Win 7.Čo na ňom všetci vidia ?
Win 7.Čo na ňom všetci vidia ?
Mam otázku.Čo všetci vidia na tomto os ?
Všetci to ospevujú aké je to namakané a že je to lepšie ako xp.Ja osobne nevidím na tomto windowse nič nové.DX 11 ? Nádherne vzhľady ktoré sú mi na nič keďže sú pomalé ? Dá sa to vôbec nejak optimalizovať ? pri tomto os ma normálne bolelo brucho.Taký som bol nervózny.Nedajú sa tam nejak nastaviť tie staré klasické ponuky štart ktoré boli v 98 a XP ? pretože sa mi to nepodarilo.Neviem čo mam s týmto os robiť keď ho chcem úspešne používať.net mi na ňom ide pomaly,mnoho programov nebeží,má omnoho vyššie hw nároky.keď som si pozeral testy tak tam bolo fps v hrách skoro rovnaké ako na xp.ale keď som si to sám overil tak mi kleslo aj o 15-20 fps pri rovnakých nastaveniach.dá sa moje trápenie nejak vyriešiť ? alebo sa mám zmieriť s tým že lepší ako xp už nebude ? Myslím že mám dosť silný hw na to aby mi tento os bežal bezproblémovo.ale veľmi som sa mýlil prečítal som mnoho recenzii kde doporučujú prejsť s xp na 7.Ale mne sa zdá že sú to dristy.Najviac sa bojím toho že ati a nvidia prestane vyrábať drivery na xp.potom už fakt neviem aký os budem používať
Všetci to ospevujú aké je to namakané a že je to lepšie ako xp.Ja osobne nevidím na tomto windowse nič nové.DX 11 ? Nádherne vzhľady ktoré sú mi na nič keďže sú pomalé ? Dá sa to vôbec nejak optimalizovať ? pri tomto os ma normálne bolelo brucho.Taký som bol nervózny.Nedajú sa tam nejak nastaviť tie staré klasické ponuky štart ktoré boli v 98 a XP ? pretože sa mi to nepodarilo.Neviem čo mam s týmto os robiť keď ho chcem úspešne používať.net mi na ňom ide pomaly,mnoho programov nebeží,má omnoho vyššie hw nároky.keď som si pozeral testy tak tam bolo fps v hrách skoro rovnaké ako na xp.ale keď som si to sám overil tak mi kleslo aj o 15-20 fps pri rovnakých nastaveniach.dá sa moje trápenie nejak vyriešiť ? alebo sa mám zmieriť s tým že lepší ako xp už nebude ? Myslím že mám dosť silný hw na to aby mi tento os bežal bezproblémovo.ale veľmi som sa mýlil prečítal som mnoho recenzii kde doporučujú prejsť s xp na 7.Ale mne sa zdá že sú to dristy.Najviac sa bojím toho že ati a nvidia prestane vyrábať drivery na xp.potom už fakt neviem aký os budem používať
Re: Win 7.Čo na ňom všetci vidia ?
HW mas dobry, skus sa pozriet na ovladace a ta standardna ponuka Start "classic view" tam nie je. Da sa tam dostat toto zobrazenie ako nadstavba - nova tema co nie je asi najlepsie riesenie. Ak ti poklesol frame rate napr. zo 40 FPS na 20FPS tak chyba bude asi niekde inde - ze by update na hru alebo na ovladace, pripadne nieco ti vytazuje CPU / VGA.
Mimochodom tiez pouzivam XPko ale kvoli tomu ze sa mi nechce instalovat W7 na PCko a na notebooku mi aj tak pobezi len XP.
Ale uvediem priklad kde ide lepsie W7 - v notebookoch (myslim normlanych notebookoch a nie slimaky zalozene na Intel Atom cu ULV a pod...) kde samotny vyrobca dodaval nepodarene ovladace a nebol ochotny ich prerobit. Na W7 ide dotycny notebook znacne lepsie. Ma svoj vyznam a tie vycackane veci sa musia dat aj vo W7 vypnut, ved ako by to potom bezalo na netbookoch s integrovanou intel 950. Takze jedine co ta asi trapi je ta ponuka start - skus nieco o tom pohladat a snad sa ti nieco lepsie podari spravit.
