A este ma napadlo nieco mam cidla na meranie teploty na meraci pristroj. A keD to napojim nabehnecidlo na teplotu okolia cca 25°C zacnem fukat a postupne sa to schladi na 15°C no buDte mudri fizikari
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu Other :LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v
2 metiu : 15' celzia na zapnutom disku nedostanes ani keby si ho strcil do chladnicky, jedine do mraznicky
tak som pre priklad zmeral teplotu mojho starsieho PATA disku :
bezna teplota : 39'
teplota po zapnuti tohto vetraku : 29'
pre upresnenie dodam ze som meral kontaktnym cidlom, ktore som strcil do strednej dierky na srob, takze vnutorna teplota bola asi o nieco vyssia
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT@,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
:blind: @Metiu: Ty si robis z ludi srandu!!! Na procaku to je mozne. Lebo tam mas medeny abo hlnikovy pasiv a nan fuka ventilator.Vzduch sposobuje rychlejsi odvod tepla tym padom ofukovana cast by mala byt chladnejsia.No v skutocnosti to tak nieje lebo med/hlinik vinikAjuco vedu teplo a plati zakon zachovania energie.Cely pasiv"chce mat" vsade teplotu rovnaku tak vacsina tepla je sustredena na ofukovanu cast.Preto je vrch(ofukovana cast) teplejsia.Plati vsak ze o co je vrch teplejsi spodok je chladnejsi.Tak funguju aj tie j*** chladnicky do aut na 12V
Skuste si pustit chladic procaku len tak naprazdno a zistite ze spodok bude mat okolo 10-12 stupnov a vrch asi 45.Aj to zavisi od teploty okolia. --CIZE TA SA DA PODLIEZT!!!!
Tento prispevok bol editovany pretoze jeho autor ma inteligencnu hranicu niekde hlboko pod Stredou nad Bodrogom
Tiez to mam vyriesene takym sposobom ako Metiu a teploty rapidne klesli... Teplota v izbe je 21ºC
Mam dva disky, jeden zostal na povodnej teplote, druhy je chladeny 80mm Arctic Cooling ArcticFan 3TC ...
Ako by ste riesili chladenie HDD pri tejto skrinke? Prikladam fotku suflika, kde sa vkladaju HDD. Je vpredu sice priprava na dva 8cm vetraky, ale ten suflik vlastne blokuje pripadne prudenie vzduchu. Mam dva HDD, a chcel by som poriesit chladenie... ako by ste isli na to?
bmw_case napísal::blind: @Metiu: Ty si robis z ludi srandu!!! Na procaku to je mozne. Lebo tam mas medeny abo hlnikovy pasiv a nan fuka ventilator.Vzduch sposobuje rychlejsi odvod tepla tym padom ofukovana cast by mala byt chladnejsia.No v skutocnosti to tak nieje lebo med/hlinik vinikAjuco vedu teplo a plati zakon zachovania energie.Cely pasiv"chce mat" vsade teplotu rovnaku tak vacsina tepla je sustredena na ofukovanu cast.Preto je vrch(ofukovana cast) teplejsia.Plati vsak ze o co je vrch teplejsi spodok je chladnejsi.Tak funguju aj tie j*** chladnicky do aut na 12V
Skuste si pustit chladic procaku len tak naprazdno a zistite ze spodok bude mat okolo 10-12 stupnov a vrch asi 45.Aj to zavisi od teploty okolia. --CIZE TA SA DA PODLIEZT!!!!
No neviem ci si to spravne pochopil, alebo mozno iba ja ti nerozumiem co tu splietas. Zamyslel si sa niekedy nad tym preco prudi tepelo z miesta A do miesta B? Je to gradientom teploty a teda aby mal ventilator zmysel musi ochladit tu cast pasivu na ktory fuka a znizenim teploty sa vlastne dosiahne to ze teplo od procaku je vedene v smere ku chladnejsej casti pasivu a nie NAOPAK!! A mimo to pri chladeni vzduchom teplotu okolia nemas sancu podliezt!
Metiu OJE**VA PRETOZE NA TOM DISKU NEMA PASIV.
BRACHO CHOD NEKAM AJ ZO SVOJIM DISKOM LEBO SAK TY MAS ASI V HLAVE NASR** INAC BY SI NETRIESKAL TAKE P***VINY!!!! :8O:
Trosku kludni svoje prejavy OK?
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2 Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
cokolvek co sa hreje odovzdava teplo okoliu. toto odovzdavanie prebieha na povrchu ohrievanim vzduchu. efektivita takehoto chladenia niekolkonasobne stupne, ak je povrch aspon minimalne ofukovany - horuci vzduch odchadza a prichadza dalsi s teplotou okolia. povrch sa nikdy nedostane pod teplotu okolia. rovnako to funguje pri zohrievani teplim vzduchom (napriklad fenom - to by potom niekto kto by si fukal na hlavu dlchsie o nu prisiel... )
cudujem sa, ze tu nieco taketo vobec riesite.
k povodnej teme - toto nie je odhlucnenie HDD, lebo ho musi byt jednoducho pocut ked sa hybe hlava a zaroven je tam fan, ktory tam nemusi byt.
mimochodom moje home made chladenie HDD fungue asi takto. (okolie 25, HDD 30)
chladice HDD opieskovane
takto su priblizne umiestnene (starsia fotka z vyrobi.
HDD je pod hornym plechom a pasivy su vonku. je to utiahnute poridnumi srobmi a okolo HDD je molitan, takze nieje vobec pocut.