odstranil cely primarny radic, pridal ho po restarte naspat a je to, asi to bol ten kabel... vdaka za rady