Divny vykon PC
Divny vykon PC
Zostava - C2D E6750 2.66Ghz, 4GB RAM, 1TB Samsung F1 7200rpm, Gigabyte gtx460
Problem - hram sa NFS Hot Pursuit na full 1920x1080, cca 35 - 40 fps, ale obcas sa fps prepadne aj na 20, tak sa pozriem do taskmanagera - pamet nevytazena, procak tiez nie uplne na 100%, grafika tak na 60%. Tak kde je sakra ten "bottleneck"? Preco nemam viac fps ked nic nie je vytazene na full?
Problem - hram sa NFS Hot Pursuit na full 1920x1080, cca 35 - 40 fps, ale obcas sa fps prepadne aj na 20, tak sa pozriem do taskmanagera - pamet nevytazena, procak tiez nie uplne na 100%, grafika tak na 60%. Tak kde je sakra ten "bottleneck"? Preco nemam viac fps ked nic nie je vytazene na full?
Re: Divny vykon PC
skusal si aj ine hry alebo to robi len tu?
nfs nema velke naroky, ten komp to musi utiahnut...
nemas v ovladacoch nahodou nanuteny v-sync? (resp ine moznosti ktore by to mohli sposobovat) - dal by som mu reset na default na skusku
najlepsie keby si pohladal po zahranicnych forach, je toho dost po nete.. ja som hladal ako tam rozbehat vyhladzovanie hran a boli tam ludia s dobrymi zostavami ktori mali taketo fps dropy.. mozno je na to uz nejake riesenie
nfs nema velke naroky, ten komp to musi utiahnut...
nemas v ovladacoch nahodou nanuteny v-sync? (resp ine moznosti ktore by to mohli sposobovat) - dal by som mu reset na default na skusku
najlepsie keby si pohladal po zahranicnych forach, je toho dost po nete.. ja som hladal ako tam rozbehat vyhladzovanie hran a boli tam ludia s dobrymi zostavami ktori mali taketo fps dropy.. mozno je na to uz nejake riesenie
V sync mam zapnuty, to je pravda. Skusim a uvidim... Ale aj tak mi je divne ze by sla aj na dobrych zostavach hra s 30 - 40 fps. Podobne sa choval aj MoH, ale tam som to pripisoval procesoru, lebo ten bezal na full, ale u NFS neviem... Inak tie hrany a ulomky pri narazoch fakt hruza, na PS3 to vypada o poznanie lepsie... Alebo mam fakt len nejake blbosti ponastavovane?
na ps3 to urcite nevyzera lepsie, mozno sa ti to zda lebo to renderuje v 720p a upscaluje to na full-hd a to je potom tak "krasne" rozmazane
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
skus nehrat na full
ten CPU uz je trochu slaby
inak to ale moze byt aj cinnostou systemu
jo a vsync maj urcite vypnuty....sak aj tak mas menej ako 60 fps takze nie je co riesit s vsync
ten CPU uz je trochu slaby
inak to ale moze byt aj cinnostou systemu
jo a vsync maj urcite vypnuty....sak aj tak mas menej ako 60 fps takze nie je co riesit s vsync
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
Asi to ozaj bude CPU, nie je sice na full vytazeny permanentne, ale v narocnejsich situaciach ma k tomu hodne blizko. Darmo, ma uz svoj vek. V januari bude i7, tak uz to snad vydrzim dovtedy.
Valistar - jak si rozchodil to vyhladzovanie?
BTW - uz viem co ma tak nadchlo pri hrani na PS3 - 100hz televizor ;-) Na monitore to potom uz ozaj nie je to prave.
Valistar - jak si rozchodil to vyhladzovanie?
BTW - uz viem co ma tak nadchlo pri hrani na PS3 - 100hz televizor ;-) Na monitore to potom uz ozaj nie je to prave.
ps3 neni sanca ze by to potiahlo na 100fps tak neviem co riesis
nerozbehal som to AA, som sa na to vykaslal...
nerozbehal som to AA, som sa na to vykaslal...
