NFS Shift - návrat ku koreňom

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ

NFS: Shift je:

viac arkáda
28
44%
viac simulácia
35
56%
 
Celkom hlasov: 63

Používateľov profilový obrázok
blackbox
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 388
Dátum registrácie: Št 27. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: London

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa blackbox »

NETcafeLV napísal:som vam uz davno pisal ze tato hra bude totalny prepadak
moc sa chceli podobat gridu, ale nedari sa to tym smejdom z EA :rolleyes:
keby aspon to riadenie na klavesnici je take ako v gride, tak by som tomu dal aspon 2 hviezdicky z piatich, aj ked ten dlhy loading ma tiez serinka..co mozem tiez okaslat je hra shiftu cez siet..neprehladne menu, clovek sa v nom tazko zorientuje a aj ked uz, tak nevie co vsetko ponastavoval
snad by mohli vydat na to dajaky patch ktory by konecne dal aj zivotabudic pre hranie na klavesnici, bo ujo netcafe ma uz totalne nervy na serie nfs ;)
Prepadák to určite nieje. Tuším máš na tú hru ťažké srdce lebo to nevieš hrať na klávesnici ;) Kúp si volant (čo si pravdaže nekúpiš, lebo načo, že..?) a potom pochopíš to, v čom je Shift lepší od Gridu. Volat sa tu dá skutočne použiť. V Gride hrať s volantom bolo nemožné, lebo bola "hodinová" odozva.. ja som dávno "trikrát otočil volantom" a v hre bol volant stále ešte len v rozbehu do prvej otočky.. :hysterical: to bol teda Shit. Toto je Shift a tu volant šľape ako má.. :drive: Zážitok z hry ako sa patrí..
Btw. proti Gridu nič nemám.. Skvelá hra. Len ma tam s...o, že tam nemôžem použiť volant.
:::Acer Aspire 5520G::: AMD Turion 64 x2 TL-60(2,0 Ghz, 2 x 512 KB L2 cache):::Up to 1280MB NVIDIA GeForce 8600M GS TurboCache :::2GB DDR2:::15,4 WXGA Acer CrystalBrite LCD:::250GB HDD:::Windows Vista Home Premium SP1:::
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa alle »

Kuuuurňa žeby po dlhšom čase som zapol nfs? :D Celkom sa mi to ľúbi ale zaujímalo by ma že či je tam H radenie ak je mám konkurenciu pre Rfactor u mňa :D A ako je to na tom shift s optimalizáciou?Či sa mám vôbec pokúšať to dať na NB lebo desktop už išiel pa... :laugh: NB vid. popis..
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8596
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa shiro »

blackbox napísal: Tuším máš na tú hru ťažké srdce lebo to nevieš hrať na klávesnici ;) Kúp si volant (čo si pravdaže nekúpiš, lebo načo, že..?)
tak mi volant kup ty, mudrak a 98% casu mi bude lezat v skrini zapraseny. Tolko zase auticka nehravam. Vyhadzovat 1000sk za nejaku volantsracku nemienim, a poriadny volant za 2000+sk je mi zbytocny z vyssie uvedeneho dovodu.

Musel som zareagovat, aj ked to bolo na ineho cloveka pisane, sorry. Ale myslim ze vravim aj na neho. Na klavesnici sa to hrat proste neda, to auto ma strasny sklon do smyku (akehokolvek) a chova sa jak ozrate. Pre porovnanie som si nahodil grid a tam je to ina kava.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Používateľov profilový obrázok
blackbox
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 388
Dátum registrácie: Št 27. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: London

