AMD/ATi Radeon HD 5870 a 5850
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Re: AMD/ATi Radeon HD 5870 a 5850
To Crux: good job, zaujimave a prinosne citanie.
Mozno som sa to tu uz pytal ale opakovanie matka mudrosti Da sa na referencnej HD5870 zvysit napajanie pamati?
Ak ano akym softwarom? Predom dakujem za informaciu.
Mozno som sa to tu uz pytal ale opakovanie matka mudrosti Da sa na referencnej HD5870 zvysit napajanie pamati?
Ak ano akym softwarom? Predom dakujem za informaciu.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
crux2005: Vynikajúci test, hlavne do detailov s detailným popisom nastavení použitými v danej hre, to sa len tak všade nevidí a potom si samozrejme nik nespraví ani aký taký prehľad.
Páči sa mi aj absencia smiešnych nízkych rozlíšení, nakoľko v dnešnej dobe sú už HD monitory za babku (alebo dedka).
Podľa testu sa dá povedať, že HD 5870 je mierne výkonnejšia než GTX 470 v rozlíšení 1920 x 1200 a to sa mi páči.
Viem, že GTX 470 je ale podstatne lacnejšia.
zodiaq: Môžeš si kúpiť ASUS Matrix, ten nastavenie napätia na pamätiach umožňuje, ale kvôli tým pár Megahertzom naviac by sa to aj tak neoplatilo.
Výkonnostný nárast zanedbateľný.
Jadro a jeho limit sú stále rovnaké, cca 1050 MHz pri vysokom napätí.
Páči sa mi aj absencia smiešnych nízkych rozlíšení, nakoľko v dnešnej dobe sú už HD monitory za babku (alebo dedka).
Podľa testu sa dá povedať, že HD 5870 je mierne výkonnejšia než GTX 470 v rozlíšení 1920 x 1200 a to sa mi páči.
Viem, že GTX 470 je ale podstatne lacnejšia.
zodiaq: Môžeš si kúpiť ASUS Matrix, ten nastavenie napätia na pamätiach umožňuje, ale kvôli tým pár Megahertzom naviac by sa to aj tak neoplatilo.
Výkonnostný nárast zanedbateľný.
Jadro a jeho limit sú stále rovnaké, cca 1050 MHz pri vysokom napätí.
Spoiler: ukázať
zdarec,
chcel by som trosku poradit ohladom pretocenia MSI 5850 twin frozr II.
Grafiku pretacam v MSI afterburneri 2.0.0 nasledne spravim test stability vo vantage alebo v samotnom afterburneri.
moj problem sa tyka toho, ze takty ktore som dosiahol su dost pod ocakavanim co sa tyka jadra nemozem dat don vacsie napatie ako 1,144 a takty 780/1150 inac to zacne byt nestabilne. Presnejsie, test stability prejde ale akonahle pustim narocnejsiu hru (just cuse II ci stalker cop) tak to vzdy krachne aj ked test stability prejde v extrem nastaveniach. Teplota jadra neprekroci 58° tym padom nebude problem v tom ze by sa to pri vacsom napati prehrievalo.
Nieco som uz zachytil o tomto probleme na zahranicnych forach bohuzial som sa v tom poriadne nevysomaril mozno za to budeme moja slabsia anglictina a pofiderny googl translator
cital som ze 5850 by mali hravo pri vascom napati prekonat 900mzh na jadro.. preto nechapem preco pri tomto type grafiky to nejde.. a tom som ju kupoval kvoli "military class components..ciernej PCB a neref. chaldeniu.." bohuzial ma zatial grafika velke MINUS
nezachytil niekto z Vas nieco o probleme s pretaktovanim MSI 5850 TF II ? pls help fungujem na win7 64bit
chcel by som trosku poradit ohladom pretocenia MSI 5850 twin frozr II.
Grafiku pretacam v MSI afterburneri 2.0.0 nasledne spravim test stability vo vantage alebo v samotnom afterburneri.
moj problem sa tyka toho, ze takty ktore som dosiahol su dost pod ocakavanim co sa tyka jadra nemozem dat don vacsie napatie ako 1,144 a takty 780/1150 inac to zacne byt nestabilne. Presnejsie, test stability prejde ale akonahle pustim narocnejsiu hru (just cuse II ci stalker cop) tak to vzdy krachne aj ked test stability prejde v extrem nastaveniach. Teplota jadra neprekroci 58° tym padom nebude problem v tom ze by sa to pri vacsom napati prehrievalo.
Nieco som uz zachytil o tomto probleme na zahranicnych forach bohuzial som sa v tom poriadne nevysomaril mozno za to budeme moja slabsia anglictina a pofiderny googl translator
cital som ze 5850 by mali hravo pri vascom napati prekonat 900mzh na jadro.. preto nechapem preco pri tomto type grafiky to nejde.. a tom som ju kupoval kvoli "military class components..ciernej PCB a neref. chaldeniu.." bohuzial ma zatial grafika velke MINUS
nezachytil niekto z Vas nieco o probleme s pretaktovanim MSI 5850 TF II ? pls help fungujem na win7 64bit
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Takto, HD 5850 sa robia v dvoch typoch, jeden - ten bežný, kedy sa pri dávke štastia dá jadro dostať na vysokú frekvenciu cca 1 GHz a druhá s nižším leakage, kde je problém dostať sa nad 800 MHz.
Tieto karty majú nižšiu spotrebu a teploty a samozrejme veľmi zlé možnosti pretaktovania.