S GeForce kartou je momentálne jediná možnosť ako "zapnúť AA", downsampling: http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =4&t=67724.
Majitelia Radeon kariet sú preto zatiaľ vo výhode, keďže môžu vynútiť MSAA, SSAA jednoducho cez CCC a bude to fungovať.
Majitelia Radeon kariet sú preto zatiaľ vo výhode, keďže môžu vynútiť MSAA, SSAA jednoducho cez CCC a bude to fungovať.
s pozdravom, crux.
Takze obdobne chovanie pri Call of Duty, grafika pri full sotva vyuzita na 30%, procak nonstop na 100% a seka to jak salene. Nepomohlo ani znizit rozlisenie a vsetko povypinat - je to nehratelne. Fakt som netusil ze v dnesnej dobe je to uz az taka sunka. :/ a pritom taky Crysis ci MoH ide v pohode...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ten procak uz je out, je to tak hranie na strednych az minimalnych detajelov. Slahni tam AMD x3/x4 a uvidis ako to znova vsetko pofrci
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno pokiaľ to nebude podporovať 3 jadro alebo nebude to amd vysoko taktené tak moc si nepomôže, AMD sú výkonovo približne na úrovni C2Duo rovnakej frekvencie
E6500 je o málinko rýchlejšia ako E6750
http://extrahardware.cnews.cz/test-ma-j ... ?page=0,13
myslím že rozumnejšie by bolo nahodiť ho tak na 3.6GHz
poprípade ešte lepšie kup bazárovú Q9400/9450 poprípade Q6600 + nejaké oc
E6500 je o málinko rýchlejšia ako E6750
http://extrahardware.cnews.cz/test-ma-j ... ?page=0,13
myslím že rozumnejšie by bolo nahodiť ho tak na 3.6GHz
poprípade ešte lepšie kup bazárovú Q9400/9450 poprípade Q6600 + nejaké oc
Spoiler: ukázať
Taktit nemozem, mam tam dellacku MB. Cakam na i7 2600, tak uz to nejak vydrzim s tym hranim do konca januara...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ak ti ma prist i7 tak to neries, iked nechapem na co ti je i7 radsej X4 phenona alebo ked uz X6 a este ti ostanu aj bubaky
No uvazoval som aj nad x6 1090 - ale i7 2600 je vykonnejsi, ma mensiu spotrebu a TDP + nenasiel som rozumnu dosku pre AMD s podporou SLI pre 2x 460gtx. Masina jak na hranie tak na pracu s tym, ze budem mat na par rokov viac menej pokoj. Zaciatkom roka budem kupovat MB+RAM+CPU+SSD, planujem dokupit dalsiu 460tku ked sa budu dopredavat, zdroj, kasnu, dat. ulozisko a chladenie (vzduch) uz mam poriesene. Chcem aby to bolo vykonne a fakt tiche (ked uz nie pri hrani, aspon pri beznej praci, tak ako to mam teraz) - tolko k tomu preco i7.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
aha tak na pracu i7 pochopim, na hranie isto nie, v hrach medzi X4 phenonom a i7 moc velky rozdiel nie je. tie 2X 460 chces koli praci alebo len tak ze sa ti to paci? neuvazoval si radsej o 5970 gtx 580? myslim ze byt o bolo lepsie, vyhnes sa problemom plinucich z SLI/Cross riesenia.
inac moc tichecho chladenia sa nedockas ak zapis tie 2x460. Budu rovno pod sebou a budu kurit ako dive, ventilatory im snad roztrhne od tych otacok. Ak chces ticho tak potom uvazuj uz len o vodnom chladeni
inac moc tichecho chladenia sa nedockas ak zapis tie 2x460. Budu rovno pod sebou a budu kurit ako dive, ventilatory im snad roztrhne od tych otacok. Ak chces ticho tak potom uvazuj uz len o vodnom chladeni