Metodika testovania MP3 prehravacov na pc.sk

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
RP
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00

Metodika testovania MP3 prehravacov na pc.sk

Príspevok od používateľa RP »

Thread v ktorom sa mozete vyjadrit k metodike testovania mp3 prehravacov v seriali ktory pripravujeme na pc.sk :

Popis metodiky: http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=2407" onclick="window.open(this.href);return false;

Dakujeme za kazdu pripomienku.
kocour
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00

Re: Metodika testovania MP3 prehravacov na pc.sk

Príspevok od používateľa kocour »

zdravicko! :)

som velkym fanusikom mp3 prehravacov a tesi ma ze aj na pc.sk uvidime nejake ich recky. mam vsak pripomienky ohladom testovacej metodiky.
1.kvalita zvukoveho vystupu s pribalenymi sluchadlami - podla mňa tento bod úplne škrtnúť, lebo vacsina pribalenych sluchadiel je vazne nekvalitna. pribalene sluchadla by som hodnotil s prislusenstvom a ich kvalitu spomenul len ako dodatok aj ked som si vedomý, ze vela ludi pouziva pribalene sluchadla

2.cena/výkon - tento bod podľa mňa tiež škrtnúť. cenu by som podla mojho nazoru tiez nezahrnal do hodnotenia kvality samotneho vyrobku; pomer cena/vykon by som spomenul az zaverecnom slovnom zhodnoteni, nie do bodoveho hodnotenia

3.balenie - tento bod by som nezahrnul do bodoveho hodnotenia, ale balenie spomenul len okrajovo; ci je dostatocne, bezpecne a chrani prehravac pri ceste poštou ;) moja osobna skusenost je taka, ze vsetky obaly od mojich štyroch mp3 prehravacov neuzreli svetlo sveta od prveho rozbalenia a su pod posteľou :D

4. displej - zaradiť do kolonky konštrukcia a celkové vyhotovenie

5. ovládanie a firmware zjednotoť :)
Cize tabulka hodnotenia by vyzerala podla mna takto:

Kvalita zvukového výstupu s referenčnými slúchadlami - 30b
Prenosnosť výdrž na akumulátor,veľkosť zariadenia) - 20b
Konštrukcia a celkové vyhotovenie - 20b
Ovládanie a Firmware - 15b
Príslušenstvo - 15b

:rofl: čo vy na to ? :good:
Spoiler: ukázať
Motherboard: MSI P35 Neo2 FR CPU: Intel Core 2 Duo E4500 @ 3.2Ghz, 1.45V CPU chladenie Scythe Ninja Plus rev. B + 120x120mm fan (idle 35°, burn 68°) GPU: Sapphire Radeon HD5770 1GB , 256bit (970Mhz/5350Mhz) GPU chladenie: Accelero S1 + 120x120mm fan RAM:2x1Gb A-Data Vitesta Extreme Edition 800Mhz+ HDD: Samsung SpinPoint T166 320Gb , 16Mb cache SATA II PSU: OEM Seasonic 400W Energy 80+ Case: Coolermaster Elite 332 + 2x 120x120mm AC fans LCD: 22" Samsung SyncMaster 2253LW
F1:... pick up the throttle as soon as you can ;P
Scuderia Ferrari Marlboro
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

urcite nie.

Niektore prehravace(aj ten ktory mam momentalne na recenziu) maju fakt kvalitne sluchadla.Ide o sonycko.80% ludi si k prehravacu uz nedokupi sluchadla a je to kvalitativny parameter.

Co sa displaju tyka, ide o samostatnu cast kedze je pre niektorych velmi dolezita vec(ja osobne displaj ani nepotrebujem)

Ty si to az moc zjednodusil cize, v podstate nech sa este pali vyjadri, no ja by som to celeee zamietol :D
RP
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00

Príspevok od používateľa RP »

