Prepojenie PC-Plazma

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
gamer222
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 08. Nov, 2008, 10:50

Prepojenie PC-Plazma

Príspevok od používateľa gamer222 »

čavte, mám doma Panasonic TX-P42S10E a chcel som ho prepojiť s PC v popise... prišiel som do obchodu a kúpil som HDMI kábel a k nemu som chcel aj redukciu DVI-HDMI lebo na grafickej nemám HDMI konektor... predávajúci mi povedal že nemajú redukciu tak som kúpil len kábel a skúsil som ho zapojiť cez slot na matičnej doske, lenže plazma neukazuje žiadny obraz... skúsil som nainštalovať aj drivery od chipsetu čo bolo napísané v manuále od matičnej a bez úspechu, kábel mám na 100% zapojený správne do HDMI 3 slotu, skúšal som aj HDMI 1 a 2 ale výsledok bol rovnaký... na plazme som prepol na HDMI 3 a stále ukazuje len čiernu obrazovku... inak ide všetko úplne v poriadku... ani v Nvidia control panel som nikde nenašiel HDTV ani nič podobné tak už neviem čo robiť ďalej, lebo nikdy predtým som nič podobné nerobil... :) čo mám ešte nainštalovať aby to išlo?
NTB: ASUS GL553VE: i7-7700HQ, NVIDIA GeForce GT 1050ti 4 GB, 16 GB RAM
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: Prepojenie PC-Plazma

Príspevok od používateľa zoom »

Nie je to nahodou tak, ze ked do dosky s integrovanou grafikou pichnes externu graficku kartu, tak integrovana VGA sa automaticky deaktivuje? To by vysvetlovalo, preco nemas obraz. Ked sa ti s tym chce babrat, mozes skusit vytiahnut tu Gayforce 9800 zo slotu a spustit PC iba s int. VGA. Alebo si niekde zozen tu redukciu, musi to stat par korun.
gamer222
Používateľ
Používateľ

no to napadlo aj mňa :laugh: teraz už je to ajtak jedno, pred dvoma dňami som kúpil tú redukciu a všetko ide ako má takže problém je vyriešený...
scarinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa scarinko »

no tak aspon poreferuj daco o tej telke
nejake to review, fotky a dojmy
tiez rozmyslam na tou telkou akurat nad 50" modelom
gamer222
Používateľ
Používateľ

no už som písal tu na fóre takže to len skopírujem:
no ja mám doma Panasonic TX-P42S10E a do včera som na ňom pozeral len analógový sygnál z káblovky a okrem neho DVD a sem-tam HD film cez PC :) pri káblovke som trochu prižmúril oči ale celkový dojem bol dobrý pretože je to predsa len analóg od ktorého nemôžete očakávať zázraky... včera som zapojil magio a zatiaľ sú moje skúsenosti s ním výborné: obraz sa nedá s káblovkou ani porovnať, k tomu 3 HD programy (hoci zatiaľ som pozeral len Discovery HD a HBO HD na trojke dajak furt ide len normálny sygnál, ale to discovery a HBO nemá chybu tak dúfam že časom pridajú aj ďalšie :) ), k tomu mám na 6 mesiacov HBO požičovňu zadarmo takže zatiaľ paráda...
s TV som maximálne spokojný, farby fakt super, kontrast, jas výborný aj toto je dobré že mení automaticky jas podľa množstva svetla v izbe... zo začiatku prvých asi 10-15 hodín pozerania sa trochu rozbehával ( neboli také dobré farby a odozva tiež dajáka bola slabšia, ale teraz úplne super, ani neviem jak som mohol pozerať na 50 cm CRTéčko :laugh: HD filmy cez PC tiež pecka, ale zatiaľ som skúšal len 720p, ale dneska plánujem pozrieť jeden FullHD film tak potom napíšem svoje dojmy...
fakt som vďačný ľuďom tu z fóra, pretože nebyť nich tak mám asi doma dajáke 32 palcové LCD a čudoval by som sa že čo to je za blbý obraz...
dúfam, že toto ti ako recenzia stačí, poprípade potom neskôr pridám nejaké tie fotky ;)
scarinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa scarinko »

parada tak to ma vyzerat
diky za dojmy
gamer222
Používateľ
Používateľ

teraz som bol v česku a šiel som sa pozrieť len tak zo zvedavosti do obchodu na plazmy :) a prekvapilo ma že ten istý model ako mám ja stojí v česku 34000 českých korún :hysterical: , čo sa mi zdá fakt dosť predražené keďže u nás stojí 799 euro (24000) :cool:

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"