Zdravím,
Obraciam sa na vás s problémom, mám doma staré T-mobile MDA II (syn. HTC Himalaya) v ktorom je starý WM 2003 resp. nejaký WinCE, či kerý bazmek. Vzhľadom nato, že už to nebralo žiadne novšie apps (všetko od WM5↑) tak som sa rozhodol, že by tam bolo dobré aktualizovať ROM na nejakú vyššiu, teda aspoň WM5.
Neviem, či to je nelegálne, no prišlo mi, že keď T-mobile na vyššie rady týchto MDA vydal upgrade ROM bezplatne, tak, že by to nemalo byť až tak nelegálne, ak áno, tak to môžete locknúť, alebo aspoň keby ste dali odkaz na nejaké fórum, kde mi zaručene poradia.
Podľa toho čo som pozisťoval z rôznych fór (ENG nie je moja silná stránka), tak by som mal najskôr spraviť nejaký unlock a až potom nahrať novú ROM. No moje MDA dokáže brať všetky siete, takže nie je tam už tento unlock spravený?
Budem vďačný za každú radu (aj keď to bude pravdepodobne locknuté), pretože som v tomto úplný laik a neviem ani kde začať.
Q2 - A ešte jedna otázka, chcel by som sa opýtať, či na O2 SIM kartu, s obyčajným kreditom (len na O2 DATA) je potrebné mať 18 rokov, resp. či tam treba podpísať nejakú registráciu čísla atp..?
ďakujem za odpoveď..
B.
Upgrade ROM, O2
Re: Upgrade ROM, O2
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
MBP 13" A1502
ad Q2: nie nic take, len posles sms alebo zavolas na o2 linku ze si chces aktivovat o2 data neobmedzene
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- akurat vcera som upgradoval svoje HTC na WM6.5
- umna to prebiehalo asi takto:
- tri dni som nechapal co to pomne vlastne chcu....
- musel som odomknut SPL (to je nieco ako preflesovanie BIOSu aby akceptovalo upravene ROMky)
- dalej som aktualizoval RADIO (ovladac k vysielaciemu cipu na doske)
- a nakoniec som nahral novu ROM... + nejake HotFixi....
- na http://www.xda-developers.com" onclick="window.open(this.href);return false; si najdi presny postup pre svoj model - je tam ale velky bordel..., treba vela citat....
- vcelku ma potesilo ze si tam mozem nahrat aj Android
- co sa tyka O2, tak mam Data neobmedzene na predplatenej karte a funguje to.... rychlost nieje bochvieco, ale ako nudzove riesenie na prilezitostne pouzivanie to staci.
T.
- umna to prebiehalo asi takto:
- tri dni som nechapal co to pomne vlastne chcu....
- musel som odomknut SPL (to je nieco ako preflesovanie BIOSu aby akceptovalo upravene ROMky)
- dalej som aktualizoval RADIO (ovladac k vysielaciemu cipu na doske)
- a nakoniec som nahral novu ROM... + nejake HotFixi....
- na http://www.xda-developers.com" onclick="window.open(this.href);return false; si najdi presny postup pre svoj model - je tam ale velky bordel..., treba vela citat....
- vcelku ma potesilo ze si tam mozem nahrat aj Android
- co sa tyka O2, tak mam Data neobmedzene na predplatenej karte a funguje to.... rychlost nieje bochvieco, ale ako nudzove riesenie na prilezitostne pouzivanie to staci.
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Hoši diky za rady, svätá pravda, že to XDA je strašne neprehľadné, budem to musieť poriadne pobehať, aby som sa dostal k tomu čo potrebujem.
- Zatiaľ som si vybral ROM, teda jeden krok za mnou.
- Teraz budem musieť prísť nato, či a ako odomknúť SPL
- Ak sa mi to podarí, tak už by som cez "Bootloader" už mal nahrať novú ROM, no ako? je to nejaká inštalačka?, či je nato nejaký špecifický postup? (verím, že by sa to dalo pohľadať aj na XDA, ale ak by ste vedeli, urýchlili by ste mi to)
Q2- To viem, na O2DATA nepotrebujem nič, no ani na SIM kartu? teda to čo si strčím do telefónu a následne na tom aktivujem tie O2DATA?
Teraz sa idem pustiť do toho XDA, snáď tam niečo nájdem..(Google Translate pomôže)..
ďakujem.
- Zatiaľ som si vybral ROM, teda jeden krok za mnou.
- Teraz budem musieť prísť nato, či a ako odomknúť SPL
- Ak sa mi to podarí, tak už by som cez "Bootloader" už mal nahrať novú ROM, no ako? je to nejaká inštalačka?, či je nato nejaký špecifický postup? (verím, že by sa to dalo pohľadať aj na XDA, ale ak by ste vedeli, urýchlili by ste mi to)
Q2- To viem, na O2DATA nepotrebujem nič, no ani na SIM kartu? teda to čo si strčím do telefónu a následne na tom aktivujem tie O2DATA?
Teraz sa idem pustiť do toho XDA, snáď tam niečo nájdem..(Google Translate pomôže)..
ďakujem.
no sim kartu ked kupujes tak tusim maximalne obciansky budu pytat, cize ak mas 15r a viac nema problema.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Ok, OP mám, takže by teda nemal byť problém. Zajtra si skočím po ňu..
Inak, rozumie sa tomuto niekto? Mne totiž nepomohol ani Google, píše sa tam niečo o HardSPL? teda o ulocku Himalaye? alebo len o unlocku na iné siete?
Buďem vďačný ak sa mi nato niekto pozrie
Inak, rozumie sa tomuto niekto? Mne totiž nepomohol ani Google, píše sa tam niečo o HardSPL? teda o ulocku Himalaye? alebo len o unlocku na iné siete?
Buďem vďačný ak sa mi nato niekto pozrie
aj aj.
v tejto casti sa pise o upgrade ROMky
Kód: Vybrať všetko
Can I change what's in the Extended ROM?
Yes you can! Which tools you use will depend on whether you are a Linux or Windows user, but all that you need can be found on this site. Remember to change the config.txt, though!
Windows: ER2003Edit
Furthermore, not only can you change what is in the Extended ROM, you can also change where the operating system looks for the Extended ROM, including searching for it on a storage card.