Pokazena zakladna doska ?
- vmm
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 15. Mar, 2007, 08:00
Pokazena zakladna doska ?
Dobry den. Dnes dosiel zdroj, tak som vsetko pripojil ako ma byt. Ale, ked zapnem pc - 2-3 krat nieco tukne , grafickej karte a pc sa restartuje , a takto stale dookola - obraz sa neukaze? Karta ATi XFX 5870. Dakujem za radu.
Naposledy upravil/-a vmm v Po 08. Feb, 2010, 16:48, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Pokazena graficka karta ?
mas na zakladnej doske zapojeny diagnosticky repracik ? ak nie, zapoj ho a pocuvaj ake zvukove signaly vydava. Pokial pipne 1x silno a 3x po sebe slabo, tak je grafika dead.
Naspet predosly zdroj si skusal zapojit ?
Napis aku mas to zostavu, vratane obidvoch zdrojov
Spoiler: ukázať
- vmm
- Čierna listina bazáru
Tak zdroj som skusal na inom pc - ide.emPORiO napísal:mas na zakladnej doske zapojeny diagnosticky repracik ? ak nie, zapoj ho a pocuvaj ake zvukove signaly vydava. Pokial pipne 1x silno a 3x po sebe slabo, tak je grafika dead.
Graficku kartu som skusal na inom pc -ide
Dal som iny zdroj resetuje sa to stale.
Ked zapnem pc vsetko zapojene - raz pipne - reset - pipne -reset.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dal som inu graf. kartu obraz naskoci a stale pise hlasku - BIOS auto -recovery - scaning BIOS image hard drive. A ine podobne blbosti a dava restart - doska : Giga-byte UD4P.
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
pocuj napis celu zostavu a aky je mozno je to v zdroji
- vmm
- Čierna listina bazáru
Tak podla zahranicnych for - je BIOS dead
- QlimaxXx
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 13:59
čo tak ho prefleshovať ?
najprv skus bios resetovat - bud je na to tlacitko na doske, alebo su tam skratovacie piny, alebo vyberies baterku na 10 minut..
- vmm
- Čierna listina bazáru
to QlimaxXx: preflashovat , pravdepodobne nie kedze sa nedostanem ani po bios pri starte pc.
to valistar:tieto veci som skusal ako prve , ziadna zmena.
to valistar:tieto veci som skusal ako prve , ziadna zmena.
Re: Pokazena zakladna doska ?
skus ju reklamovat
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
jezis a co tak skusit nahodit bios na kluc a ak neni nic odpalne malo by si ho tam same najst a pekne sa opravit podobny problem som mal ale mne sa pc nerestartoval ale stale dookola hladal bios na USB CD alebo diskete (ale to moze byt tym ze mam asus) vyskusaj najskor toto pred tym ako by si rozmyslal nad reklamaciu
inak stale si neodpovedal ze aky zdroj si tam skusal a pritom sa ta na to asi dva krat niekto opytal
inak stale si neodpovedal ze aky zdroj si tam skusal a pritom sa ta na to asi dva krat niekto opytal
- vmm
- Čierna listina bazáru
Zdravim. Zdroj 600W.Tom2871989 napísal:jezis a co tak skusit nahodit bios na kluc a ak neni nic odpalne malo by si ho tam same najst a pekne sa opravit podobny problem som mal ale mne sa pc nerestartoval ale stale dookola hladal bios na USB CD alebo diskete (ale to moze byt tym ze mam asus) vyskusaj najskor toto pred tym ako by si rozmyslal nad reklamaciu
Ako prve som skusal nahodit BIOS. Ale kedze, ako som pisal vyssie - nedostanem sa pri starte ani po BIOS, a doska okrem Xpress Recovery, ktory cita BIOS z disku sa nepohne nikam - ani usb, ani disketovka, ani HDD. Skusal som spravit skryty odiel na disku a ulozit tam BIOS nepohol som sa. Takze, jedine reklamacia.
nj mal som podobne priznaky.. odpalila sa mi doska, vyreklamoval som ju, dostal som novu a spravalo sa to presne ako tvoja.
az potom som zistil ze to bolo v procesore (odpalil sa spolu s prvou doskou), tak mi vymenili aj ten a vsetko uz frcalo potom.
urcite to odnes na reklamaciu ale zobral by som s tym aj procesor nech ho rovno skusia v novej.
az potom som zistil ze to bolo v procesore (odpalil sa spolu s prvou doskou), tak mi vymenili aj ten a vsetko uz frcalo potom.
urcite to odnes na reklamaciu ale zobral by som s tym aj procesor nech ho rovno skusia v novej.
Ak sa ti nechce ist dosku reklamovat tak jedine nahodit novy bios .Chod na stanku ami award podla toho co mas a a najdi si navod ako hodit bios napr na disketovku napr podla toho navodu
Ak ti nezapne ani obrazovku tak to rob na slepo alebo si zo6en pci grafiku ta by mala ist .
Kód: Vybrať všetko
http://www.birdjanitor.com/bootblock.html
Ak ti nezapne ani obrazovku tak to rob na slepo alebo si zo6en pci grafiku ta by mala ist .
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
ano ale on napisal ze mu ho nenajde ani na disketovke ani na USB ani na HDD tak jak ho moze nahodit mne ked zdochol bios a pustila sa automaticka oprava tak mi ho naslo v pohode na USB aj ked nemal spravny nazov len vyhodilo ze ma zly nazov takze ked jemu nic nenajde a pritom to tam je tak by som povedal ze je poskodeny chip biosu alebo nieco podobne a to uz fakt len na RMA
a toto myslis vazne
a toto myslis vazne
ahoj444 napísal:Ak ti nezapne ani obrazovku tak to rob na slepo alebo si zo6en pci grafiku ta by mala ist .