windows bootuje az po F8
windows bootuje az po F8
zdravim, mam drobny problem...vznikol pri tom, ako som si vcera vecer nainstalovala crysis warhead benchmarking tool s tym, ze trosku otestujem vykon, pustila som test, defaultne 3 opakovania...pri skonceni tretieho mi to akosi zatuhlo, cierna obrazovka, z reprakov opakujuci sa zvuk, pc nereagovalo, siel len tvrdy reset. po tom resete ale ma to nepusti dalej ako na ponuku, ci chcem do biosu, ta skonci a zase som na ciernej obrazovke, len v lavom hornom rohu mi neustale blika pomlcka...dalej sa nedostanem...tak som dumala trosku a napadlo mi skusit stlacit F8 tam, kam ma to este pusti, skoci mi tam nejaka boot ponuka a ja vyberiem systemovy disk a potom predo mna konecne skoci ponuka, ktory system chcem pustit (mam dualboot)...odvtedy som parkrat uz pc zapinala, no zakazdym sa do windows dostanem az po tej F8 procedure...v biose napriklad to mam ale vsetko zda sa v poriadku, boot z disku...ked nespravim "F8 trik", tak mi to ani nezacne bootovat...nasiel by sa niekto s napadom, ako sa zbavit tejto otravnej procedury?
- xcubus
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Re: windows bootuje az po F8
chyba ti tu prva zasadna informacia aky win mas?
win 7 ultimate 64-bit....plus xp professional 32-bit na druhej particii, ale ten uz nepouzivam...
- xcubus
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
cize po F8 sa normalne dostanes do win? do xp aj w7?
osobne by som vratil win do dna, kedy si zainstalovala ten benchmark..cize klasicky cez restore point, pripadne startup repair
pokial to nepomoze, prebehni disk neakou diagnostiku, ci nie je problem aj tam
osobne by som vratil win do dna, kedy si zainstalovala ten benchmark..cize klasicky cez restore point, pripadne startup repair
pokial to nepomoze, prebehni disk neakou diagnostiku, ci nie je problem aj tam
jednoduche... bios sa ti resetol a treba nastavit priority bootovania.
zbehni do biosu
pozri nastavenia advanced bios configuration (alebo podobne)
najdi tam boot priority (alebo podobne)
ako prve nastav HDD resp tvoj systemovy disk,
potom staci save&exit
malo by to ist bez bootovacej ponuky.
ak to nevies najst, napis aku mas dosku a povieme ti presne kde co najst a nastavit
zbehni do biosu
pozri nastavenia advanced bios configuration (alebo podobne)
najdi tam boot priority (alebo podobne)
ako prve nastav HDD resp tvoj systemovy disk,
potom staci save&exit
malo by to ist bez bootovacej ponuky.
ak to nevies najst, napis aku mas dosku a povieme ti presne kde co najst a nastavit
Spoiler: ukázať
dakujem
tak problem bol skutocne v tom, bootovanie z hdd som nastavene mala, to som kontrolovala aj predtym...lenze mam dva disky a nevenovala som pozornost poradiu, v akom boli uvedene v detailnejsom nastaveni, totiz, ako prvy bol nastaveny disk na data, na ktorom nemam system
tak problem bol skutocne v tom, bootovanie z hdd som nastavene mala, to som kontrolovala aj predtym...lenze mam dva disky a nevenovala som pozornost poradiu, v akom boli uvedene v detailnejsom nastaveni, totiz, ako prvy bol nastaveny disk na data, na ktorom nemam system
ujuj, o tom si sa vobec nezmienila v prvom poste.. ze mas 2 HDD... ale hlavne ze uz ti to ide
Spoiler: ukázať