Na druhú stranu, píšeš, že v Afterburneri ti nejde nastaviť viac než 1,144v, pritom na stránke výrobcu je u tejto karty uvedené, že napätie ide nastaviť až na 1,35v (tebe by ale nepomohlo ani vyššie napätie).
Preto neváhaj a kartu choď reklamovať s tým, že karta nespĺňa špecifikácie dané výrobcom - nejde nastaviť deklarované napätie.
http://www.msi.com/index.php?func=prodd ... od_no=2029
V najhoršom kartu odskúšajú a napätie nastaviť na 1,35v skutočne na inom systéme pôjde a vrátia ti ju, inak - nový kus.
Tieto karty majú nižšiu spotrebu a teploty a samozrejme veľmi zlé možnosti pretaktovania.
Na druhú stranu, píšeš, že v Afterburneri ti nejde nastaviť viac než 1,144v, pritom na stránke výrobcu je u tejto karty uvedené, že napätie ide nastaviť až na 1,35v (tebe by ale nepomohlo ani vyššie napätie).
Preto neváhaj a kartu choď reklamovať s tým, že karta nespĺňa špecifikácie dané výrobcom - nejde nastaviť deklarované napätie.
V najhoršom kartu odskúšajú a napätie nastaviť na 1,35v skutočne na inom systéme pôjde a vrátia ti ju, inak - nový kus.
ujo to vobec nie je zly napad bohuzial som presveceny ze oni budu pouzivat nejaky test stability a este som nenasiel taky ktory by mi krachol ci hodil jediny artefakt pri 1,35 950/1250(okolo 67°core)... za to je celkom "haluz" pustit stalkera v tomto nastaveni.. takze jedine co ostava je ich poprosit nech sa na tom skusia "zahrat"
ked to dobre chapem dostal som ten "nevydarenejsi" typ jadra a tym padom nehrozi prekonat 800 mhz ? proste si pri tom nepomozem ? fck to sami vobec nepaci..a to som mal do teraz len dobre skusenosti s VGA od MSI
ked to dobre chapem dostal som ten "nevydarenejsi" typ jadra a tym padom nehrozi prekonat 800 mhz ? proste si pri tom nepomozem ? fck to sami vobec nepaci..a to som mal do teraz len dobre skusenosti s VGA od MSI
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
No počkaj, písal si, že ti nejde nastaviť viac než 1.144v a teraz píšeš, že si nastavil 1,35v.
V tom prípade to na RMA veru nie je.
Máš jadro s nízkou leakage a teda "smolu", čo sa týka pretatkovania, alebo je problém inde.
A čo Furmark, beží ti stabilne so zapnutým Xtreme Burning Mode?
Inak Stalker je extrémne citlivý na stabilitu procesora a pamätí, len kvôli Stalkerovi musím pridať jemne napätie na jadre, všetko ostatné mi ide stabilne, platí aj pre predchádzajúce Stalker diely.
Pre mňa je Stalker jednotka v teste stability systému ako tak.
V tom prípade to na RMA veru nie je.
Máš jadro s nízkou leakage a teda "smolu", čo sa týka pretatkovania, alebo je problém inde.
A čo Furmark, beží ti stabilne so zapnutým Xtreme Burning Mode?
Inak Stalker je extrémne citlivý na stabilitu procesora a pamätí, len kvôli Stalkerovi musím pridať jemne napätie na jadre, všetko ostatné mi ide stabilne, platí aj pre predchádzajúce Stalker diely.
Pre mňa je Stalker jednotka v teste stability systému ako tak.
10.10 ovladace som si nainstaluval a pri hrani Dirt 2 mi zamrzne hra hodi ma to do biosu presnejsie po restarte kola mi to robi stretol sa s tym este niekto ?
niekto nahodou? problem s automatickym OC v idle
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =4&t=69702
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =4&t=69702
- Sphyn0x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53
Chcel by som sa opýtať:
HD5970 je 2xHD5850 alebo 2xHD5870?
HD5970 je 2xHD5850 alebo 2xHD5870?
HD 5970 -> podtaktovane 2x HD 5870.
Diky bottlenecku ma 5970 vykon uplne stejnej jako 2x5850...
Jestli se rozhodujes mizi tema kartama, tak urcite vem 2x5850.Vyjde to levneji a vykon bude na procento stejny...
Jestli se rozhodujes mizi tema kartama, tak urcite vem 2x5850.Vyjde to levneji a vykon bude na procento stejny...
- Sphyn0x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53
Nie, nie. ja len tak informačne. Plánujem HD6970/90.
kde si to cital chcel by som zistit aku mam leakage ja na mojej 5850 lebo som googlil a nic som nenasiel... Skusal som menit voltaz na dakych 1187 na amd gpu tool ale frekvenciu som nevedel zdvihnut viac ako 775 mhz ci ako to je to zakladne max. nastavenie... ani po restarte som nevedel viac zdvihnut jadro.ujo Andydúla napísal:Takto, HD 5850 sa robia v dvoch typoch, jeden - ten bežný, kedy sa pri dávke štastia dá jadro dostať na vysokú frekvenciu cca 1 GHz a druhá s nižším leakage, kde je problém dostať sa nad 800 MHz.
CPU:i5 760 GPU:gtx 770 MB:gigabyte p55a PSU:corsair hx650w RAM:4x2gb corsair SSD:Crucial m500 240gb HDD:caviar black 1TB