Flash BIOSu KT7-A (problem s disketou...)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Máj, 2008, 13:40
Flash BIOSu KT7-A (problem s disketou...)
Ahojte!
Aj ked sa to tu uz scasti riesilo,
rozhodol som sa radsej zalozit novy thread, nakolko som uz dobre dopleteny. Okrem domovskeho
webu mojej ABIT KT7-A som prezeral aj zmienovany
navod a k tomu este
http://www.biosmods.com/guides/How_to_flash_a_BIOS.php. Je to moj prvy flash. :oops:
Zadrhelom bola disketa, ktoru som nemohol normalne vytvorit kvoli OS W2k. Tak reku stiahnem
DOS image odporucany v navode z biosmods... A tam sa uz stracam. Neviem, ci som sa mal vobec
tymto navodom inspirovat. Nadabil som nan nahodou... No bola tu ta disketa... Tym DOS image v
Bootdisks, u Windows 2000 som myslel, ze je Disk1 - ale je to akysi image, z
ktorym neviem co dalej. Skusil som teda na tej stanke aj program Dr DOS... Je to akysi drdflash.exe, ktory mi na floppy
hodil subory AUTOEXEC.BAT, COMMAND.COM a skryte IBMBIO.COM + IBMDOS.COM.
Do certa, tak to sa ale nezhoduje s tym vyssie spominanym navodom, od ktoreho som to zobral...
Poradte mi, prosim kde som spravil chybu- s cim sa mam riadit- ved uz ked som si myslel, ze mi bude stacit skopirovat na
disketu subory vyextrahovaneho exaca mojho stiahnuteho BIOSu, tak ma iba poplietli tie navody. Ma porazi! Ved ide iba o
disektu spravenu na boot + subory z BIOSu, nie?
Uz sa len spytam, ci nemate niekto skusenosti s flash KT7-A-cka, kedze som uz niekde na forach cital, ze dobre je ist do
tej 64 a nie az a9-ky.
Snad mi teda niekto helpne, ked som sa tu uz tak rozkecal.
Aj ked sa to tu uz scasti riesilo,
rozhodol som sa radsej zalozit novy thread, nakolko som uz dobre dopleteny. Okrem domovskeho
webu mojej ABIT KT7-A som prezeral aj zmienovany
navod a k tomu este
http://www.biosmods.com/guides/How_to_flash_a_BIOS.php. Je to moj prvy flash. :oops:
Zadrhelom bola disketa, ktoru som nemohol normalne vytvorit kvoli OS W2k. Tak reku stiahnem
DOS image odporucany v navode z biosmods... A tam sa uz stracam. Neviem, ci som sa mal vobec
tymto navodom inspirovat. Nadabil som nan nahodou... No bola tu ta disketa... Tym DOS image v
Bootdisks, u Windows 2000 som myslel, ze je Disk1 - ale je to akysi image, z
ktorym neviem co dalej. Skusil som teda na tej stanke aj program Dr DOS... Je to akysi drdflash.exe, ktory mi na floppy
hodil subory AUTOEXEC.BAT, COMMAND.COM a skryte IBMBIO.COM + IBMDOS.COM.
Do certa, tak to sa ale nezhoduje s tym vyssie spominanym navodom, od ktoreho som to zobral...
Poradte mi, prosim kde som spravil chybu- s cim sa mam riadit- ved uz ked som si myslel, ze mi bude stacit skopirovat na
disketu subory vyextrahovaneho exaca mojho stiahnuteho BIOSu, tak ma iba poplietli tie navody. Ma porazi! Ved ide iba o
disektu spravenu na boot + subory z BIOSu, nie?
Uz sa len spytam, ci nemate niekto skusenosti s flash KT7-A-cka, kedze som uz niekde na forach cital, ze dobre je ist do
tej 64 a nie az a9-ky.
Snad mi teda niekto helpne, ked som sa tu uz tak rozkecal.
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Alebo ak sa ti da a mas USB kluc tak skus z neho...je to pohodlne rychle a bezproblemove.
Ak mas FAT32 tak mozes kludne aj z disku.
Nabotujes z tej spustacej diskety alebo cd(win 98)....boot from cd v biose a vyberies bootovat z cd, potom spustit pocitac bez podpory cd rom.
Bios si predtym umiestni spolu s awardom niekam na disk, najepsie hned
na C:
potom (po nabootovani z cd) napises C:\ (lomitko sa pise : ALT + 92 numericka)
ked budes na C:\runme
cele sa to spravi same, stary bios ti ulozi na disk
Mal som tu dosku len Kt7E takze viem ze to tak funguje
Ak mas FAT32 tak mozes kludne aj z disku.
Nabotujes z tej spustacej diskety alebo cd(win 98)....boot from cd v biose a vyberies bootovat z cd, potom spustit pocitac bez podpory cd rom.
