Prehrievajuce sa HDD
- diZZy
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 31. Mar, 2009, 19:08
Re: Prehrievajuce sa HDD
potom daj vedet ake budu teploty hdd
Môžem sa niečo spýtať, určite každý viete aké sú teraz horúčavy, mohla mi kvôli tomu teplota disku stúpnuť o 10°C? Zostava aj s rozmiestnením chladenia v podpise. Dík.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
Podla mna je to podla toho aj aka je teplota v danej izbe, kedze ten teply vzduch vsetko nasava do vnutra. Ja mam skrinu CM HAF 932 a dva disky a taplotu v izbe okolo 28 C(boze co bych dal za klimu ) a teplota diskov nejde cez 30 stupnov, cez zime su teploty 26-27 stupnov. ale je to dost aj o tom nasavani na tie disky
Ja mám tiež pred diskom 2x 120mm fan, v izbe mám maximálne 26°C aj cez tieto horúčavy. Všade sa zdivhli teploty o +-4-5°C len na disku o 10°C.
: Z O S T A V A :
Tým že som vybral z toho HDD sandwichu stredný disk znížil som teplotu diskov o 18 stupňov teraz su okolo 40 (sata disky)stale 35 pre takmer 5 ročný disk na ktorom je windows
Vyčistením chladiča Cpu som získal 500 rpm teraz točí 4000 čo mi pripomína že si musím zohnať nový regulátor CPU ma teraz 27 stupňov (v izbe môže byť tak 24-25) jadrá kolísajú medzi 48-50 skusim urobiť nejaký záťažový test
dúfam že toto prehrievacie obdobie nezanechalo nejaké trvalé následky
Vyčistením chladiča Cpu som získal 500 rpm teraz točí 4000 čo mi pripomína že si musím zohnať nový regulátor CPU ma teraz 27 stupňov (v izbe môže byť tak 24-25) jadrá kolísajú medzi 48-50 skusim urobiť nejaký záťažový test
dúfam že toto prehrievacie obdobie nezanechalo nejaké trvalé následky
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
@ palker : skus to otestovat s takymito teplotami, skus to co bezne robievas, plus nejake occt, ci je pc stabilne... btw vylucil si sw problem? ked vravis ze to seka a je to pomale, pripadne nejaky problem s radicom alebo zapojenim disku (hlavne toho stareho typujem IDE podla toho co pises ze 2 su sata a treti je stary) alebo nieco take?
No testoval som to a všetko vyzerá byť allright problém bol asi v tom zaprašenom CPU chladiči aj keď sa mi teploty zdali byť v poho tak asi neboli ja som obviňoval disky pretože tie boli fakt na hranici 58 st idle a pri záťaži určite aj 60 a viac hlavne keď som to skušal pri izbovej teplote 30 stupňov
Ten IDE disk z nich hrial najmenej pretože bol ďalej ot tých troch sata(pôvodný počet 4 disky)
No nech to bolo čo bolo už je to preč zaťiaľ ....
Ten IDE disk z nich hrial najmenej pretože bol ďalej ot tých troch sata(pôvodný počet 4 disky)
No nech to bolo čo bolo už je to preč zaťiaľ ....
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 17. Mar, 2010, 14:35
netreba s toho robit vedu teplota 40 - 45°C je akurát na HDD
taky priemer ..zaleží na vyrobcovi ..značke HDD
nijako sa nepoškodí ..sú na to testované PRACOVNA TEPLOTA WD od 5 - 55°C
taky priemer ..zaleží na vyrobcovi ..značke HDD
nijako sa nepoškodí ..sú na to testované PRACOVNA TEPLOTA WD od 5 - 55°C
Core 2 Duo E6300 2800Mhz Radeon 5770 3xWD AAKS Kingston 3Gb Asus P5Q Prémium