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa blackbox »

ty mudrák a na na hru Shift a Grid máš? :D ..alebo vlastne nemáš? :SU: ..tak to nehraj :bye: Sorry, ale neviem čo iné ti na to povedať.. Ja som si volant kúpil ešte na intráku na VŠ. Našiel som si v inzerátoch a kúpil "iba" za tisícku volant čo stál cca 1600 - 1800 nový a hrá sa na ňom super. je to formula ex.. Netreba volant za tisíce na vychutnanie hry. Tento volant je najlepší pomer cena - výkon (ak sa to dá nazvať výkonom..) Študoval som a popri škole som si na to zarobil. Zarobil som si aj na 30 000 notebook. Tak mi nehovor, že sa to nedá. A áno.. niekedy mi leží a práši sa na neho v skrini. Ale potom príde hra ako Shift a je von.. :D Zoberiem handričku, oprášim a vychutnávam si hru. Ver mi, za tú tisícku to stojí..a myslím, že ak tak vychvaľuješ Grid, tak by ti zaprášený až tak často neležal, lebo od Shiftu by si sa neodplepil.. :D

Keby sa v Gride dalo hrať takto s volantom ako tu, tak je asi aj lepší, aj keď..l hmm

Btw. tak si kúp joypad. Aj na tom som hral Shift na hard obtiažnosti + vypnutých assistentoch a išlo to OK. a ten využiješ aj vo viacerých hrách..
Naposledy upravil/-a blackbox v St 23. Sep, 2009, 10:02, upravené celkom 1 krát.
:::Acer Aspire 5520G::: AMD Turion 64 x2 TL-60(2,0 Ghz, 2 x 512 KB L2 cache):::Up to 1280MB NVIDIA GeForce 8600M GS TurboCache :::2GB DDR2:::15,4 WXGA Acer CrystalBrite LCD:::250GB HDD:::Windows Vista Home Premium SP1:::
Používateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 931
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa dexman »

alle napísal:Kuuuurňa žeby po dlhšom čase som zapol nfs? :D Celkom sa mi to ľúbi ale zaujímalo by ma že či je tam H radenie ak je mám konkurenciu pre Rfactor u mňa :D A ako je to na tom shift s optimalizáciou?Či sa mám vôbec pokúšať to dať na NB lebo desktop už išiel pa... :laugh: NB vid. popis..
je tam podpora aj pre H radenie. celkovo podpora v hre pre G25 je rovnako dobrá ako pri GTR2 alebo rFactor, takže nebudeš o nič ochudobnený čo sa tohto týka ;)
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa alle »

tak je to jasny :-) diki za odpoveď ;)
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Príspevky: 13677
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa Snake »

Well guys, I hate to say it, but you are in for a MAJOR dissapointment with the PC version of Shift! And I'm not kidding!


Unless something major happens, I will probably be taking this piece of crap game back to Gamestop very soon.

I mean seriously, where do I begin with regards to the PC version? Let's see....

1)First let me get the graphical issues out the way. The lack of flexibility with regards to options for everything is unbelievable. Graphics wise, this game is very poorly optimized for the PC. I am running XP and have a freaking Intel Core2Duo 8500 Extreme overclocked to 4.0Ghz and an ATI 4870 graphics card with 3.2GB of ram for *'s sake....and with these specs I am obviously pulling no more than 30fps with everything set to medium!!!!! And if I try to lower the game's settings to low, and remove AA altogether as well as turn it down to Trilinear, the game looks absolutely DREADFUL! I mean it looks really ugly unless you run everything in high settings. It's looks like SMS is using a modified version of the Skate 2 engine. Plenty times the graphics reminded me of Skate 2, complete with sudden frame drops. Utterly pathetic.

Also, with EVERY game I play on this machine, my ATI card displays its own fps counter, except for with Shift. It displays the fps right until the actual race starts, and then it suddenly disappears, so I have no idea what frames per second I'm getting during a race. WTF is up with that?


2)Loading times are abhorrently long! Takes like 35-45 seconds to just boot the game, and then you proceed to jump through a myriad of other silly loading screens and menus before getting to actually race. Time from game boot to actually racing I'd say is 3 minutes easily. Don't forget to log into EA nation and confirm you wanna use an existing profile kids! It's important Y'know What a joke.


But wait, there's more!!!!!


