Abit AN8 Fatal1ty - pretaktovanie
Abit AN8 Fatal1ty - pretaktovanie
Dobry den, prosim Vas nemam moc skusenosti s pretaktovanim..Chcem by som sa opytat ci ma niekto skusenosti s pretaktovavanim na tejto doske..Mam procesor AMD 64 3500 Winchester..Pomocou OC Guru sa mi ho podarilo dostat na 2464 mhz..len potom sa to uz zacne sekat..Mam pamat Kingston 1Gb PC 400..viem ze to nieje moc postavene na pretaktovanie...Jedna sa o to ze ci sa z toho da este nieco dostat, alebo to uz nemam skusat..
Totiz vobec nerozumiem tym pojmom v OC guru ako ExtClk to mam na 224 Mhz potom Vcore to mam na 1.6500 potom DDRV to je na 2.70 dalej VNF4 -1.50, VCPURef-+0, VHT-1.20 a DDRVTT 1.35, VDDRRef na +0...asi ma vysmejete, ale ja tomu naozaj nechapem..cital som uz rozne clanky a niecomu chapem, ale vobec mi nejde do hlavy ze co to ma spolocne s tou ramkou a kolko coho mam dat...DaKujem
Totiz vobec nerozumiem tym pojmom v OC guru ako ExtClk to mam na 224 Mhz potom Vcore to mam na 1.6500 potom DDRV to je na 2.70 dalej VNF4 -1.50, VCPURef-+0, VHT-1.20 a DDRVTT 1.35, VDDRRef na +0...asi ma vysmejete, ale ja tomu naozaj nechapem..cital som uz rozne clanky a niecomu chapem, ale vobec mi nejde do hlavy ze co to ma spolocne s tou ramkou a kolko coho mam dat...DaKujem
No ja ani nie pre potesenie,,Ale pomozemi to pri robote..Robim 3d grafiku a pri renderovani som si vsimol ze ked som to pretaktoval z tych 2200 na tych chabych 2464 tak naprikl. ked robim iba nahlad tak mi to zvycajne pomoze o tie 4 min takze ked robim urobim denne iba takych 10-30 nahladov pred finalnymi rendrovanim tak mi to usetri aj 1-2 hod..a to nehovorim o finalnom rendri...neviem teda ci je toto maximum pri mojej pamati 400 alebo este sa z toho da nieco dostat..a preto hladam cloveka co nieco podobne s touto doskou procakom a ramkou uz skusal...Tak este raz dik
a hlavne si zniz voltaz na procesore 1,65V sak to je na smrt pre winiho. A tie abitky pekne pridavaju na napati takze mu daj kludne 1,45V. Pamate nastav na 333MHz a tak potom mozes dat frekvenciu aj 233MHz co bude vo finale este viac. Ale pozor ak mas iba box chladic tak bacha na teplotu! Ak si z BA tak by som ti s tym mohol pomoc osobne.
dell noťas
no a este tak na zaver no na Winchesrtoch bolo aj tak maximum niekde okolo 2,5- max 2,6Ghz, takze zazraky necakaj.
Ono sa ti hlavne cudujem ze ked robis s videom ze mas len jeden kus 1GB pamate, ak som to dobre pochopil z toho tvojho popisu. Lebo v tom pripade by sa ti vyuzitie dual channelu DOST hodilo!!!
Ono sa ti hlavne cudujem ze ked robis s videom ze mas len jeden kus 1GB pamate, ak som to dobre pochopil z toho tvojho popisu. Lebo v tom pripade by sa ti vyuzitie dual channelu DOST hodilo!!!
dell noťas
Dakujem..No kuknem ten link...Inak chystam sa kupit Thermaltake Tower 112 lebo ten box mi uz nejak chrapti..Inak mne tych 1b celkom staci..Ja moc nerobim s videom..Robim v 3D MAX..a kedze robim prevazne architekturu tak to su prevazne boxy..a to nieje vela polygonov..Ked renderujem tak mi to zere maximalne 600Mb..Inak tie pamate na 333 sa nastavuju v biose ? lebo v tom OC GURU nic take nevidim.. Inak teraz mam tu frekvenciu ExtClk na 224 a telota CPU kolise medzi 54-55 .Inak som z BA keby nieco..Ved poskusam a ked to odpalim tak bude pruser a kupim X2 3800...Tak este raz dik
inak toto je momentalny stav
ftp://stankoci:stankoci@ftp.ic.cz/desktop.jpg
a ja neviem ja som kukal testy a tam to vyzeralo celkom ok
http://www.tahanovce.sk/modules.php?nam ... t&sid=1236
ked dorenderujem pojdem kuknut do toho biosu.
ftp://stankoci:stankoci@ftp.ic.cz/desktop.jpg
a ja neviem ja som kukal testy a tam to vyzeralo celkom ok
http://www.tahanovce.sk/modules.php?nam ... t&sid=1236
ked dorenderujem pojdem kuknut do toho biosu.
no co ho ludia mali na forach tak nan len nadavali a fakt vecinu tstov co som videl tak prepadol silne za TT BigTyphoon preto som sa pren aj rozhodol.
no ale nacakaj za to pretaktovanie je take jednoduche resp pre dokonale doladeni je potreba nastavit minimalne 6-9 parametrov ak vinecham detailne nastavenie pamati.
no ale nacakaj za to pretaktovanie je take jednoduche resp pre dokonale doladeni je potreba nastavit minimalne 6-9 parametrov ak vinecham detailne nastavenie pamati.
dell noťas
ked iny na TT 112 nadavaju ja ho chvalim, asi som iny
ak sa pre nho rozhodnes tak kup 2ks ventilatorov, fakt to pomaha, po odpojeni jedneho (kvoli uvolneniu napajacieho konektora) stupla teplota pomali o 10 stupnov
ak sa pre nho rozhodnes tak kup 2ks ventilatorov, fakt to pomaha, po odpojeni jedneho (kvoli uvolneniu napajacieho konektora) stupla teplota pomali o 10 stupnov
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže