ASIO+Foobar
Re: ASIO+Foobar
Tak Foobar pise, ze nemam ASIO drivre. Cize ich mam asi nainstalovat, ze? No a ked ich nainstalujem, tak mi nepremazu povodne ovladace? Len sa asi doinstaluju ku klasickym, ze?
Spoiler: ukázať
ak tvoja zvukovka nepodporuje asio, tak zbytočne nechci silou mocou mať asio prepojenie. predpokladám, že asio plugin do foobaru si si nainštaloval. rovnako dobre ti poslúži aj wasapi. ako som už písal, asio je len typ komunikácie medzi prehrávačom a audio hardvérom, nenahrádza ovládače karty.
Wasapi je v čom horšie? Tiež obchádza OS, ale v čom je rozdiel. Ono mi píše, že len nenašlo ASIO driver, keď idem pridať New ASIO Device. Preto to chcem skúsiť, či povolí pridať moju zvukovku do ASIO devices.
Spoiler: ukázať
nepovolí, lebo tvoja zvukovka nepodporuje asio. musel by si použiť nejaký softvérový wrapper, ale to rovno môžeš použiť wasapi v exkluzívnom móde. rozdiel medzi asiom a wasapi by nemal byť žiadny.
In general, WASAPI operates in two modes. In exclusive mode (also called DMA mode), unmixed audio streams are rendered directly to the audio adapter and no other application's audio will play and signal processing has no effect. Exclusive mode is useful for applications that demand the least amount of intermediate processing of the audio data or those that want to output compressed audio data such as Dolby Digital, DTS or WMA Pro over S/PDIF.