Poslal som na RMA grafiku Sapphire HD4670 s pamäťami GDDR4, na ktorej bol od výroby chladič AC L2 PRO. Kupoval som ju kvôli tichému chladiču, mierne vyššiemu výkonu ako obyč. 4670 a výbornému pomeru výkon spotreba.
Samozrejme túto grafiku už na sklade nikto nemá a nedá sa zohnať... chcú mi ju vymeniť za nejakú MSIčku, pravdepodobne túto http://global.msi.eu/index.php?func=pro ... od_no=1834
môžem ju teda odmietnuť a požadovať výmenu za podobne výkonnú a tichú grafiku alebo aj vrátenie peňazí?
RMA grafiky a náhrada za už nezohnateľný typ
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
RMA grafiky a náhrada za už nezohnateľný typ
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Re: RMA grafiky a náhrada za už nezohnateľný typ
Ak si kupoval v maloobchode, podľa zákona máš právo odmietnuť ponúkanú náhradu a môžeš žiadať vrátenie peňazí.
Ja som tak spravil, keď mi odišla LG napaľovačka, ktorá stála 2100,-SK, mala dva roky záruku, pokazila sa posledný mesiac pred jej ukončením, ako náhradu mi ponúkli nový typ LG za 1000,-SK (v tej dobe šli napaľovačky s cenou veľmi dolu) - odmietol som, vrátili peniaze, za 900,-SK som si kúpil v tom istom obchode Samsung a ostalo mi 1200,-SK vreckové.
Nie som sprostý, že by som sa nechal odrbkať novým modelom v menej než polovičnej hodnote starej mechaniky.
Ja som tak spravil, keď mi odišla LG napaľovačka, ktorá stála 2100,-SK, mala dva roky záruku, pokazila sa posledný mesiac pred jej ukončením, ako náhradu mi ponúkli nový typ LG za 1000,-SK (v tej dobe šli napaľovačky s cenou veľmi dolu) - odmietol som, vrátili peniaze, za 900,-SK som si kúpil v tom istom obchode Samsung a ostalo mi 1200,-SK vreckové.
Nie som sprostý, že by som sa nechal odrbkať novým modelom v menej než polovičnej hodnote starej mechaniky.
Spoiler: ukázať
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
grafika bola kupovaná tu: http://www.comcity.sk/
dnes som s típkom hovoril a povedal mi, že tá msi je vlastne náhrada za môj typ... že má rovnaké jadro a má až 1GB pamäť... ale ja mu na to, že ja som mal s gddr4 čo je pár percent výkonnejšia a že mala väčší chladič, ktorý je tichý a preto bola aj grafika drahšia ako ostatne 4670-ky... tak som mu povedal, že ju nechcem... že nech mi pošlú peniaze a že ja si kúpim podobnú grafiku s tichým chladením... alebo že nech mi pošlú napr. grafiku s rovnakým chladičom... napr. leadtek GT240 alebo sapphire HD5670... že vraj to sú výkonnejšie grafiky a že cena mojej klesla na polovicu... že nemôžem chcieť teraz grafiku za tú istú cenu...
dnes som s típkom hovoril a povedal mi, že tá msi je vlastne náhrada za môj typ... že má rovnaké jadro a má až 1GB pamäť... ale ja mu na to, že ja som mal s gddr4 čo je pár percent výkonnejšia a že mala väčší chladič, ktorý je tichý a preto bola aj grafika drahšia ako ostatne 4670-ky... tak som mu povedal, že ju nechcem... že nech mi pošlú peniaze a že ja si kúpim podobnú grafiku s tichým chladením... alebo že nech mi pošlú napr. grafiku s rovnakým chladičom... napr. leadtek GT240 alebo sapphire HD5670... že vraj to sú výkonnejšie grafiky a že cena mojej klesla na polovicu... že nemôžem chcieť teraz grafiku za tú istú cenu...
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
AK je karta v záruka teba je prd teplý potom či a ako klesla cena tej čo si kupoval, proste na faktúre je taká cena a toto, že klesla medzitým cena ehm koho to zaujíma. Dôležitý je papier tam je cena 200E tak je to jasne chceš kartu za 200E , alebo vrátenie prachov. S týmto si môžu tak brnkať akurát pre firmy čo nakupujú na IČO a teda sa riadia obchodným zákonníkom. Imho zatlač STENLY na pílu....
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ako vravíme, skrátka nesúhlas, povedz im o občianskom zákonníku, nech si ho preštudujú a povedz im, že existuje aj inštitúcia zvaná SOI.
Ak by si kupoval ako dealer, tak majú právo ti dať adekvátnu náhradu.
Takto ale nie.
Ak by si kupoval ako dealer, tak majú právo ti dať adekvátnu náhradu.
Takto ale nie.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Ja som reklamoval Gainward HD4850 v alze, tusim ze to bolo pred rokom v oktobry, ked Gainward prestali vyraban na daky cas ATi grafiky ... a sarozbiehali HD5770, tak bez problemov som si mohol vybrat medzi kreditom, za ktory by som si u nich kupil daco ine alebo inou grafikou...
Ako povedal GABO, treba ziadat to co chces ty a nie to co ti nuka predajca. Lebo vo vatcsine pripadov sa jedna o nieco, coho sa chce zbavit ... avsak toto neplati doslovne o velmi doveryhodnych obchodnikov ako je GABO. Tak pytaj podla ceny na fakture grafiku, ktora sa ti pozdava ... vsak mozes aj drahsiu za priplatok ...
Ako povedal GABO, treba ziadat to co chces ty a nie to co ti nuka predajca. Lebo vo vatcsine pripadov sa jedna o nieco, coho sa chce zbavit ... avsak toto neplati doslovne o velmi doveryhodnych obchodnikov ako je GABO. Tak pytaj podla ceny na fakture grafiku, ktora sa ti pozdava ... vsak mozes aj drahsiu za priplatok ...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Pokiaľ ti predajca nie je schopný do 30 dní dodať identický výrobok, máš právo od zmluvy odstúpiť, to znamená žiadať vrátenie peňazí, žiadne hlúposti ako nákup tovaru v cene alebo iný tovar akceptovať nemusíš.