Problem s DHCP na DLink 2641R
Problem s DHCP na DLink 2641R
Caute, mam taky "mensi" problem s tymto "skvelym" routrom. Donedavna vsetko fungovalo ako hodinky, skoro ziadne problemy odkedy som presiel na Turbo 4 Solo od fialovych. Ale zdielam net so susedmi a dokopy je na tento router napojenych 6 PC na kabli a 3 cez wifi + 1 tlaciaren cez wifi a niekedy 2 telefony cez wifi(obcas). Ako som pisal vsetko bolo OK az sa jedneho krasneho dna rozodol ze neprideli IPcku taku aku ma zo svojho preddefinovaneho pola (je to klasika 192.168.1.2-192.168.1.99...ak sa to pokusim zmenit uz sa do routru nedostanem....to je dalsia zahada ) a nacital 192.168.2.2-192.168.2.99 comu vobec nechapem. Tak som ho parkrat restartol natvrdo, nastavil odznova, striedavo mi raz islo LAN a niekedy wifi, ale malokedy isli naraz. Proste chybili IPcky, nenacitalo ich atd...mal som strasne nervy na to a po niekolkych restartoch som sa rozhodol pre staticke. Nastavil som a zatial to ide. Ale tomu DHCPcku vobec nechapem preco to tak robi. Je to cas na reklamacku? Da mi T-com nahradny router pokial bude tento na reklamacii? Alebo sa mozem ist iba past?....
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Re: Problem s DHCP na DLink 2641R
Mám tiež tento super router, LAN je ok, ale wifi je katastrofa.
Nepomáha zmena wifi nastavení podľa príručiek na webe , ani nový update FW z t-comu..
Príjem wifi cez priečku je zlý (alebo v tej istej izbe), mobil/notebook niekedy odpája v x-minutových cykloch. Keďže to nerobí stále, zatiaľ ho trpím.
Nepomáha zmena wifi nastavení podľa príručiek na webe , ani nový update FW z t-comu..
Príjem wifi cez priečku je zlý (alebo v tej istej izbe), mobil/notebook niekedy odpája v x-minutových cykloch. Keďže to nerobí stále, zatiaľ ho trpím.
Spoiler: ukázať
len mne uz pomaly docadza trpezlivost a nie raz som mal chut si s nim vyskusat hod do dialky cez okno....
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
No, neviem uz presne, ako je to s tym dhcp, ale robil si to s admin kontami alebo user? Inak je to skutocne "skvely" kusok...
vacsinou s userom ale potom som cital aj ten navod a siel som cez inu IP do admina a tam som to skusal tiez (myslim menit to pole) a tiez to potom neslo...takze ako haluz...
inac keby ma omrzel, aky by bol jeho lepsi nastupca? popripade by som dal pred neho aj modem a potom by som dal klasicky router ak by to bolo lepsie riesenie, napokon mam susedou a mozno by sa zislo riadenie na bandwidth ale to neviem ci dokaze nejaky lacnejsi router aby som zasa nepreplatil neviem kolko...
inac keby ma omrzel, aky by bol jeho lepsi nastupca? popripade by som dal pred neho aj modem a potom by som dal klasicky router ak by to bolo lepsie riesenie, napokon mam susedou a mozno by sa zislo riadenie na bandwidth ale to neviem ci dokaze nejaky lacnejsi router aby som zasa nepreplatil neviem kolko...
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
"Zatial" to funguje , ked som zadal ručne tieto ip adresy (wifi stabilita / lepšie vysledky na pingtest.net)
Kód: Vybrať všetko
časovy server - NTP
131.188.3.222
130.149.17.8
193.5.216.14
verejny DNS
8.8.8.8 GOOGLE
8.8.4.4 GOOGLE
4.2.2.4
4.2.2.2
Spoiler: ukázať