newbie Q
newbie Q
Zdravicko mam otazku, vlastne viac.
a)esistuje/predava sa na Slovensku ventilatok s priemerom 16 cm?? ak ano co stoji?
b) je tento ventilator (THERMALTAKE A2330 Silent Wheel ) dobry?? ten prietok vzduchu (54,4 CFM) je pri 16dBA a 1400RPM??? je to dobry vykon alebo slaby??
c) mam v plane robit bednu. staci na privod vzduchu jeden 12 cm vetron (ten thermaltake) ak vyvod vzduchu zabezpecuje zdroj (Fortron 12cm)+ jeden 12 cm nizkootakovy vetrak?? nevznikne podtlak?? alebo mam radsej kupit dva na privod vzduchu?? povodne mal byt na privod jeden 16 cm vetron, ale nikde v ponuke obchodov ho nevidim.
c) ak je ten vetrak dobry, je sanca ze by ste ho mali v ponuke/ odporucte mi to najlepsie co sa da kupit (pomer ticho/vykon ale v rozumnej cene)
d) mam zaujem nejako regulovat otacky ventilatorov, nech sa stale tocia len a iba na minime (asi 1400 rpm), da sa to nejako urobit pomocou odporu alebo nejako priamo HW (nie cez regulator za 1000Sk
a nie softwareovo ) hodte na nejaky link na produkt/schemu ako na to....zatial dik cus
este jedna vec. Nevie niekto ako sa sprava drevo?? lebo mam v plane urobit tu skrinku z dreva. Nebude sa prehrievat alebo nieco take?? alebo nezhori??
a)esistuje/predava sa na Slovensku ventilatok s priemerom 16 cm?? ak ano co stoji?
b) je tento ventilator (THERMALTAKE A2330 Silent Wheel ) dobry?? ten prietok vzduchu (54,4 CFM) je pri 16dBA a 1400RPM??? je to dobry vykon alebo slaby??
c) mam v plane robit bednu. staci na privod vzduchu jeden 12 cm vetron (ten thermaltake) ak vyvod vzduchu zabezpecuje zdroj (Fortron 12cm)+ jeden 12 cm nizkootakovy vetrak?? nevznikne podtlak?? alebo mam radsej kupit dva na privod vzduchu?? povodne mal byt na privod jeden 16 cm vetron, ale nikde v ponuke obchodov ho nevidim.
c) ak je ten vetrak dobry, je sanca ze by ste ho mali v ponuke/ odporucte mi to najlepsie co sa da kupit (pomer ticho/vykon ale v rozumnej cene)
d) mam zaujem nejako regulovat otacky ventilatorov, nech sa stale tocia len a iba na minime (asi 1400 rpm), da sa to nejako urobit pomocou odporu alebo nejako priamo HW (nie cez regulator za 1000Sk
a nie softwareovo ) hodte na nejaky link na produkt/schemu ako na to....zatial dik cus
este jedna vec. Nevie niekto ako sa sprava drevo?? lebo mam v plane urobit tu skrinku z dreva. Nebude sa prehrievat alebo nieco take?? alebo nezhori??
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...
I like Tux.
I like Tux.
a.) ziaden 16 cm vetrak som este nevidel, max 14 cm, aj to v zdrojoch...
b.) ten vetrak je v pohode, celkom dobry vykon ale nebude uplne tichy, pod 1000 rpm by uz mal byt takmer nepocutelny a vykon stale dostacujuci... celkom dobre su aj vetraky glacialtech, stoji cca 200 sk a su aj celkom tiche... (12 cm)...
c.) v bedni ti podltak nikdy nevznikne, na privod vzduchu samozrejme staci jeden fan...
d.) v tom sa moc nevyznam, ale najlepsie by asi bolo kupit nejaky regulator otacok... alebo nastavit fany na 7V prehodenim kablikov, schema je niekde tu na fore...
ps: drevo samozrejme mozes pouzit, urcite nezhori
b.) ten vetrak je v pohode, celkom dobry vykon ale nebude uplne tichy, pod 1000 rpm by uz mal byt takmer nepocutelny a vykon stale dostacujuci... celkom dobre su aj vetraky glacialtech, stoji cca 200 sk a su aj celkom tiche... (12 cm)...
c.) v bedni ti podltak nikdy nevznikne, na privod vzduchu samozrejme staci jeden fan...
d.) v tom sa moc nevyznam, ale najlepsie by asi bolo kupit nejaky regulator otacok... alebo nastavit fany na 7V prehodenim kablikov, schema je niekde tu na fore...
ps: drevo samozrejme mozes pouzit, urcite nezhori
a neda sa pripojit vetron priamo na zdroj?? napr na vetvu 7V/5V?? musi tam byt nejaky externy odpor?? alebo inak: neda sa rychlost (stala rychlost) regulovat pomocou BIOS-u? Lebo osobne sa v drotikoch a podobnych nechutnostiach velmi nevyznam a nechcel by som aby mi pocitac po case zacal iskrit alebo podobne
I like Tux.
I like Tux.
moc sa tomu nevyznam, ale pomocou biosu regulovat otacky urcite nemozes sak si kup taketo daco a mas pokoj, ked sa tomu nerozumies:
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=897&ca_id=38
alebo
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=880&ca_id=38
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=897&ca_id=38
alebo
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=880&ca_id=38
mno ved prave teraz take cudo mam (ale od TT) a nijak sa mi to nepaci...nechcem aby ni cokolvek trcalo z bedne, nehorociac o tom ze nechcem aby hrala vsetkymi farbami duhy a ze je mi luto vysolit dalsich ezer korun za taku blbost... :roll:
este jednu otazku mam: vie mi niekto poradit nejake slusne vodne chadenie? myslim cely set. nieco co velmi nehuci a pritom nestoji vela. najlepsie z vlastnej skusenosti. prosim odpovediam typu "urob si sam.." sa vyhnite...
este jednu otazku mam: vie mi niekto poradit nejake slusne vodne chadenie? myslim cely set. nieco co velmi nehuci a pritom nestoji vela. najlepsie z vlastnej skusenosti. prosim odpovediam typu "urob si sam.." sa vyhnite...
I like Tux.
I like Tux.
cele sety nie su moc dobre, pretoze nie su vsetky komponenty kvalitne, chladit to bude v pohode, ale keby si si ho poskladal sam, chladilo by to lepsie...
Thermaltake Big Water
Thermaltake Big Water
co som pozeral v shope tak tam nie su komplet riesenia. ja by som potreboval daco take, co by sa dalo dat dovnutra case-u, nebolo drahe, tiche, a chladilo CPU a GPU.....a este sa v tom nevyznam, takze by som potreboval aj niekoho kto mi to namontuje.... ved ja som za nech mi gabu napise co presne potrebujem a ake su ceny a ja podumam... nemusi to byt zalman alebo take nieco len nech to splna moje podmienky...
I like Tux.
I like Tux.