A preco W7 - na niecom musia zarobit alebo skus linux len ci hry s WINE pojdu bez problemov pochybujem.
Mimochodom tiez pouzivam XPko ale kvoli tomu ze sa mi nechce instalovat W7 na PCko a na notebooku mi aj tak pobezi len XP.
Ale uvediem priklad kde ide lepsie W7 - v notebookoch (myslim normlanych notebookoch a nie slimaky zalozene na Intel Atom cu ULV a pod...) kde samotny vyrobca dodaval nepodarene ovladace a nebol ochotny ich prerobit. Na W7 ide dotycny notebook znacne lepsie. Ma svoj vyznam a tie vycackane veci sa musia dat aj vo W7 vypnut, ved ako by to potom bezalo na netbookoch s integrovanou intel 950. Takze jedine co ta asi trapi je ta ponuka start - skus nieco o tom pohladat a snad sa ti nieco lepsie podari spravit.
A preco W7 - na niecom musia zarobit alebo skus linux len ci hry s WINE pojdu bez problemov pochybujem.
Spoiler: ukázať
veď mam linux dual boot.a hrávam tam cez wine.keď sa s tým pohráš tak to ide.napr taký flatout 2 ide ako na wine.ale crysis tam spustim asi ťažko.tú ponuku by som možno aj prežil.snake namiesto toho postu by si mi nemohol priblížiť tento win ? vidim že o tom niečo vieš tak by si mi mohol poradiť čo mam spraviť.čo by si ty robil na mojom mieste.dá sa vôbec rýchlosťou aspoň priblížiť k win xp ?
Dá. Dokonca predbehnúť. A to obyčajnou inštaláciou. Neviem aký problém presne máš, ale sedmička je určite rýchlejšia ako XP...Makro napísal:dá sa vôbec rýchlosťou aspoň priblížiť k win xp ?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Spytam sa aj ja. Windows XP - co na nom vsetci vidia ?
1) strasne start menu, preklikavat sa celou ponukou ? Fuj, to robim maximalne tak raz za tyzden, klavesnica je omnoho rychlejsia
2) farbicky Windows XP ? Fuj, strasne. Samozrejme, mozem si hacknut uxtheme.dll, ale...
1) strasne start menu, preklikavat sa celou ponukou ? Fuj, to robim maximalne tak raz za tyzden, klavesnica je omnoho rychlejsia
2) farbicky Windows XP ? Fuj, strasne. Samozrejme, mozem si hacknut uxtheme.dll, ale...
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
OT: Naco Skoda vyraba a ludia kupuju Fabie? Ved taka Skoda 105L je uplne v pohode, tiez ma 4 kolesa, aj rezervu, aj okna, aj volant, dokonca pneumatiky su na nu lacnejsie, a v pohode staci 90 oktanovy benzin (len tie zle zakerne rafinerie ho pomaly odmietaju vyrabat)
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Vylepsena sprava pamati, podpora novych technologii (SATA radic uz pri instale, nie jak u XPcka, ktore to nepozna uz par rokov) a dalsich minimalne 20 veci...mam pokracovat? To, ze ty na tom nic nevidis vyplyva z tvojej neschopnosti najst si potrebne info.Makro napísal:Mam otázku.Čo všetci vidia na tomto os ?
Všetci to ospevujú aké je to namakané a že je to lepšie ako xp.Ja osobne nevidím na tomto windowse nič nové.
Pomale vzhlady? Skor by som hladal problem medzi monitorom a stolickou, kedze to vadi len tebe a zvysku planety nie.Makro napísal:DX 11 ? Nádherne vzhľady ktoré sú mi na nič keďže sú pomalé ? Dá sa to vôbec nejak optimalizovať ? pri tomto os ma normálne bolelo brucho.Taký som bol nervózny.
nedaju. A co mas robit mas vediet ty sam, mas hlavu tak ju pouzivaj.Makro napísal:Nedajú sa tam nejak nastaviť tie staré klasické ponuky štart ktoré boli v 98 a XP ? pretože sa mi to nepodarilo.Neviem čo mam s týmto os robiť keď ho chcem úspešne používať.
