Metodika testovania MP3 prehravacov na pc.sk
Metodika testovania MP3 prehravacov na pc.sk
Thread v ktorom sa mozete vyjadrit k metodike testovania mp3 prehravacov v seriali ktory pripravujeme na pc.sk :
Popis metodiky: http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=2407" onclick="window.open(this.href);return false;
Dakujeme za kazdu pripomienku.
Popis metodiky: http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=2407" onclick="window.open(this.href);return false;
Dakujeme za kazdu pripomienku.
- kocour
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Re: Metodika testovania MP3 prehravacov na pc.sk
zdravicko!
som velkym fanusikom mp3 prehravacov a tesi ma ze aj na pc.sk uvidime nejake ich recky. mam vsak pripomienky ohladom testovacej metodiky.
1.kvalita zvukoveho vystupu s pribalenymi sluchadlami - podla mňa tento bod úplne škrtnúť, lebo vacsina pribalenych sluchadiel je vazne nekvalitna. pribalene sluchadla by som hodnotil s prislusenstvom a ich kvalitu spomenul len ako dodatok aj ked som si vedomý, ze vela ludi pouziva pribalene sluchadla
2.cena/výkon - tento bod podľa mňa tiež škrtnúť. cenu by som podla mojho nazoru tiez nezahrnal do hodnotenia kvality samotneho vyrobku; pomer cena/vykon by som spomenul az zaverecnom slovnom zhodnoteni, nie do bodoveho hodnotenia
3.balenie - tento bod by som nezahrnul do bodoveho hodnotenia, ale balenie spomenul len okrajovo; ci je dostatocne, bezpecne a chrani prehravac pri ceste poštou moja osobna skusenost je taka, ze vsetky obaly od mojich štyroch mp3 prehravacov neuzreli svetlo sveta od prveho rozbalenia a su pod posteľou
4. displej - zaradiť do kolonky konštrukcia a celkové vyhotovenie
5. ovládanie a firmware zjednotoť
Cize tabulka hodnotenia by vyzerala podla mna takto:
Kvalita zvukového výstupu s referenčnými slúchadlami - 30b
Prenosnosť výdrž na akumulátor,veľkosť zariadenia) - 20b
Konštrukcia a celkové vyhotovenie - 20b
Ovládanie a Firmware - 15b
Príslušenstvo - 15b
čo vy na to ?
som velkym fanusikom mp3 prehravacov a tesi ma ze aj na pc.sk uvidime nejake ich recky. mam vsak pripomienky ohladom testovacej metodiky.
1.kvalita zvukoveho vystupu s pribalenymi sluchadlami - podla mňa tento bod úplne škrtnúť, lebo vacsina pribalenych sluchadiel je vazne nekvalitna. pribalene sluchadla by som hodnotil s prislusenstvom a ich kvalitu spomenul len ako dodatok aj ked som si vedomý, ze vela ludi pouziva pribalene sluchadla
2.cena/výkon - tento bod podľa mňa tiež škrtnúť. cenu by som podla mojho nazoru tiez nezahrnal do hodnotenia kvality samotneho vyrobku; pomer cena/vykon by som spomenul az zaverecnom slovnom zhodnoteni, nie do bodoveho hodnotenia
3.balenie - tento bod by som nezahrnul do bodoveho hodnotenia, ale balenie spomenul len okrajovo; ci je dostatocne, bezpecne a chrani prehravac pri ceste poštou moja osobna skusenost je taka, ze vsetky obaly od mojich štyroch mp3 prehravacov neuzreli svetlo sveta od prveho rozbalenia a su pod posteľou
4. displej - zaradiť do kolonky konštrukcia a celkové vyhotovenie
5. ovládanie a firmware zjednotoť
Cize tabulka hodnotenia by vyzerala podla mna takto:
Kvalita zvukového výstupu s referenčnými slúchadlami - 30b
Prenosnosť výdrž na akumulátor,veľkosť zariadenia) - 20b
Konštrukcia a celkové vyhotovenie - 20b
Ovládanie a Firmware - 15b
Príslušenstvo - 15b
čo vy na to ?
urcite nie.
Niektore prehravace(aj ten ktory mam momentalne na recenziu) maju fakt kvalitne sluchadla.Ide o sonycko.80% ludi si k prehravacu uz nedokupi sluchadla a je to kvalitativny parameter.
Co sa displaju tyka, ide o samostatnu cast kedze je pre niektorych velmi dolezita vec(ja osobne displaj ani nepotrebujem)
Ty si to az moc zjednodusil cize, v podstate nech sa este pali vyjadri, no ja by som to celeee zamietol
Niektore prehravace(aj ten ktory mam momentalne na recenziu) maju fakt kvalitne sluchadla.Ide o sonycko.80% ludi si k prehravacu uz nedokupi sluchadla a je to kvalitativny parameter.
Co sa displaju tyka, ide o samostatnu cast kedze je pre niektorych velmi dolezita vec(ja osobne displaj ani nepotrebujem)
Ty si to az moc zjednodusil cize, v podstate nech sa este pali vyjadri, no ja by som to celeee zamietol
Hudba a mp3 prehravace nie su moja parketa. Toto necham na vas
- kocour
- Nový používateľ
pribalene sluchadla - potom teda rozvetvime hodnotenie Prislusenstva na 5b+10b (10b su za sluchadla), kedze pribalene sluchadla su vlastne prislusenstvo a pri mp3 prehravacoch dost podstatne
display - podobne potom aj kontrukciu na 10b + 10b za display
a este sa vyjadri k mojim bodom 2.,3.,5.
display - podobne potom aj kontrukciu na 10b + 10b za display
a este sa vyjadri k mojim bodom 2.,3.,5.