Bios si predtym umiestni spolu s awardom niekam na disk, najepsie hned
na C:
potom (po nabootovani z cd) napises C:\ (lomitko sa pise : ALT + 92 numericka)
ked budes na C:\runme
cele sa to spravi same, stary bios ti ulozi na disk
Mal som tu dosku len Kt7E takze viem ze to tak funguje
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Máj, 2008, 13:40
Re: Flash BIOSu KT7-A (problem s disketou...)
ja mam tiez win2k a riesil som to tak na win-instalacnom cd je subor makboot a makeboot32 cez neho som vytvoril spustace diskety (4ks)
potom v nerovi som vybral vypaleenie bootable cd na ktore som vypalit subory s tych styroch diskiet no a mal som bootovacie cd pre win2k server kt pouzivam, s plnov podporov ntfs diskov a cd/romu
pri win98 spustacich disketach sa ti po nabootovani nezobrazia NTFS disky takze mozes flashovat len z diskety co nie je velmi bezpecny
sposob a neodporucal by som ani s cd/cka
potom v nerovi som vybral vypaleenie bootable cd na ktore som vypalit subory s tych styroch diskiet no a mal som bootovacie cd pre win2k server kt pouzivam, s plnov podporov ntfs diskov a cd/romu
pri win98 spustacich disketach sa ti po nabootovani nezobrazia NTFS disky takze mozes flashovat len z diskety co nie je velmi bezpecny
sposob a neodporucal by som ani s cd/cka
ad PeterM: ved prave boot floppy by som uz davno mal, keby nie W2k a jeho problem s tymto...
Inak, skusal som sa aj predtym cez CD/9x dostat k p. riadku, skusit C:\format a/: s - no vyhadzovalo to chybnu hlasku... Kazdopadne, asi necham A-cko/CD na pokoji a spravim to z HDD.
Hodit na C iba teda BIOS file (kt764.exe v mojom pripade ), ktory rozbalim a su tam vsetky subory, ze? Konkretne ABITFAE.BAT, AWDFLASH.EXE, KT7_64.BIN, RUNME.BAT, kt764.exe a RUNME.BAT. A uz len ako pisal Mtex- C:\RUNME.BAT...
Mozem nato?
BTW- tiez DOST dolezite! :roll: Riadit sa jednym z tych navodov a vypinut este Video BIOS Shadow, System BIOS Cacheable?! Zbytocnost, nie? Ved hned iba po flash-y vypnem PC a resetnem CMOS cez jumper, ako uvazdaju ABITaci - bod 8. alebo?! - z vami uz odporucaneho navodu, len dam po flash-resete DEL a LOAD OPTIMIZED DEFAULTS? A bezim na novom...?
Diky vopred za odpovede, ste zlati... Snad sa tu teda ohlasim na funkcnom PC!
Inak, skusal som sa aj predtym cez CD/9x dostat k p. riadku, skusit C:\format a/: s - no vyhadzovalo to chybnu hlasku... Kazdopadne, asi necham A-cko/CD na pokoji a spravim to z HDD.
Hodit na C iba teda BIOS file (kt764.exe v mojom pripade ), ktory rozbalim a su tam vsetky subory, ze? Konkretne ABITFAE.BAT, AWDFLASH.EXE, KT7_64.BIN, RUNME.BAT, kt764.exe a RUNME.BAT. A uz len ako pisal Mtex- C:\RUNME.BAT...
Mozem nato?
BTW- tiez DOST dolezite! :roll: Riadit sa jednym z tych navodov a vypinut este Video BIOS Shadow, System BIOS Cacheable?! Zbytocnost, nie? Ved hned iba po flash-y vypnem PC a resetnem CMOS cez jumper, ako uvazdaju ABITaci - bod 8. alebo?! - z vami uz odporucaneho navodu, len dam po flash-resete DEL a LOAD OPTIMIZED DEFAULTS? A bezim na novom...?
Diky vopred za odpovede, ste zlati... Snad sa tu teda ohlasim na funkcnom PC!
Tak potom sme dvaja blbi. - ja a ti na http://www.biosmods.com/download.php
"BIOS flashing usually requires a boot disk and it can be hard to make if you are running WinNT/2K/XP."
"BIOS flashing usually requires a boot disk and it can be hard to make if you are running WinNT/2K/XP."
Je to tak, ze sa da vytvorit aj pod W2K a dokonca aj pod WIN XP.PeterM napísal:W2K nema ziadny problem s vytvaranim bootovacej diskety (pouzival som ho cca 5 rokov, tak viem, o com hovorim) :roll:a_M_D napísal:ad PeterM: ved prave boot floppy by som uz davno mal, keby nie W2k a jeho problem s tymto...
Obavam sa, ze problem je medzi stolickou a klavesnicou...
Staci pri formatovani zafajknut vytvorenie spustacej diskety so systemom MS-DOS.
Finish
Takze nato, ze ten flash trval nejakych 7 s., dost som sa s tym *** - trapil. Co uz, DialUp si uzil.
Dakujem vsak vsetkym za odpovede, nech tento thread pomoze aj dalsim, ktori to budu potrebovat a najdu si ho! PC je este zivsie- mrska jedna! Uz su aj takty do 1400... Takze uz len OC a chladit. Ale to je uz ina tema.
HDD teda bola a je istota, a k tej diskete- nevtrdim ze sa to vo W2k neda, len nie ako si tvrdil napr. ty, peco2. Aspon u mna... Skoda, ze nemozem prilozit screenshot z format A. See yeah!
Dakujem vsak vsetkym za odpovede, nech tento thread pomoze aj dalsim, ktori to budu potrebovat a najdu si ho! PC je este zivsie- mrska jedna! Uz su aj takty do 1400... Takze uz len OC a chladit. Ale to je uz ina tema.
HDD teda bola a je istota, a k tej diskete- nevtrdim ze sa to vo W2k neda, len nie ako si tvrdil napr. ty, peco2. Aspon u mna... Skoda, ze nemozem prilozit screenshot z format A. See yeah!
Ad: PeterM
Ak by to malo byt skutocne objektivne, umoznis mi sem dat aj jeden z screenshotov mojho W2k Pro ENG, ci kamaratovho Pro CZ... A BTW, okuliare uz nosim od 7r.