Prepojenie PC-Plazma
Prepojenie PC-Plazma
čavte, mám doma Panasonic TX-P42S10E a chcel som ho prepojiť s PC v popise... prišiel som do obchodu a kúpil som HDMI kábel a k nemu som chcel aj redukciu DVI-HDMI lebo na grafickej nemám HDMI konektor... predávajúci mi povedal že nemajú redukciu tak som kúpil len kábel a skúsil som ho zapojiť cez slot na matičnej doske, lenže plazma neukazuje žiadny obraz... skúsil som nainštalovať aj drivery od chipsetu čo bolo napísané v manuále od matičnej a bez úspechu, kábel mám na 100% zapojený správne do HDMI 3 slotu, skúšal som aj HDMI 1 a 2 ale výsledok bol rovnaký... na plazme som prepol na HDMI 3 a stále ukazuje len čiernu obrazovku... inak ide všetko úplne v poriadku... ani v Nvidia control panel som nikde nenašiel HDTV ani nič podobné tak už neviem čo robiť ďalej, lebo nikdy predtým som nič podobné nerobil... čo mám ešte nainštalovať aby to išlo?
NTB: ASUS GL553VE: i7-7700HQ, NVIDIA GeForce GT 1050ti 4 GB, 16 GB RAM
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: Prepojenie PC-Plazma
Nie je to nahodou tak, ze ked do dosky s integrovanou grafikou pichnes externu graficku kartu, tak integrovana VGA sa automaticky deaktivuje? To by vysvetlovalo, preco nemas obraz. Ked sa ti s tym chce babrat, mozes skusit vytiahnut tu Gayforce 9800 zo slotu a spustit PC iba s int. VGA. Alebo si niekde zozen tu redukciu, musi to stat par korun.
no to napadlo aj mňa teraz už je to ajtak jedno, pred dvoma dňami som kúpil tú redukciu a všetko ide ako má takže problém je vyriešený...
no tak aspon poreferuj daco o tej telke
nejake to review, fotky a dojmy
tiez rozmyslam na tou telkou akurat nad 50" modelom
nejake to review, fotky a dojmy
tiez rozmyslam na tou telkou akurat nad 50" modelom
Spoiler: ukázať
no už som písal tu na fóre takže to len skopírujem:
no ja mám doma Panasonic TX-P42S10E a do včera som na ňom pozeral len analógový sygnál z káblovky a okrem neho DVD a sem-tam HD film cez PC pri káblovke som trochu prižmúril oči ale celkový dojem bol dobrý pretože je to predsa len analóg od ktorého nemôžete očakávať zázraky... včera som zapojil magio a zatiaľ sú moje skúsenosti s ním výborné: obraz sa nedá s káblovkou ani porovnať, k tomu 3 HD programy (hoci zatiaľ som pozeral len Discovery HD a HBO HD na trojke dajak furt ide len normálny sygnál, ale to discovery a HBO nemá chybu tak dúfam že časom pridajú aj ďalšie ), k tomu mám na 6 mesiacov HBO požičovňu zadarmo takže zatiaľ paráda...
s TV som maximálne spokojný, farby fakt super, kontrast, jas výborný aj toto je dobré že mení automaticky jas podľa množstva svetla v izbe... zo začiatku prvých asi 10-15 hodín pozerania sa trochu rozbehával ( neboli také dobré farby a odozva tiež dajáka bola slabšia, ale teraz úplne super, ani neviem jak som mohol pozerať na 50 cm CRTéčko HD filmy cez PC tiež pecka, ale zatiaľ som skúšal len 720p, ale dneska plánujem pozrieť jeden FullHD film tak potom napíšem svoje dojmy...
fakt som vďačný ľuďom tu z fóra, pretože nebyť nich tak mám asi doma dajáke 32 palcové LCD a čudoval by som sa že čo to je za blbý obraz...
dúfam, že toto ti ako recenzia stačí, poprípade potom neskôr pridám nejaké tie fotky
no ja mám doma Panasonic TX-P42S10E a do včera som na ňom pozeral len analógový sygnál z káblovky a okrem neho DVD a sem-tam HD film cez PC pri káblovke som trochu prižmúril oči ale celkový dojem bol dobrý pretože je to predsa len analóg od ktorého nemôžete očakávať zázraky... včera som zapojil magio a zatiaľ sú moje skúsenosti s ním výborné: obraz sa nedá s káblovkou ani porovnať, k tomu 3 HD programy (hoci zatiaľ som pozeral len Discovery HD a HBO HD na trojke dajak furt ide len normálny sygnál, ale to discovery a HBO nemá chybu tak dúfam že časom pridajú aj ďalšie ), k tomu mám na 6 mesiacov HBO požičovňu zadarmo takže zatiaľ paráda...
s TV som maximálne spokojný, farby fakt super, kontrast, jas výborný aj toto je dobré že mení automaticky jas podľa množstva svetla v izbe... zo začiatku prvých asi 10-15 hodín pozerania sa trochu rozbehával ( neboli také dobré farby a odozva tiež dajáka bola slabšia, ale teraz úplne super, ani neviem jak som mohol pozerať na 50 cm CRTéčko HD filmy cez PC tiež pecka, ale zatiaľ som skúšal len 720p, ale dneska plánujem pozrieť jeden FullHD film tak potom napíšem svoje dojmy...
fakt som vďačný ľuďom tu z fóra, pretože nebyť nich tak mám asi doma dajáke 32 palcové LCD a čudoval by som sa že čo to je za blbý obraz...
dúfam, že toto ti ako recenzia stačí, poprípade potom neskôr pridám nejaké tie fotky
teraz som bol v česku a šiel som sa pozrieť len tak zo zvedavosti do obchodu na plazmy a prekvapilo ma že ten istý model ako mám ja stojí v česku 34000 českých korún , čo sa mi zdá fakt dosť predražené keďže u nás stojí 799 euro (24000)