Win 7.Čo na ňom všetci vidia ?

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Re: Win 7.Čo na ňom všetci vidia ?

Príspevok od používateľa gammaray »

7 dni je malo aby si sa zoznamil s novym OS, cize ho dalej skumaj a skusaj a potom az ked uz nebudes vediet "kam z konopy" tak zakladaj taketo temy :!: . Mne to tiez chvilu trvalo kym som si zvykol a som o moc spokojnejsi so 7 ako s XP.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Makro napísal:dik to som nevedel.ale môžeš mi napísať aj tých ďalších 20 vecí.
to si nevedel? Je to jedna zo zakladnych vymozenosti, oproti XPcku. A dalisch 20 veci:
1. podpora DX11 (akceleracia desktopu a zobrazenia cez grafiku a nie cez CPU, direct compute, nove efekty atd.)
2. lepsi firewal ako v XPcku, ktore vystavis len tak na net a do 10minut mas bordel v PC
3. vylepseny taskbar, o dost zrychluje pracu
4. konecne normalna ponuka start, kde sa nemusis prepinat cez 3 urovne ponuk
5. service packy a updaty su jazykovo nezavisle
6. lepsia bezpecnost OS (ani ako admin niesi vo vsetkych veciach uplny admin - vhodne pre lamy co nemaju liezt do veci o ktorych vedia prd)
7. od vydania Visty je to konecne pouzitelna aj 64bit verzia OS (64bit XPcko pouzitelne moc neni, niesu na to ovladace, podpora...)
8. startuje rychlejsie ako XP (subjektivne, ale aj podla testov vo vacsine pripadov - aj u mna)
9. vylepsena sprava RAM (nechova sa ako XPcko, co si zaberie 300MB a potom secko swapuje...Seven si vezme aj 2GB ak potrebuje ale pre narocnu aplikaciu to potom uvolni bez problemu = OS bezi rychlejsie)
10. na viacjadrovych CPU bezi rychlejsie ako XP, pretoze prideluje jadram efektivnejsie pracu
11. nativna podpora USB 2.0 (na viste az od SP1 alebo SP2 tusim)
12. nativna podpora adresovania velkych HDD (na XP az od SP2, inac vidis u napr. 500GB HDD maximalne 137GB)
13. BSOD som este nevidel - na rozdiel od XPcka, a to vsade mozne, nakolko pracujem ako servisak PC. Vlastne, videl som ho len v ozaj vaznych pripadoch, ale XPcko by uz bolo davno v hrobe v takej situacii, Seven to lepsie zvlada.
14. starsie hry na novom PC chodia OK (pri XPcku bolo potrebne instalovat AMD optimizer, ktory upravuje pridelovanie vykonu dualcore CPU od AMD, nakolko XPcko s tym nevie dobre pracovat na novych CPU a hra sa sklbe aj ked nema preco - Vista Seven toto vedia nativne)
15. pri instlacii (ak je predsalen potrebne nahrat SATA ovladac - casom k tomu dojdeme tak ci tak ko u XP) je umoznene vybrat si skade ho nahras, a neje tam stupidny limit na floppy mechaniku ako u XP.
16. po trojdnovom behu PC v kuse (s hibernaciou na noc) je XPcko pomale a nepouzitelne, veci co sli spravit za 5sek, robi minutu - Seven funguje stale rovnako.
17. sidebar - v Xpcku neexistuje nativne, musi sa doinstalovavat, a aj tak tam nejdu vsetky aplikacie co idu na Viste a Seven...
Mam na mysli instalaciu toho Vistackeho sidebaru, nie tie klasicke, co su pre XPcka robene, tam ti tie app ani nepoficia.
18. nativna podpora hladania v start menu - urychli ti to pracu o 100%, kedze sa potom nemusis uz preklikavat vobec ( u XP sa tusim doinstaluvava windows search)
19. nativna podpora funkcie DEP (zabranenie spustenia skodliveho kodu) - v XPcku je to az od SP2
20. security center (u XP opat az s prichodom SP2)