3)As many of you know, I own three separate controller devices for the PC.....The Frex FFB wheel, the Cannon CST Pedals, and the SST Lightning shifter. The good news? Shift does recognize all three controllers. The bad news? Options are limited and unless you own a G25 you are screwed when it comes to H-gated gear shifting. This is the first racing game where there is no option for individual gear inputs. That's right folks, you are limited to up/down sequential gear shifting only! Nice eh?

Also, there is no force feedback setting....at ALL!!!! None! Zilch! They give you "Vibration ON/Off" and that's it :lol No force effects settings, no force strength settings, nada. The actual FFB during gameplay is mediocre at best.


I'm sorry but this game screams rushed console port! I have never seen a PC game with such a limited amount of options, and with such an unoptimized graphics engine for PC. Trust me guys, you will want to go back to GTR 2, GTR Evo, rFactor, (insert other great sim here), after playing this. What time I had going around the track with a car, I could already tell I would not enjoy the handling. The car is overly twitchy even with a 900 degree wheel and TC and SC turned on. GRID is twitchy as well but in a good, fun semi-arcade kinda way. This game's handling just feels, slightly bizarre.

Oh well, I wanted to like it, but unless they patch this sucker up BIG TIME for the PC, it's going back to Gamestop and I'm going back to GTR Evo I shoulda known EA was gonna find a way to screw this game up

*********************

*U*P*D*A*T*E* The game is now crashing on me when I enter a race in Career Mode!!!! Niiiiiiice one EA!!
:laugh: Guy got the point! :D





.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12341
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa HellAngel »

Grid je cista akrada, je to halvne pre zabavu, ale Shift, tam citit poriadnu davku v simulacii. Simulacie sa nehravaju na klavesnici, potom by to uz nebola simulacia. Mam sice tiez klavesnicu a uznavam ze sa to neda hrat, auto je pretacave, furt to smika. Koli tomu som si zohnal game pad s packami aby som mohol citlivejsie riadit plyn aj zatacanie. vysiel ma na 10€, takze ziadny bankrot v penazenke, nepojdes raz do krcmy a usetris este viacej.
Shift ma u mna 90%, konecne poriadne auta, ktore nie su len o tom drzat sipku hore a stlacat dolava a do prava, kou sa to nepaci ma niekolko predchodcov v NFS ktore sa daju takymto sposobom odohrat...
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8596
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa shiro »

blackbox napísal:ty mudrák a na na hru Shift a Grid máš? :D ..alebo vlastne nemáš? :SU: ..tak to nehraj :bye:.