Chcem vidiet ten spomaleny net, programy si updatuj na nove verzie s podporou Win 7 alebo Visty. HW naroky su vyssie no a co? Technologicky vyvoj ide stale vpred a kazda nova verzia hocijakeho OS ma vyssie naroky oproti starsej. Tak sa to proste robi a nezmenis to.Makro napísal:net mi na ňom ide pomaly,mnoho programov nebeží,má omnoho vyššie hw nároky.
Neda, vsetky OS od Visty vyssie maju oproti XPcku pokles fps o cca 10fps. Je to vseobecne znamy fakt, nehladiac na to, co vravia testy.Makro napísal:keď som si pozeral testy tak tam bolo fps v hrách skoro rovnaké ako na xp.ale keď som si to sám overil tak mi kleslo aj o 15-20 fps pri rovnakých nastaveniach.dá sa moje trápenie nejak vyriešiť ?
Xp nieje nijaky "najlepsi OS", to len ty si zvyknuty pouzivat 7r jeden system a si neschopny a lenivy sa ucit nove veci.Makro napísal:alebo sa mám zmieriť s tým že lepší ako xp už nebude ?
Na tvojom HW pojde Seven plynule a rychlo, takze netaraj.Makro napísal:Myslím že mám dosť silný hw na to aby mi tento os bežal bezproblémovo.ale veľmi som sa mýlil prečítal som mnoho recenzii kde doporučujú prejsť s xp na 7.Ale mne sa zdá že sú to dristy.Najviac sa bojím toho že ati a nvidia prestane vyrábať drivery na xp.potom už fakt neviem aký os budem používať
Cely tento tvoj vylev je typicky text pisany neschopakom, ktory sa nevie ucit nove veci a zvykat si na nove postupy. Zufalo (a nelogicky) lipnes na 7r starom OS, ktory pouziva stare metody a bol vymyslany pre hardware vyrabany 7r dozadu. Na dnesne pomery je beznadejne zastarany. Je to tak a zmier sa s tym, kedze podobnych vylevov ako je tvoj sa uz po nete popisalo hodne. Ludia v dobe prechodu z win98 na XP tiez nadavali aky bol win98 super a rychly, a XPcko je ake zle a pomale, a ze tam nic nejde. A teraz? Rovnaki ludia ako ty teraz drzia pekac a nechcu sa vzdat Xpcka...typicke. Takze sa uvedom a nepis hovadiny hodne cloveka neschopneho (alebo leniveho) sa prisposobovat novym veciam.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
dik to som nevedel.ale môžeš mi napísať aj tých ďalších 20 vecí.shiro napísal:Vylepsena sprava pamati, podpora novych technologii (SATA radic uz pri instale, nie jak u XPcka, ktore to nepozna uz par rokov) a dalsich minimalne 20 veci...mam pokracovat? To, ze ty na tom nic nevidis vyplyva z tvojej neschopnosti najst si potrebne info.
Pochybujem že som jediný na tejto planéte komu to vadí.ale ok.som spokojný že tam dali aspoň ten starý vzhľad.aj keď tam stará ponuka nieje ale prežijemshiro napísal:Pomale vzhlady? Skor by som hladal problem medzi monitorom a stolickou, kedze to vadi len tebe a zvysku planety nie.
Videl som že to v normálnych nastaveniach nie je.len som chcel vedieť či sa to nedá nejak hacknuť.shiro napísal:nedaju. A co mas robit mas vediet ty sam, mas hlavu tak ju pouzivaj.
