No dnes som tu mal technika z T-comu a dnes mi to konecne ludia ozrejmili tak ako som chcel.... tak aby som to nejako rozviedol a nepisal dlho:fKy napísal:Zdravím, mam optický internet od tcomu Optik 2 ( 20/2Mbs)... Lenze moj internet podla merani na dsl.sk ide maximalnou rychlostou 4mb/s... skace to raz z 800 na 2000 ako sa mu zachce... Volal som aj na Tcom linku s otazkou ci je to normalne kedze mam v zmluve uvedenu rychlost 20Mbs a moj nevytiahne viac ako 3-4, povedali mi tam ze MIERNA strata je normalna a poslal ma zmerat si rychlost, zasa rovnaka rychlost , naco odpovedal ze vsetko je v norme..
Takze mam otazku ci je to fakt normalne mat taketo rychlosti?
dik.
Rychlost uvadzana od T.com je rýchlost na koncovom zariadeni... teda u optiky na ONT .... (vyhovorka T.Comu dnes bola, ze predsa router nieje ich zariadenie, jed´ho vlastnikom je zakaznik a T-com, nezodpoveda zato ako ho ten nastavi)
Mám Program comfort3 teda pripojenie do internetu s rychlostou 40Mbps. Tuto rychlost mi nedokázal router sprostredkovat, dokonca ked to technik meral na ONT (teda este pred routrerom) tak ani tam nenameral viac ako 2,5MB/s teda do 20 Mbps.
Tak padla prva rada ... RESTARTUJE router do fabrickeho nastavenia a znovu nastavte prihlasovacie udaje pre pristup na net. Po vykonani sa na meraci ... speedmeter.sk nameralo ... niekolkokrat a opakovane 5,2MB/s co je 42Mbps.
To ale nebolo vsetko az dnes som totiz zistil, ze co vlastne znamena, ze T.com zodpoveda za rychlost po koncove zariadenie nie rychlost akou sa zakaznik ozaj pripoji... To znamena , ze napr ak sa chcete pripojit cez wifi(aj u standardne dodavaneho routra ) nemozete cakat ze tam budete mat rychlost rovnaku ako na LANke.... na pevnom pripojeni teda na drote z routra som nameral opakovane 5,2 MB/s teda spomínaných 42Mbps, ale na wifi iba 2,3MB/s.. ako reakcia od T.com odznela uz spominana veta... "T-com zodpoveda za rýchlos na koncovom zariadení teda pred routrom" ...
Takze tak...

Za toto T com fakt nemoze.
  Za toto T com fakt nemoze.

(pripájam aj hostorický záber)
    (pripájam aj hostorický záber)

akoze FUP chapem, ale 1mbit
 akoze FUP chapem, ale 1mbit  

pekna rychlost na to, ze teraz platim cez 40EUR za 80/4 mbps na mesiac.
 pekna rychlost na to, ze teraz platim cez 40EUR za 80/4 mbps na mesiac.