Projekt 2
Projekt 2
zdravim,
už niečo vyše roka pracujem na jednej bedni. sice ešte stale nieje celkom dokončena, ale svoj učel už plni. Pracoval som na nej kôli zlepšeniu chladenia a najdenia čo najlepšieho airflowu. Čiže vyzor bedne som nejak neriešil, teda nebolo hlavne ako to bude vyzerať, ale ako to bude chladiť. Pretože to bol dlhši projekt, fotky z prac som už nevedl najsť. Mam už len finalne foto a par videi.
takže takto nejak vyzera bedna, je tam ešte menši neporiadok, medzi kablami, sa mi to už nechcelo upratovať. Kable od zdorja su upratane, tie ani moc nevidno.
V bedni mam +-20 fanov. O ich regulovanie a zapinanie vypinanie sa stara dvojica regulatorov. A na vrhu bedne mam pult kde môžem fany zapinať/vypinať/zapnuť na 5V. Na vrchu ešte zapinam/vypinam podsvietenie.
Teraz par fotiek z chladenia pc. Ccel by som len povedať že ktory kolvek fan môžem regulovať ako chcem. Aj tie 3 fany na pametiach.
Navrchu bedne mam 3x 12cm fan, o Chladnie cpu sa stara pasiv s 3X12cm fan. Disk mam chladeny 9cm fanom a okolo grafiky som sa snažil urobyť prievan s 2X9cm fan a 3x8cm fan. O ramky sa stara 3x5cm fan.
Bedna ešte nieje dokončena. A neviem ani kedy bude. Popravde som od toho čakal viac, ale ako sa ukazalo vzduch je vzduch. čiže už nemam dôvod ju moc dorabať.
ešte pridam videa kde bude bednu vidieť v plnej krase aj s jej funkciami.
už niečo vyše roka pracujem na jednej bedni. sice ešte stale nieje celkom dokončena, ale svoj učel už plni. Pracoval som na nej kôli zlepšeniu chladenia a najdenia čo najlepšieho airflowu. Čiže vyzor bedne som nejak neriešil, teda nebolo hlavne ako to bude vyzerať, ale ako to bude chladiť. Pretože to bol dlhši projekt, fotky z prac som už nevedl najsť. Mam už len finalne foto a par videi.
takže takto nejak vyzera bedna, je tam ešte menši neporiadok, medzi kablami, sa mi to už nechcelo upratovať. Kable od zdorja su upratane, tie ani moc nevidno.
V bedni mam +-20 fanov. O ich regulovanie a zapinanie vypinanie sa stara dvojica regulatorov. A na vrhu bedne mam pult kde môžem fany zapinať/vypinať/zapnuť na 5V. Na vrchu ešte zapinam/vypinam podsvietenie.
Teraz par fotiek z chladenia pc. Ccel by som len povedať že ktory kolvek fan môžem regulovať ako chcem. Aj tie 3 fany na pametiach.
Navrchu bedne mam 3x 12cm fan, o Chladnie cpu sa stara pasiv s 3X12cm fan. Disk mam chladeny 9cm fanom a okolo grafiky som sa snažil urobyť prievan s 2X9cm fan a 3x8cm fan. O ramky sa stara 3x5cm fan.
Bedna ešte nieje dokončena. A neviem ani kedy bude. Popravde som od toho čakal viac, ale ako sa ukazalo vzduch je vzduch. čiže už nemam dôvod ju moc dorabať.
ešte pridam videa kde bude bednu vidieť v plnej krase aj s jej funkciami.
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Re: Projekt 2
20 fanov trochen overkill, no nie?
