ako merat mnostvo prenesenych dat?
ako merat mnostvo prenesenych dat?
ahojte,
kedze T-com zaviedol FUP
musim si zacat davat pozor na prenesene data. otazka je ako to efektivne zmerat? viem ze sa to da cez rozny software ale ako to merat ked mam na jeden net napojenych 4-6 pocitacov cez jeden router? mate nejaky napad ako by sa to dalo merat na urovni routra?
kedze T-com zaviedol FUP
musim si zacat davat pozor na prenesene data. otazka je ako to efektivne zmerat? viem ze sa to da cez rozny software ale ako to merat ked mam na jeden net napojenych 4-6 pocitacov cez jeden router? mate nejaky napad ako by sa to dalo merat na urovni routra?
Re: ako merat mnostvo prenesenych dat?
no tak to by som aj ja rad celkom vedel, aj ked nemam t-com a a u mna su len 3 pc na router napojene. Hm, viem, ze su routre v ktorych sa to da sledovat. Ale ako to vyriesit ked to dany router nepodporuje? Hm asi nijak (ked nepocitam moznsot instalovatna kazdom pc soft na meranie dat).
EDIT: narazil som na daco taketo byteometer ale je to platene a router musi podporovat SNMP
EDIT: narazil som na daco taketo byteometer ale je to platene a router musi podporovat SNMP
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
a ved toto nestaci ?
Zákazníci si môžu množstvo prenesených dát registrované spoločnosťou sledovať na http://www.t-com.sk" onclick="window.open(this.href);return false; v sekcii Zákaznícka zóna – Dial & DSL prehľady, kde sa prihlasuje menom a heslom používaným na prihlásenie k Internetu. K dispozícii je tu v reálnom čase množstvo prenesených dát v jednotlivých dňoch.
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
- chlpacik
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Pi 09. Jan, 2009, 12:57
Btw. v tom clanku sa spomina ze to bude platit len pri novych zmluvach... tj. ak u nich uz nejaku mas dlhsie tak to nemusis riesit
Citat: "To už aby som ani nepredával... lebo buď sa mi ozve vypatlanec, magor, alebo závistlivec... poprípade kríženec!"
to w3r1k
No ono to asi nestaci, kedze s tymito info nemozes ani reklamovat, pretoze maju "informativny charakter".
No ono to asi nestaci, kedze s tymito info nemozes ani reklamovat, pretoze maju "informativny charakter".
sice to tam pisu ale nie je to tak, zaviedli to vraj uplne pre vsetkych, to nam povedala slecna ktora nam to vybavuje (znama). takze je jedno ci mas novu zmluvu alebo staru od 1.4. maju vsetci FUP - ja neviem treba vyskusat.chlpacik napísal:Btw. v tom clanku sa spomina ze to bude platit len pri novych zmluvach... tj. ak u nich uz nejaku mas dlhsie tak to nemusis riesit
w3r1k dik za tip, na to som uplne zabudol..
a ved to je to iste co nejaky program. ten je tiez len pre tvoju informaciu a to pocitadlo nemozes vypnut cize kolko stiahnes tolko tam bude napisane ale program sa da vypinat cize co je asi doveryhodnejsie ?matopd napísal:to w3r1k
neni zacvalistar napísal:w3r1k dik za tip, na to som uplne zabudol..
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
akurat tam nemam heslo na to prihlasenie, to tam musim zavolat nech mi ho pridelia ..
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Uz ti ho pridelili aj z menom je v zmluve resp. pri zmluve. Ak nevies tak potom asi zavolat.
Spoiler: ukázať
valistar napísal:akurat tam nemam heslo na to prihlasenie, to tam musim zavolat nech mi ho pridelia ..
Daj tam meno a heslo do netu
nejde..
meno "od netu" je v tvare - meno@dslextreme - takze tu mi treba nieco ine zjavne
Kód: Vybrať všetko
Klient ID Vám umožňuje prihlásiť sa do zákazníckeho portálu a prehliadať si svoje objednané služby.
Ide o je 9-miestny číselný kód, ktorý reprezentuje konkrétneho zákazníka.
- chlpacik
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Pi 09. Jan, 2009, 12:57
Valistar na 100% to plati len pre novych zakaznikov
Kebyze zmenia zmluvu komukolvek kto je u nich zaviazany ma podla zakona pravo od zmluvy odstupit bez pokut
Kebyze zmenia zmluvu komukolvek kto je u nich zaviazany ma podla zakona pravo od zmluvy odstupit bez pokut
Citat: "To už aby som ani nepredával... lebo buď sa mi ozve vypatlanec, magor, alebo závistlivec... poprípade kríženec!"
valistar:
ja sa prihlasujem pomocou mena a hesla do netu, cize meno@dsl.... a heslo. Mozno novy zakaznici tam maju zmeny.
ja sa prihlasujem pomocou mena a hesla do netu, cize meno@dsl.... a heslo. Mozno novy zakaznici tam maju zmeny.
crrrrrrrrrrrrrrrrrrrn. Sa zobud, zijes na Slovensku, tu je vsetko mozne. Take zavedenie FUP je uplna prkotina a btw, dobre si precitaj zmluvu a podmienky, na 100% tam dakde budu mat nejaku formulaciu ze to mozu spravit.chlpacik napísal:Valistar na 100% to plati len pre novych zakaznikov
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438