Ale ako bolo pvoedané, polož ho na molitan, ale odsleduj si teploty. Aby si ho zase nema veľmi horúci.

kramer napísal:prevadzkova teplota HDD je 32°C +/- 4°C nad 40°C mu uz ta teplota neprospieva asy preto v nevetranych case tie dysky zacinaju skrabat
A este: na dotik by mal byt vlazny mierne teply nie horucy
valistar napísal:no niekde som cital ze disku neprospieva dlhodobo ani prilis nizka teplota...
valistar napísal:pod 30° je to vraj uz skodlive.
mýliš savalistar napísal:ma opravte ak sa mylim
úplný nezmysel, záleží aké platne má disk (kov/sklo), a záleží ako je vnútorne vypracovaný (lepidlo, spájka), takže nejaké "safe" hodnoty nie sú, výrobca udáva maximálnu prevádzkovú teplotu, a teplotný/vlhkostný gradient za hodinu, čiže, ak mám prevádzkovú teplotu od 0-60, a teplotný gradient 10°C/hr, tak môj HDD môže pracovať od 0-60°C, a jeho teplota sa za hodinu nesmie zmeniť viac než o 10°C, kapišto?kramer napísal:K tim diskom tak pred rokom som kdesy cital ze bezpecna prevadzkova teplota HDD je 32°C +/- 4°C nad 40°C mu uz ta teplota neprospieva asy preto v nevetranych case tie dysky zacinaju skrabat skor nebijem sa za to do prs ale nieco natom bude
A este: na dotik by mal byt vlazny mierne teply nie horucy