Skúsim.Potom poviem či to ide alebo nie.A net mi spomalil minimalne o 50%.je to fakt ktorý neviem nijak ovplivniť.zháňal som si aj nové drivery ale vkuse nič.shiro napísal:Chcem vidiet ten spomaleny net, programy si updatuj na nove verzie s podporou Win 7 alebo Visty. HW naroky su vyssie no a co? Technologicky vyvoj ide stale vpred a kazda nova verzia hocijakeho OS ma vyssie naroky oproti starsej. Tak sa to proste robi a nezmenis to.
To je paráda.prejdem na nový os kôli dx 10 ktorý aj tak nevyužijem.to už fakt aby človek vrážal prachy len do hw keď chce žiť s dobou a hrať hry na fullshiro napísal:Neda, vsetky OS od Visty vyssie maju oproti XPcku pokles fps o cca 10fps. Je to vseobecne znamy fakt, nehladiac na to, co vravia testy.
No tak pozor.ja vôbec niesom neschopný a lenivý sa učiť nové veci.možno je to 7 ročný os ktorý nemá v sebe všetky "farbičky" ale aspoň je kompatibilnejší.mne nerobí problém isť a preklikať sa niekam iným spôsobom.to by som asi potom nepoužival ubuntu.shiro napísal:Xp nieje nijaky "najlepsi OS", to len ty si zvyknuty pouzivat 7r jeden system a si neschopny a lenivy sa ucit nove veci.
ja netáram.je to spomalený os.teraz nehladiac na rýchlosť xp.shiro napísal:Na tvojom HW pojde Seven plynule a rychlo, takze netaraj.
mne sa len tak zdá že si že niekto odporuje tvojmu názoru že win 7 je best...je faktom že nikdy nebude nič dokonalé. nie som žiadny neschopák a viem sa učiť nové veci.neviem ako to ty môžeš hodnotiť.riešime tu os a nie mňa.a v prvom rade by sa mal os prispôsobiť mne a nie ja jemu.vyvalil som za neho nemalé peniaze a teraz mám z toho a musím povedať že s ubuntu som nemal v živote takéto trable ako teraz s win 7.shiro napísal:Cely tento tvoj vylev je typicky text pisany neschopakom, ktory sa nevie ucit nove veci a zvykat si na nove postupy. Zufalo (a nelogicky) lipnes na 7r starom OS, ktory pouziva stare metody a bol vymyslany pre hardware vyrabany 7r dozadu. Na dnesne pomery je beznadejne zastarany. Je to tak a zmier sa s tym, kedze podobnych vylevov ako je tvoj sa uz po nete popisalo hodne. Ludia v dobe prechodu z win98 na XP tiez nadavali aky bol win98 super a rychly, a XPcko je ake zle a pomale, a ze tam nic nejde. A teraz? Rovnaki ludia ako ty teraz drzia pekac a nechcu sa vzdat Xpcka...typicke. Takze sa uvedom a nepis hovadiny hodne cloveka neschopneho (alebo leniveho) sa prisposobovat novym veciam.
Ok, budeme od teraz už iba slušne, ďakujem.
- ako bolo spomenuté, inštaluj vždy najnovšie verzie programov, dnes je už všetko kompatibilné
- ak ti Win 7 naozaj tak veľmi vadí, bolí ťa z neho brucho a nedokážeš ho používať, ani by si ho používať nemal
- vypni si aero efekty a tiež všetky vizuálne vylepšenia (fade-in a out kontextových ponúk, animácia minimalizácie okien a pod.) - systém sa ti bude zdať rýchlejší, tiež to tak používam.
- celkovo mám pocit že si ojedinelý prípad, keď sa ti zdá Win 7 oproti XP nepoužiteľný a veľmi spomalený, problém by som teda hľadal inde, nie v OS (drivery, neštandardná konfigurácia, kombinácie softvérov, ...)
- ja presne naopaks ubuntu som nemal v živote takéto trable ako teraz s win 7.