Preto pisem ze v niektore veci su v XPcku az od urcoteho SP alebo sa musia doinstalovat, lebo Seven zatial ziaden SP nema, takze porovnavam rovnake verzie OS, a nie Seven vs. Xpcko vylepsene o nejake funkcie zo SP.
Makro napísal:Pochybujem že som jediný na tejto planéte komu to vadí.ale ok.som spokojný že tam dali aspoň ten starý vzhľad.aj keď tam stará ponuka nieje ale prežijem
vadi to len ludom, ktori neocenia nove veci a nechce sa im ucit nove postupy. to je vsetko. Pretoze nenachadzam rozumny dovod, co ti vadi na windows aero, ci uz z hladiska vzhladu alebo funkcnosti.
Makro napísal:Videl som že to v normálnych nastaveniach nie je.len som chcel vedieť či sa to nedá nejak hacknuť.
a naco hackovat? nemas co hackovat. Iba co si rozdrbes system kvoli vlastnej blbosti.
Makro napísal:Skúsim.Potom poviem či to ide alebo nie.A net mi spomalil minimalne o 50%.je to fakt ktorý neviem nijak ovplivniť.zháňal som si aj nové drivery ale vkuse nič.
ten spomaleny net by som chcel vidiet, ako som pisal...kedze je to hovadina. Skorej hladaj problem u svojho providera. Mne ( a dalsim ludom co poznam a maju Seven) chodi net rovnako rychlo stale.
Makro napísal:To je paráda.prejdem na nový os kôli dx 10 ktorý aj tak nevyužijem.to už fakt aby človek vrážal prachy len do hw keď chce žiť s dobou a hrať hry na full
tak na co prechadzat ked nemas na to HW? hry na full si zahras aj na XPcku, ale na DX10 tam zabudni, a kedze nemas na to ani grafiku, tak je to stejne fuk. A cudujes sa ze pre nove hry musis mat stale vykonnejsi HW? omg, kde to zijes? pretoze toto nijaky normalny clovek nevypoti, nakolko je to vseobecne znamy fakt. sa zobud.
Makro napísal:No tak pozor.ja vôbec niesom neschopný a lenivý sa učiť nové veci.možno je to 7 ročný os ktorý nemá v sebe všetky "farbičky" ale aspoň je kompatibilnejší.mne nerobí problém isť a preklikať sa niekam iným spôsobom.to by som asi potom nepoužival ubuntu.
kompatibilnejsi? par dovodov ohladne podpory a kompatibility som ti uviedol hned navrchu. Xpcko sa Sevenu v kompatibilnosti vyrovna az po instalacii SP2 a v niektorych veciach vobec (SATA radic apod.)
Makro napísal:ja netáram.je to spomalený os.teraz nehladiac na rýchlosť xp.
taras, kedze to nieje pravda. co sa spomalenia tyka, je to len tvoj subjektivny dojem (rovnako ako dalsich ludi na tejto planete), ktori pri zobrazovani okna vidia, ze sa im pekne zobrazi a roztiahne, a oproti XPcku kde okno spravilo len "blik", sa im to vidi pomale. Ale to, ze je mozne tento efekt vypnut ich uz nezaujima. Hlavne ze mozu pindat aky je to spomaleny OS.
Makro napísal:mne sa len tak zdá že si :x že niekto odporuje tvojmu názoru že win 7 je best...je faktom že nikdy nebude nič dokonalé. nie som žiadny neschopák a viem sa učiť nové veci.neviem ako to ty môžeš hodnotiť.
win7 nieje best ako pises, nic nieje dokonale. Nemozem ale vystat neopodstatnene kydy na OS, ktory tvojou vlastnou neschopnostou a lenivostou nevies normalne pouzivat a zit s nim. Nepoznas jeho moznosti, nainstalis si ho, hrajkas sa s nim hodinu a hned tu vykrikujes ako king, ze aky je to smejd. Windows 7 pouzivam uz od jeho beta2 verzie, takze ho mam dost prelezeny. To si este nemal Vistu, ta je totiz pomalsia ako Seven. Tam sa neda nez suhlasit, ze je to spomalene oproti Sevenu.
Makro napísal:riešime tu os a nie mňa.a v prvom rade by sa mal os prispôsobiť mne a nie ja jemu.vyvalil som za neho nemalé peniaze a teraz mám z toho :shit: a musím povedať že s ubuntu som nemal v živote takéto trable ako teraz s win 7.
OS sa tebe prisposobovat nikdy nebude (aspon nie na 100%) nakolko ti nik nebude programovat miliardu moznosti nastaveni, aby to sadlo kazdemu na planete. Peniaze sem netahaj, vzdy mas moznost si windows vyskusat na 30 dni (hoc aj stiahnuty), takze je tvoja chyba ze si kupoval macku vo vreci. A s ubuntu to neporovnavaj uz duplom, kedze je to OS postaveny uplne inac.

