newbie Q

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
diablik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00

newbie Q

Príspevok od používateľa diablik »

Zdravicko mam otazku, vlastne viac.
a)esistuje/predava sa na Slovensku ventilatok s priemerom 16 cm?? ak ano co stoji?
b) je tento ventilator (THERMALTAKE A2330 Silent Wheel ) dobry?? ten prietok vzduchu (54,4 CFM) je pri 16dBA a 1400RPM??? je to dobry vykon alebo slaby??
c) mam v plane robit bednu. staci na privod vzduchu jeden 12 cm vetron (ten thermaltake) ak vyvod vzduchu zabezpecuje zdroj (Fortron 12cm)+ jeden 12 cm nizkootakovy vetrak?? nevznikne podtlak?? alebo mam radsej kupit dva na privod vzduchu?? povodne mal byt na privod jeden 16 cm vetron, ale nikde v ponuke obchodov ho nevidim.
c) ak je ten vetrak dobry, je sanca ze by ste ho mali v ponuke/ odporucte mi to najlepsie co sa da kupit (pomer ticho/vykon ale v rozumnej cene)
d) mam zaujem nejako regulovat otacky ventilatorov, nech sa stale tocia len a iba na minime (asi 1400 rpm), da sa to nejako urobit pomocou odporu alebo nejako priamo HW (nie cez regulator za 1000Sk
:wink: a nie softwareovo :!: ) hodte na nejaky link na produkt/schemu ako na to....zatial dik cus

este jedna vec. Nevie niekto ako sa sprava drevo?? lebo mam v plane urobit tu skrinku z dreva. Nebude sa prehrievat alebo nieco take?? alebo nezhori??
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.
erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa erik »

a.) ziaden 16 cm vetrak som este nevidel, max 14 cm, aj to v zdrojoch...
b.) ten vetrak je v pohode, celkom dobry vykon ale nebude uplne tichy, pod 1000 rpm by uz mal byt takmer nepocutelny a vykon stale dostacujuci... celkom dobre su aj vetraky glacialtech, stoji cca 200 sk a su aj celkom tiche... (12 cm)...
c.) v bedni ti podltak nikdy nevznikne, na privod vzduchu samozrejme staci jeden fan...
d.) v tom sa moc nevyznam, ale najlepsie by asi bolo kupit nejaky regulator otacok... alebo nastavit fany na 7V prehodenim kablikov, schema je niekde tu na fore...

ps: drevo samozrejme mozes pouzit, urcite nezhori :)
diablik
Používateľ
Používateľ

a neda sa pripojit vetron priamo na zdroj?? napr na vetvu 7V/5V?? musi tam byt nejaky externy odpor?? alebo inak: neda sa rychlost (stala rychlost) regulovat pomocou BIOS-u? Lebo osobne sa v drotikoch a podobnych nechutnostiach :) velmi nevyznam a nechcel by som aby mi pocitac po case zacal iskrit alebo podobne :)

I like Tux.
erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný

moc sa tomu nevyznam, ale pomocou biosu regulovat otacky urcite nemozes :) sak si kup taketo daco a mas pokoj, ked sa tomu nerozumies:

http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=897&ca_id=38

alebo

http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=880&ca_id=38
diablik
Používateľ
Používateľ

mno ved prave teraz take cudo mam (ale od TT) a nijak sa mi to nepaci...nechcem aby ni cokolvek trcalo z bedne, nehorociac o tom ze nechcem aby hrala vsetkymi farbami duhy a ze je mi luto vysolit dalsich ezer korun za taku blbost... :roll:

este jednu otazku mam: vie mi niekto poradit nejake slusne vodne chadenie? myslim cely set. nieco co velmi nehuci a pritom nestoji vela. najlepsie z vlastnej skusenosti. prosim odpovediam typu "urob si sam.." sa vyhnite...

I like Tux.
erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný

cele sety nie su moc dobre, pretoze nie su vsetky komponenty kvalitne, chladit to bude v pohode, ale keby si si ho poskladal sam, chladilo by to lepsie...

Thermaltake Big Water
diablik
Používateľ
Používateľ

hmm tak mi porad presne komponenty na taku skladacku.. aj linky prosim....a nie velmi drahu

I like Tux.
erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný

v tom ti uz presne neporadim, spytaj sa v nakupnej poradni... sekcia "chlazeni" ...
iwhy
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa iwhy »

Bigwater urcite neber, zbytocne nieco co chladi ako vzduch...

Skus si prejst tento FAQ, zatial su tam len bloky...

Inak kvalitne kompletne sety by mal podla mojich informacii casom predavat aj Gabo v shope...
diablik
Používateľ
Používateľ

co som pozeral v shope tak tam nie su komplet riesenia. ja by som potreboval daco take, co by sa dalo dat dovnutra case-u, nebolo drahe, tiche, a chladilo CPU a GPU.....a este sa v tom nevyznam, takze by som potreboval aj niekoho kto mi to namontuje.... ved ja som za nech mi gabu napise co presne potrebujem a ake su ceny a ja podumam..:-). nemusi to byt zalman alebo take nieco len nech to splna moje podmienky...

I like Tux.
iwhy
VIP
VIP

Vravel som, ze casom cize este nie ;)

Skus ho kontaktovat, ale asi to bude cez neho najlepsie lebo ak chces komplet tak unho to budu veci zo zahranicia co u nas tazko zohnat.
diablik
Používateľ
Používateľ

a orientacna cena??? ono to u mna nijako nesuri, novy komp budem kupovat az vyjde nova generacia od INTEL-u/AMD a uvidim co je lepsie :-) len si tak okukujem moznosti :-)

I like Tux.
iwhy
VIP
VIP

To je rozne zalezi od poziadavok ake mas - hluk (cize vyber cerpadla) velkost radiatora, ktore komponenty chces chladit apod.

No CPU a GPU mozes pocitat s cenou od cca. 4000...
erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný

vykasli sa na vodnika ked si ho nevies ani namontovat a ani sa v tom absolutne nevyznas, kup si radsej toto a daj na to 12 cm tichy fan a mas pokoj... a este toto... vykon je uplne super a nemas strach ze sa ti dostane do PC voda...

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"