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
tak navrhujem
Kvalita zvukového výstupu s pribalenými slúchadlami 15b max.
Kvalita zvukového výstupu s referenčnými slúchadlami 15b max.
Portabilita(výdrž na akumulátor,veľkosť zariadenia) 10b max.
Celkové spracovanie zariadenia (zahŕňa pevnosť tela zariadenia,
odolnosť voči poškriabaniu či poškodeniu zariadenia) a Firmware(softwér zariadenia) 20b max.
Ovládanie zariadenia (Vyhotovenie tlačidiel, pohodlie pri ovládaní, zložitosť ovládania) 10b max.
Príslušenstvo a Balenie 10b max.
Displej(Podsvietenie, čitateľnosť) 10b max.
Cena/Výkon 10b max.
Súčet 100b
//edit uz nie
Kvalita zvukového výstupu s pribalenými slúchadlami 15b max.
Kvalita zvukového výstupu s referenčnými slúchadlami 15b max.
Portabilita(výdrž na akumulátor,veľkosť zariadenia) 10b max.
Celkové spracovanie zariadenia (zahŕňa pevnosť tela zariadenia,
odolnosť voči poškriabaniu či poškodeniu zariadenia) a Firmware(softwér zariadenia) 20b max.
Ovládanie zariadenia (Vyhotovenie tlačidiel, pohodlie pri ovládaní, zložitosť ovládania) 10b max.
Príslušenstvo a Balenie 10b max.
Displej(Podsvietenie, čitateľnosť) 10b max.
Cena/Výkon 10b max.
Súčet 100b
//edit uz nie
Naposledy upravil/-a 1adad1 v Ut 06. Apr, 2010, 21:20, upravené celkom 1 krát.
- kocour
- Nový používateľ
sucet tvojich poloziek je 95b
metodiku urcite nebudem menit podobnym smerom kedze recenzie budem pisat ja cize si to spravim"po svojom"
Tu by som uvital skor komentare k tomu co vam tam chyba ako komentare k tomu kolko bodov za co dam
Dakujem
Tu by som uvital skor komentare k tomu co vam tam chyba ako komentare k tomu kolko bodov za co dam
Dakujem
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
a ake budu referencne sluchadla?
este sa uvidi no na 90% zvolim koss porta pro, dovody snad kazdy vie
nejde o to ci su prebasovanie alebo nie... to jekazdemu jasne.
Spytam sa ta takto.
Kolko ludi denne stretnes ktory maju porty na usiach? j aminimalne 20-80 podla toho ci idem mhd alebo pesi.Ide o to ze su to velmi reozsirene sluchadla ktore ma velmi vela ludi cize ich zvuk si vie kazdy bud presdtavit alebo ich uz niekedy pocul.
Ak mi das spravit customy nebudem sa branit
Spytam sa ta takto.
Kolko ludi denne stretnes ktory maju porty na usiach? j aminimalne 20-80 podla toho ci idem mhd alebo pesi.Ide o to ze su to velmi reozsirene sluchadla ktore ma velmi vela ludi cize ich zvuk si vie kazdy bud presdtavit alebo ich uz niekedy pocul.
Ak mi das spravit customy nebudem sa branit
no ja si ich predstavit neviem, nepocul som na nich nic dobre co sa tyka kvalitneho podania zvukoveho prejavu
maju ich len ludia co chcu byt "IN" a niekto im povedal ze su dobre, to iste ako iPhone
ako nechapem kde stretnes 80 ludi s portami
ja ked stretnem dvoch za tyzden tak je to vela a to chodim len mhd lebo auto nemam
Broslo radsej zvol nieco kvalitne - skus sa opytat wozika alebo ludi co sa v tom vyznaju (v nakupnej poradni ich je dost)
maju ich len ludia co chcu byt "IN" a niekto im povedal ze su dobre, to iste ako iPhone
ako nechapem kde stretnes 80 ludi s portami
ja ked stretnem dvoch za tyzden tak je to vela a to chodim len mhd lebo auto nemam
Broslo radsej zvol nieco kvalitne - skus sa opytat wozika alebo ludi co sa v tom vyznaju (v nakupnej poradni ich je dost)
Spoiler: ukázať
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
...chapem, ale ludia, co chcu kvalitne prehravace, nebudu predsa nosit k nim Porty
...to uz chce aj lepsie sluchatka (nemusia byt hned customy - najdrahsie). ...nieco v cenovej kategorii 150-200€
...to uz chce aj lepsie sluchatka (nemusia byt hned customy - najdrahsie). ...nieco v cenovej kategorii 150-200€
ale pochop. Kupis mi to?
in ear neznesiem,nieco kvalitnejsie potrebuje predzosik sluchadlovy.
tolko ludi stretnem kludne za jednu prechadzku z mlynsej doliny do stareho mesta a odtial pesi na jesenskeho a spat .. cca 20-40...ked s apostavim na zastavvku cintorin slavicie udolie 80 ludi stretnem s portami do 2ch hodin
momentalne sa obzeram po niecom kvalitnejsom on ear no na to treba peniaze a tie treba zarobit
in ear neznesiem,nieco kvalitnejsie potrebuje predzosik sluchadlovy.
tolko ludi stretnem kludne za jednu prechadzku z mlynsej doliny do stareho mesta a odtial pesi na jesenskeho a spat .. cca 20-40...ked s apostavim na zastavvku cintorin slavicie udolie 80 ludi stretnem s portami do 2ch hodin
momentalne sa obzeram po niecom kvalitnejsom on ear no na to treba peniaze a tie treba zarobit