A nakoniec, nik ta nenuti windows pouzivat, kludne mozes ostat pri Linuxe. Ale ked nevies o com tocis, tak nekydaj na veci, ktorym nerozumies a pracujes s nimi len par hodin.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Makro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 14. Okt, 2008, 13:51

Príspevok od používateľa Makro »

OK.Podla vašich skúseností som dospel k záveru že 7 nieje zas až taký šrot ako som si myslel.Aj keď má mnoho vecí ktoré mi na ňom vadia, je to asi fakt len vec zvyku a konfigurácie.Možno vám tu o mesiac budem ďakovať.
A shiro.Akú grafiku si mám kúpiť aby mi hry bežali na DX 10 na full ?

EDIT:Wifi už neblbne.nainštaloval som nejaké updaty a už to funguje tak ako má :-)
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Makro napísal:Možno vám tu o mesiac budem ďakovať.
staci ked si to poriadne preskusas a zistis co a ako. a nie vynasat urychlene rozhodnutia.
Makro napísal:A shiro.Akú grafiku si mám kúpiť aby mi hry bežali na DX 10 na full ?
radeon HD5870. Na tej rozbehas na full vsetko, vratane dnes najnarocnejsej hry, Crysisu. Ale to rovno upgradni aj CPU na nejake 3GHz, inac ti bude tu grafu brzdit.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Makro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 14. Okt, 2008, 13:51

Príspevok od používateľa Makro »

veď cpu mi ide 4x3 tak potom ?
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

aha fakt, som si nevsimol. tak potom nic, mal by stihat.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
SUBOSVK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 19. Nov, 2008, 17:03

Príspevok od používateľa SUBOSVK »

Shiro :good: DOBRA PRACA
PS:nepochopim takych ludi co budu pisat aky je OS pomaly,ludia sak uz pochopte ze Vas HW uz ma to najlepsie davno za sebou :laugh:
PS2:Shiro nesuhlasim s tvojm nazorom na win Vista,u mna nebola pomala aj bez SP1/2 ani ziadny BSOD,Win 7 ma to iste jadro OMG Takze ti co pindali na Vistu nech sa uz konecne zobudia,a PC odnesu s usmevom do nejakej firmi ktora ponuka vyhodnu kupu/srotovne za sroty. :bye:
HAWK
Spoiler: ukázať
MB:Asus P5L 1394 CPU:Intel E4500 2.2Ghz@2.66Ghz RAM:GoodRam 4Gb 667 GPU:ASUS GTX660-DC2T-2GD5FAN CONTROLLER:Scythe Kaze Master 5.25" - Black/Silent Mode 2x 120mm Fun - 25db/blue led PSU:Corsair VX550W MONITOR:Asus VX279Q SSD: Intel® Solid-State Drive 320 Series - 120Gb HDD:Samsung HD 320Gb,WD RED 1Tb+ARCTIC COOLING HDD vibration killer x2 ROM:Pioneer SPEAKERS:M-AUDIO AV40 SOUND CARD:Creative X-Fi Surround 5.1 USB+DO PHONES Technics RP-HT300 GAMING:MS Sidewinder x4 keyboard,MS Habu Razer+Fragmat Couter Strike mouse pad OS:Windows 7even Ultimate x64 - Crysis Theme Vantage:17848 3DMarkt06:9455 Driver:314.07 WHQL NET:60/6 Mbit - SWAN - Optick + TV - 100 Channels :D
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

ja zas to chapem tak ze 7 je vylepseny od visty do takej miery,aby sa nepovedalo ze sa nic neurobilo..a preco sa urobilo? lebo vista bola pochovana recami typu..zly,pomaly sytem..no ved hej..instalovala sa na NB s 1 GB ram..
-jedinu vyhodu v 7 vidim v rychlom starte..inak je to pre mna len marketingovy tah s ktorym si MS naprava renome..a nehovorim to preto ze mam vistu kupenu,len sa snazim byt max. objektivny..samozrejme,ze by som si kupil do noveho PC 7,predsa len je vychytanejsi os..ale co..naco teraz..
ps:ps neznasam reci typu ze 7 sa neda porovnat s vistou..ale co im povies? :)
mierne som odbocil od temy :red:

Návrat na "Operačné Systémy"