- ako bolo spomenuté, inštaluj vždy najnovšie verzie programov, dnes je už všetko kompatibilné
- ak ti Win 7 naozaj tak veľmi vadí, bolí ťa z neho brucho a nedokážeš ho používať, ani by si ho používať nemal
- vypni si aero efekty a tiež všetky vizuálne vylepšenia (fade-in a out kontextových ponúk, animácia minimalizácie okien a pod.) - systém sa ti bude zdať rýchlejší, tiež to tak používam.
- celkovo mám pocit že si ojedinelý prípad, keď sa ti zdá Win 7 oproti XP nepoužiteľný a veľmi spomalený, problém by som teda hľadal inde, nie v OS (drivery, neštandardná konfigurácia, kombinácie softvérov, ...)
-mne ten os nevadí.len ho neviem tak úspešne používať.neviem prečo.to čo som spravil na xp za 1 deň tak na 7 spravim za 3.snažím sa zvyknúť si na tento os ale neviem ako to dopadneGudas napísal:- ako bolo spomenuté, inštaluj vždy najnovšie verzie programov, dnes je už všetko kompatibilné
-dik to pomohlo.teraz sa mi ten os už nezdá taký pomalý ako predtým.asi to fakt bolo kôli tomu že niesom na tie farbičky zvyknutý.
-neštandardna konfiguracia ? fakt neviem ako poriadne spojazdniť to wifi.signál mi klesol aj napriek tomu že som s prijimačom vôbec nehýbal a je v rovnakej vzdialenosti ako predtým drivery mám všetky nainštalované
Že ti niečo dlhšie trvá je vec normálna, nie si zvyknutý a zbehlý v novom, modernom OS. Chce to čas. Podobne to bolo myslím aj pri prechode 98 -> XP. XP používaš 7 rokov, Win 7 pár dní (?).
Ja za seba môžem povedať, že mi ide práca na Win 7 lepšie ako na XP alebo Viste.
Názov tvojej témy naznačoval, že sa ideš iba posťažovať, dúfam teda že neostane iba pri tom
Ja za seba môžem povedať, že mi ide práca na Win 7 lepšie ako na XP alebo Viste.
Názov tvojej témy naznačoval, že sa ideš iba posťažovať, dúfam teda že neostane iba pri tom
no je pravda že xp používam 2 roky.a 7 asi tak týždeň.snáď aj ja budem môcť raz povedať to isté čo ty.
A zámer tejto témy.chcel som vedieť aký vy mate názor na win 7 a vedieť vaše tipy a triky ako si v ňom spríjemniť prácu
A zámer tejto témy.chcel som vedieť aký vy mate názor na win 7 a vedieť vaše tipy a triky ako si v ňom spríjemniť prácu
- názor pozitívny
- spríjemnenie práce? Vypnuté animácie, zapnuté aero, dôležité programy v dolnej lište, koniec
- spríjemnenie práce? Vypnuté animácie, zapnuté aero, dôležité programy v dolnej lište, koniec
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Makro, poviem ti to takto - ked som prvykrat nainstaloval Windows 7, tak prva vec bola vyhadzat vsetky pripnute ikonky z taskbaru... Dnes tam uz mam bez vycitiek svedomia 2 programy. Jednoducho je to o zvyku. Napriklad pre mna je Windows XP nepouzitelne prave kvoli Start menu, kedze som asi 3-4 roky fungoval vyhradne na Linuxe (KDE) s Kickoff menu. Jednoducho je ovela rychlejsie nastartovat napr. taky OpenOffice Writer tym, ze stlacim Ctrl+Esc (otvorenie Start menu) a napisanim Wri - to sa mi v zozname objavia vsetky programy s niektorym slovom v nazve zacinajucim Wri, typicky tam bude ako prve OpenOffice Writer, takze stlacim Enter a program startuje.
Oproti tomu musim kliknut pri praci s mysou na Start menu, potom na Programs (XP)/All programs (W7), OpenOffice org 3.1, OpenOffice.org Writer 3.1.
Oproti tomu musim kliknut pri praci s mysou na Start menu, potom na Programs (XP)/All programs (W7), OpenOffice org 3.1, OpenOffice.org Writer 3.1.