Prepac ale je to strasne proste vela vela fanov o airflow sa hovorit ani neda no hotova burka ale aj ja som spociatku do bedne pchal co najviac fanov proste preriedit a upratat
EDIT: jurk nie, je to strasne bez bocnice neni airflow vobec usmerneny ty tam mas male domace tornado
EDIT: jurk nie, je to strasne bez bocnice neni airflow vobec usmerneny ty tam mas male domace tornado
Naposledy upravil/-a kramer v St 31. Mar, 2010, 22:48, upravené celkom 2 krát.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
si ma nepochopil,kramer ja si môžem ktroy kolvek fan zapnuť vypnuť, väčšina z nich je vypnuta... ide skôr o to že si môžem urobyť lahko lubovolnu kombinaciu zapnutych a vypnutych fanov...
http://www.youtube.com/watch?v=kKjP-oX5PcI" onclick="window.open(this.href);return false;
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
hučí to ako vo výrobnej hale
ale na zabitie času fajn zábavka
ale na zabitie času fajn zábavka
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
- rimans
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 04. Aug, 2008, 23:32
Nieco sa mi paci, nieco nie.
Moj nazor: nechaj vsetky 120mm fany, ostatne prec. Vrchny panel nechaj - vyzera . Regulatori a ventilator z 5,25 pozicii vyhod. A daj tam jeden z tych 120mm fanov z cpu chladica. Na zvysne diery v prednej casti by som pouzil bud perforovany plech alebo tmel, vybrusil brusnym papierom a strekol.
+ tebou pouzite male ventilatory su podla mna zbytocne. Zlepsili sa vobec teploty tvojej 4850?
Moj nazor: nechaj vsetky 120mm fany, ostatne prec. Vrchny panel nechaj - vyzera . Regulatori a ventilator z 5,25 pozicii vyhod. A daj tam jeden z tych 120mm fanov z cpu chladica. Na zvysne diery v prednej casti by som pouzil bud perforovany plech alebo tmel, vybrusil brusnym papierom a strekol.
+ tebou pouzite male ventilatory su podla mna zbytocne. Zlepsili sa vobec teploty tvojej 4850?
STENLY napísal:... na zabitie času fajn zábavka
ja ti neviem, tolko namahy si s tym das a potom taky fail, ze ledva 5cm je medzi stenou a bednou vzadu??? Ci to bolo len akurat zrovna vtedy ked si to fotil tak blbo umiestnene? Ale inak to je zaujimave
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Sphyn0x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53
LoL.To tam všetko ovládaš jak v lietadle
A celkom v pohode ay na ten hluk..
A celkom v pohode ay na ten hluk..
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Takze moje poznamky k tomuto neidentifikovatelnemu cudu :
Na toto sa da reagovat iba :
- kabelaz WTF ? Prave kabelaz je najvacsim nepriatelom dobreho prietoku vzduchu.
- To co stvaras na tej Ninje ? Naco mas na nom 3 ventilatory + 2 outtake hned za nim ? Je ti jasne, ze sa ti tam biju 2 krizujuce sa prudy vzduchu a to je vsetko, len nie dobra vec. Prepac mi, ale je to za prve s prepacenim dementne a za druhe uz druhym ventilatorom u tohto chladica nic nedosiahnes, nieto este tretim ci stvrtym. Vyhodim horny a spodny ventilator, nechat ten vpredu a tie 2 outtake za nim.
- Uprimna sustrast tvojej grafickej karte v tej krabicke.
Na toto sa da reagovat iba :
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Ak dobre pocitam tak ich tam mas 15 + 1 na karte.
Niekedy je lepsie mat 3 dobre poriesene a mas omnoho menej hluku a aj to efektivnejsie chladi. Toto vyzera ako keby si nabral kadejake stare aj nove fany a spravil si svetelnu ghetto helikopteru . (ten predok vyzera ako vyrazeny päsťou, to hore je páska na okrajoch? a tie nalepky)
//16 + 1 zabudol som zdroj
//20 ? aj na monitore mas?
Niekedy je lepsie mat 3 dobre poriesene a mas omnoho menej hluku a aj to efektivnejsie chladi. Toto vyzera ako keby si nabral kadejake stare aj nove fany a spravil si svetelnu ghetto helikopteru . (ten predok vyzera ako vyrazeny päsťou, to hore je páska na okrajoch? a tie nalepky)
//16 + 1 zabudol som zdroj
//20 ? aj na monitore mas?
