samsung hm160hi potrebujem radu
samsung hm160hi potrebujem radu
caute potreboval by som neako napojit hardisk samsung hm160hi 160g z notebooku na pc .notebook mi odisiel ale hardisk je funkcny potreboval by som z neho dostat data mam tam prace do skoly ktore by som potreboval pls poradte ci sa to da diki
- Pixel
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Aug, 2007, 08:00
Re: samsung hm160hi potrebujem radu
Ak sa nemýlim tak disk používa rozhranie SATA , tak že otázka je či máš v kompe na zakl.doske SATA konektory (neplatí pre staré dosky) no podla mna máš ... stačí ti pripojiť disk z notasu normalne do kompu, čiže klasicky pripojíš napajanie disku a disk samotný ku doske .. potom už len v setupe nastavíš ten disk čo si pripojil ako slave (neviem či SATA sa radia ako IDE,lebo ja mam iba 1 SATA , tak neviem presne , ale molo by sa to dať ak ti ho nenajde vo win ) no a potom už len vo windowse pracuješ sním ako z bežným 3,5" diskom ak sa mýlim tak ma opravte ale malo by to byť tak
- xcubus
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
SATA 2 je hot sap...takze netreba s biosom nic robit a da sa zapojit za chodu pc...ja osobne to robim radsej pri vypnutom pc...
takze vyber HDD a normalne zapoj do PC..ak nemas obe ruky lave, pojde to
takze vyber HDD a normalne zapoj do PC..ak nemas obe ruky lave, pojde to
ale bojim sa ze ho odpalim ved lebo zdroj dava 12v a disk ide na 5v.nevadi to ? nemohli by se mi pripadne poslat nejaky link na sata kabel ktory by som mal pouzit.alebo nejaku schemu fakt by ste mi pomohli