No dnes som tu mal technika z T-comu a dnes mi to konecne ludia ozrejmili tak ako som chcel.... tak aby som to nejako rozviedol a nepisal dlho:fKy napísal:Zdravím, mam optický internet od tcomu Optik 2 ( 20/2Mbs)... Lenze moj internet podla merani na dsl.sk ide maximalnou rychlostou 4mb/s... skace to raz z 800 na 2000 ako sa mu zachce... Volal som aj na Tcom linku s otazkou ci je to normalne kedze mam v zmluve uvedenu rychlost 20Mbs a moj nevytiahne viac ako 3-4, povedali mi tam ze MIERNA strata je normalna a poslal ma zmerat si rychlost, zasa rovnaka rychlost , naco odpovedal ze vsetko je v norme..
Takze mam otazku ci je to fakt normalne mat taketo rychlosti?
dik.
Rychlost uvadzana od T.com je rýchlost na koncovom zariadeni... teda u optiky na ONT .... (vyhovorka T.Comu dnes bola, ze predsa router nieje ich zariadenie, jed´ho vlastnikom je zakaznik a T-com, nezodpoveda zato ako ho ten nastavi)
Mám Program comfort3 teda pripojenie do internetu s rychlostou 40Mbps. Tuto rychlost mi nedokázal router sprostredkovat, dokonca ked to technik meral na ONT (teda este pred routrerom) tak ani tam nenameral viac ako 2,5MB/s teda do 20 Mbps.
Tak padla prva rada ... RESTARTUJE router do fabrickeho nastavenia a znovu nastavte prihlasovacie udaje pre pristup na net. Po vykonani sa na meraci ... speedmeter.sk nameralo ... niekolkokrat a opakovane 5,2MB/s co je 42Mbps.
To ale nebolo vsetko az dnes som totiz zistil, ze co vlastne znamena, ze T.com zodpoveda za rychlost po koncove zariadenie nie rychlost akou sa zakaznik ozaj pripoji... To znamena , ze napr ak sa chcete pripojit cez wifi(aj u standardne dodavaneho routra ) nemozete cakat ze tam budete mat rychlost rovnaku ako na LANke.... na pevnom pripojeni teda na drote z routra som nameral opakovane 5,2 MB/s teda spomínaných 42Mbps, ale na wifi iba 2,3MB/s.. ako reakcia od T.com odznela uz spominana veta... "T-com zodpoveda za rýchlos na koncovom zariadení teda pred routrom" ...
Takze tak...