Naposledy upravil/-a k0rben v Št 01. Apr, 2010, 00:17, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
sme sa asi nepochopili
faugusztin to cpu, ved tie fany nemam pustene naraz všetky. pustim jeden potestujem, uvidim teploty, pustim druhy potestujem, uvidim teploty, atd
a moja gpu nieje v krabičke je pod nou, už som tu mal taky projekt, ako to ovplyvnuje chladenie,
mne ide o to testovanie, že sa s tym môžem do sitosti vyhrať a pozerať teploty porovnavyť nastavovať.
newmi ta bedna byva inde, len dnes bola kde bola...
rimans miesto pri mechanikach nieje ešte uplne hotove
k0rben na fotkach a videu niesu zdaleka všetky..... ja som ich napočital presne 20
faugusztin to cpu, ved tie fany nemam pustene naraz všetky. pustim jeden potestujem, uvidim teploty, pustim druhy potestujem, uvidim teploty, atd
a moja gpu nieje v krabičke je pod nou, už som tu mal taky projekt, ako to ovplyvnuje chladenie,
mne ide o to testovanie, že sa s tym môžem do sitosti vyhrať a pozerať teploty porovnavyť nastavovať.
newmi ta bedna byva inde, len dnes bola kde bola...
rimans miesto pri mechanikach nieje ešte uplne hotove
k0rben na fotkach a videu niesu zdaleka všetky..... ja som ich napočital presne 20
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
A kvoli tomu mas na chladici 3 ventilatory... Ako zvykol hovorit moj otec - "ty si tazky pripad".jurk napísal:mne ide o to testovanie, že sa s tym môžem do sitosti vyhrať a pozerať teploty porovnavyť nastavovať.
ide o to ze aj vypnuty fan zabranuje prestupu vzduchu boze nemas ani sjanu o tom co robis )
Fagi zabil si s tym gestom to iste ma nadlo ked som to videl
Fagi zabil si s tym gestom to iste ma nadlo ked som to videl
Spoiler: ukázať
- thundabird
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Máj, 2008, 02:01
doktor by to nazval fanosis nervosa - chorobna zavislost na ventilatoroch
akosi mi unika vyznam niecoho takeho...keby platilo, ze cim viac vetrakov, tym lepsie chladenie, tak nieco podobne vypimpovane tu budu mat vsetci maniaci z fora (juuj Gabo by sa potesil takemu dopytu ) keby to bol dobry napad s tym vypinanim a zapinanim vetrakov a ich roznou "konfiguraciou", tak by uz nejaky renomovany vyrobca vydal nejaku skrinku, kde sa mozes vyhrat do sytosti, popripade si naprogramovat svetelne efekty tych svietiacich
kazdopadne zaujimavy pocin, aj ked nic z toho nabuduce skus nieco "komornejsie"
(cele mi to pripada velmi kolotocarske, chyba mi tam uz len ruzovy jednorozec s blikajucim napisom: Welcome to USA..a samozrejme napis je chladeny vetrakom...vypinatelnym)
akosi mi unika vyznam niecoho takeho...keby platilo, ze cim viac vetrakov, tym lepsie chladenie, tak nieco podobne vypimpovane tu budu mat vsetci maniaci z fora (juuj Gabo by sa potesil takemu dopytu ) keby to bol dobry napad s tym vypinanim a zapinanim vetrakov a ich roznou "konfiguraciou", tak by uz nejaky renomovany vyrobca vydal nejaku skrinku, kde sa mozes vyhrat do sytosti, popripade si naprogramovat svetelne efekty tych svietiacich
kazdopadne zaujimavy pocin, aj ked nic z toho nabuduce skus nieco "komornejsie"
(cele mi to pripada velmi kolotocarske, chyba mi tam uz len ruzovy jednorozec s blikajucim napisom: Welcome to USA..a samozrejme napis je chladeny vetrakom...vypinatelnym)
MB MSI Tomahawk MAX CPU Ryzen 5 3600 + Gelid Phantom RAM 2x8 GB Patriot Viper Steel 3600 MHz VGA EVGA Geforce GTX 1060 3GB SSD A-data XPG SX8200 pro 512 GB HDD WD Black 2TB PSU Corsair RM650x 2018 Case Fractal Define C NTB1 HP EliteBook 830 G6 NTB2 Lenovo Thinkpad T450