Hudba a mp3 prehravace nie su moja parketa. Toto necham na vas :)
kocour
Nový používateľ
Nový používateľ

pribalene sluchadla - potom teda rozvetvime hodnotenie Prislusenstva na 5b+10b (10b su za sluchadla), kedze pribalene sluchadla su vlastne prislusenstvo a pri mp3 prehravacoch dost podstatne

display - podobne potom aj kontrukciu na 10b + 10b za display

a este sa vyjadri k mojim bodom 2.,3.,5. :D :rep:
Motherboard: MSI P35 Neo2 FR CPU: Intel Core 2 Duo E4500 @ 3.2Ghz, 1.45V CPU chladenie Scythe Ninja Plus rev. B + 120x120mm fan (idle 35°, burn 68°) GPU: Sapphire Radeon HD5770 1GB , 256bit (970Mhz/5350Mhz) GPU chladenie: Accelero S1 + 120x120mm fan RAM:2x1Gb A-Data Vitesta Extreme Edition 800Mhz+ HDD: Samsung SpinPoint T166 320Gb , 16Mb cache SATA II PSU: OEM Seasonic 400W Energy 80+ Case: Coolermaster Elite 332 + 2x 120x120mm AC fans LCD: 22" Samsung SyncMaster 2253LW
1adad1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19

Príspevok od používateľa 1adad1 »

tak navrhujem
Kvalita zvukového výstupu s pribalenými slúchadlami 15b max.

Kvalita zvukového výstupu s referenčnými slúchadlami 15b max.

Portabilita(výdrž na akumulátor,veľkosť zariadenia) 10b max.
Celkové spracovanie zariadenia (zahŕňa pevnosť tela zariadenia,
odolnosť voči poškriabaniu či poškodeniu zariadenia) a Firmware(softwér zariadenia) 20b max.

Ovládanie zariadenia (Vyhotovenie tlačidiel, pohodlie pri ovládaní, zložitosť ovládania) 10b max.

Príslušenstvo a Balenie 10b max.

Displej(Podsvietenie, čitateľnosť) 10b max.

Cena/Výkon 10b max.

Súčet 100b

//edit uz nie
Naposledy upravil/-a 1adad1 v Ut 06. Apr, 2010, 21:20, upravené celkom 1 krát.
kocour
Nový používateľ
Nový používateľ

sucet tvojich poloziek je 95b ;)
ANONYM_a7

metodiku urcite nebudem menit podobnym smerom kedze recenzie budem pisat ja cize si to spravim"po svojom"

Tu by som uvital skor komentare k tomu co vam tam chyba ako komentare k tomu kolko bodov za co dam ;)

Dakujem
1adad1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19

Príspevok od používateľa 1adad1 »

a ake budu referencne sluchadla?
ANONYM_a7

este sa uvidi no na 90% zvolim koss porta pro, dovody snad kazdy vie :-)
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa GASPi »

...no teda neviem. Porty su podla mna prebasovane, chcelo by to nieco, co podava vyrovnanejsi, cistejsi zvuk ;)
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM
ANONYM_a7

nejde o to ci su prebasovanie alebo nie... to jekazdemu jasne.

Spytam sa ta takto.
Kolko ludi denne stretnes ktory maju porty na usiach? j aminimalne 20-80 podla toho ci idem mhd alebo pesi.Ide o to ze su to velmi reozsirene sluchadla ktore ma velmi vela ludi cize ich zvuk si vie kazdy bud presdtavit alebo ich uz niekedy pocul.

Ak mi das spravit customy nebudem sa branit ;)
scarinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa scarinko »

no ja si ich predstavit neviem, nepocul som na nich nic dobre co sa tyka kvalitneho podania zvukoveho prejavu
maju ich len ludia co chcu byt "IN" a niekto im povedal ze su dobre, to iste ako iPhone
ako nechapem kde stretnes 80 ludi s portami
ja ked stretnem dvoch za tyzden tak je to vela a to chodim len mhd lebo auto nemam

Broslo radsej zvol nieco kvalitne - skus sa opytat wozika alebo ludi co sa v tom vyznaju (v nakupnej poradni ich je dost)
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa GASPi »

...chapem, ale ludia, co chcu kvalitne prehravace, nebudu predsa nosit k nim Porty :?
...to uz chce aj lepsie sluchatka (nemusia byt hned customy - najdrahsie). ...nieco v cenovej kategorii 150-200€
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM
ANONYM_a7

ale pochop. Kupis mi to?

in ear neznesiem,nieco kvalitnejsie potrebuje predzosik sluchadlovy.

tolko ludi stretnem kludne za jednu prechadzku z mlynsej doliny do stareho mesta a odtial pesi na jesenskeho a spat .. cca 20-40...ked s apostavim na zastavvku cintorin slavicie udolie 80 ludi stretnem s portami do 2ch hodin :-)

momentalne sa obzeram po niecom kvalitnejsom on ear no na to treba peniaze a tie treba zarobit :-)

Návrat na "Zvuk a PC"