priznam sa hru kupenu nemam, stejne ako 80% ludi na slovensku. To ale nic nemeni na tom, ze kvoli 1-2 hram co sa mi z auticok pacia, si nebudem kupovat volant.
blackbox napísal:Sorry, ale neviem čo iné ti na to povedať.. Ja som si volant kúpil ešte na intráku na VŠ.
Našiel som si v inzerátoch a kúpil "iba" za tisícku volant čo stál cca 1600 - 1800 nový a hrá sa na ňom super. je to formula ex.. Netreba volant za tisíce na vychutnanie hry. Tento volant je najlepší pomer cena - výkon (ak sa to dá nazvať výkonom..)
Študoval som a popri škole som si na to zarobil. Zarobil som si aj na 30 000 notebook.
Hardware zasadne nekupujem na inzeraty, nakolko ktovie co s tym predavajuci robil. Dnes je kopa podvodnikov. Navyse robim v PC firme, kde neni problem si nieco objednat z velkoskladu nove za dobre prachy. Popri skole jasne ze si zarobis, ked tvoje vydavky su pekne povedane hovno. Skus si sam byvat, platit byt, jedlo a uvidis co je nedostatok penazi. tebe este s kadecim pomozu rodkaci, platia ti skolu a kadeco.
blackbox napísal:Tak mi nehovor, že sa to nedá. A áno.. niekedy mi leží a práši sa na neho v skrini. Ale potom príde hra ako Shift a je von.. :D Zoberiem handričku, oprášim a vychutnávam si hru. Ver mi, za tú tisícku to stojí..a myslím, že ak tak vychvaľuješ Grid, tak by ti zaprášený až tak často neležal, lebo od Shiftu by si sa neodplepil.. :D
No, neda :-) Posladna hra co som hral a pacila sa mi bol Grid. Predtym od dob NFS Porsche az po McRae Dirt, nebolo nic. Potom prisiel Grid. A teraz, cca 2r po Gride prisiel Shift. Cize to vychadza na 3 dobre hry za cca 10r. Jasne ze sa mi volant neoplati. Shift medzi dobre hry neratam, nakolko ked vedeli v Gride urobit dobre ovladanie klaveskou, tak je problem spravit to v Shifte? Ci ma grid blbe ovl. cez volant neviem posudit, bo volant nemam.
blackbox napísal:Btw. tak si kúp joypad. Aj na tom som hral Shift na hard obtiažnosti + vypnutých assistentoch a išlo to OK. a ten využiješ aj vo viacerých hrách..
Rozmyslal som uz aj o tomto, ale to si radsej kupim Joystick. Pretoze Jednak ho potrebujem (stary mi dosluhuje) a potom viac hravam letecke a vesmirne simulatory (freespace, hawx) a pdobne veci, ktore je blbost hrat bez joysticku.

Skratka sa neoplati kupovat volant za ccca 2000sk (ak ma byt aspon trochu kvalitny), kvoli 3-4 autickovym hram za 10r obdobie.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12341
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa HellAngel »

shoiro: je vidiet ze si hral auta zamerane cisto na arkadu, mozno zo simulativnymi prvkami v nastaveniach vozu. ALe shift je simuliaciou aj na trati. Uz po vydani padol dotaz na to ze hraci zvyknuty na arkadovie hranie budu asi protestovat proti tomu ze shift hodne zabrdol do simulacie. ak chces hravat arkady ostan pri gride, pro street, burnout. Takze na hranie shiftu na klavesnici zabudni, ta hra na to neni robena, iked ak si kupis auto s prednym nahonom, dobre si nastavis tak si zahras ako tak aj na klavesnici.
Ae davam ti za pravdu co sa tyka toho setrenia, je pravda ze sa tazko setri ak nezijes doma, platis najom a stravu a mas 400€ mesacne.
Ja tiez potebujem novu kartu no hold musel som to odlozit na neurcitejsi termin
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Príspevky: 13677
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa Snake »

Nevyhovárajme sa na to že je to "simulátor", aj simulátory sa dajú hrať na klávesnici, Shift sa na keyb. hrať nedá. To že GRiD je arkáda, no a čo? Ale penetroval na trh určite viacej než táto pseudohra, ktorá vyžaduje volant, a ťaží už iba z mena série.





.
Používateľov profilový obrázok
Peterka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 212
Dátum registrácie: Pi 05. Dec, 2008, 18:49
Bydlisko: Trencin

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa Peterka »

Neviem co mate stale okolo klavesnice.Shift je zavodna hra pre auta - to jest na prvom mieste volant.
A prave preto je tato hra taka parada lebo ma perfektne zvladnute ovladanie prave volantu.
Porovnavat Grid je hlupost(sama buracka,AI superov ako ozrate hovada a ovladanie na volant uplna katastrofa)
Ten kto nema na volant snad vie ze su aj dalsie a lacnejsie ovladace .
CPU:core i5 2500 - AC xtreme rev.2/ MB:MSI P67S-C43 /RAM:Kingston hyper x 4gb ddr3 /
HDD:500gb WD 5000AVDS / VGA: gtx 570 gigabyte /PSU:seasonic X-660 gold /CASE: termaltake M9/
Asus XONAR DX- Roccat KAVE :Mixrosoft X4-Roccat KONE+
LCD: samsung P 2250 / OS: Win home premium 7 64-bit / Battlelog: PETERKA1920
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12341
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa HellAngel »

