samsung hm160hi potrebujem radu

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
ancis

samsung hm160hi potrebujem radu

Príspevok od používateľa ancis »

caute potreboval by som neako napojit hardisk samsung hm160hi 160g z notebooku na pc .notebook mi odisiel ale hardisk je funkcny potreboval by som z neho dostat data mam tam prace do skoly ktore by som potreboval pls poradte ci sa to da diki
Používateľov profilový obrázok
Pixel
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 23. Aug, 2007, 08:00

Re: samsung hm160hi potrebujem radu

Príspevok od používateľa Pixel »

Ak sa nemýlim tak disk používa rozhranie SATA , tak že otázka je či máš v kompe na zakl.doske SATA konektory (neplatí pre staré dosky) no podla mna máš ... stačí ti pripojiť disk z notasu normalne do kompu, čiže klasicky pripojíš napajanie disku a disk samotný ku doske .. potom už len v setupe nastavíš ten disk čo si pripojil ako slave (neviem či SATA sa radia ako IDE,lebo ja mam iba 1 SATA , tak neviem presne :red: , ale molo by sa to dať ak ti ho nenajde vo win ) no a potom už len vo windowse pracuješ sním ako z bežným 3,5" diskom :good: ak sa mýlim tak ma opravte :D ale malo by to byť tak :red:
Používateľov profilový obrázok
xcubus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa xcubus »

SATA 2 je hot sap...takze netreba s biosom nic robit a da sa zapojit za chodu pc...ja osobne to robim radsej pri vypnutom pc...
takze vyber HDD a normalne zapoj do PC..ak nemas obe ruky lave, pojde to ;)
ancis

Príspevok od používateľa ancis »

ale bojim sa ze ho odpalim ved lebo zdroj dava 12v a disk ide na 5v.nevadi to ? nemohli by se mi pripadne poslat nejaky link na sata kabel ktory by som mal pouzit.alebo nejaku schemu fakt by ste mi pomohli

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"