lol, kde sa da dobra simmulacia hrat na klavesnici, to si tu snad uz robite srandu. simuliacia znamena nieco simulovat, a pochybujem ze drzanie plynu a tukanie do sipok je nejakou simulaciou. Cudujem sa ze nehcete to prirovnaat este aj ku flatout, alebo burnout.
To ze Shift je skoro nehratelny na sipkach neubera na tom ze je to konecne kvalitna hra z NFS serie. Konecne vybocilu z toho uboheho stereotipu kde bola.komu nevyhovuje shift tak mu musi vyhovovat pro street, to je arkadovka na tratiach
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
blackbox
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 388
Dátum registrácie: Št 27. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: London

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa blackbox »

shiro napísal: ... Skus si sam byvat, platit byt, jedlo a uvidis co je nedostatok penazi. tebe este s kadecim pomozu rodkaci, platia ti skolu a kadeco...
hmmm, asi ťažko mi rodičia pomôžu.. otec na to sere už od veľmi, veľmi, veľmi dávno.. (či vlastne od vždy.. :D ) a mama tá tu už bohužiaľ nieje.. tak to si sa netrafil. Na intráku som si zarábal sám na seba. A momentálne som pár tisíc kilometrov od SVK, takže tak či tak by mi nepomohli. A nemusím nič skúšať.. bývam sám (sorry s priateľkou), platím si byt, jedlo a vidím, že sa to dá.. proste niekto vypadne zo Slovenska na vlastnú päsť a skúsi to "vonku" a niekto sedí doma a nadáva ako je na Slovensku naprd.. nuž.. ako si kto čo spraví, tak to má.. ;)
Snake napísal:Nevyhovárajme sa na to že je to "simulátor", aj simulátory sa dajú hrať na klávesnici, Shift sa na keyb. hrať nedá. To že GRiD je arkáda, no a čo? Ale penetroval na trh určite viacej než táto pseudohra, ktorá vyžaduje volant, a ťaží už iba z mena série.
..myslím, že doteraz to tak bolo, ale presne ako spomína HellAngel, toto už nieje trápna arkáda, ale skôr simulácia a preto to na klávesnici nejde. všetci to chceli.. všetci nadávali ako je séria NFS naprd. teraz to spravia tak ako každý chcel, konečne nie trápnu arkádu, ale skoro dokonalú (pri vypnutých asistentoch aj dokonalú) simuláciu čisto zrelú na volant a všetci čo volant nemajú - nadávajú.. nie je to divné.. :?
:::Acer Aspire 5520G::: AMD Turion 64 x2 TL-60(2,0 Ghz, 2 x 512 KB L2 cache):::Up to 1280MB NVIDIA GeForce 8600M GS TurboCache :::2GB DDR2:::15,4 WXGA Acer CrystalBrite LCD:::250GB HDD:::Windows Vista Home Premium SP1:::
Používateľov profilový obrázok
Xenon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2295
Dátum registrácie: St 20. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: NFS Shift - návrat ku koreňom

Príspevok od používateľa Xenon »

100 ľudí, 100 chutí. Asi toľko. Mne osobne sa to veľmi páči. Len škoda, že S2000-ka so 465 koňmi neskutočne pretáča. :D Mám čo robiť, aby som ju udržal.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium Dual-Core E2220 @ 3.2GHz cooled by Noctua NH-U12P MB: ASUS Rampage Formula GRAFIKA: Sapphire ATI Radeon HD3870 512MB GDDR4 + Sapphire ATI Radeon HD3850 512MB GDDR3 in CrossFireX RAM: 8GB DDRAM2 800Mhz Corsair XMS2 4-4-4-12 AUDIO: ASUS Xonar DX -> Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro PSU: Fortron SAGA 450W (peak 500W) LCD: LG L1953TR 19"

Návrat na "Hry a problémy s nimi"