Sluchadla: AKG K701 [link]
Zosilnovac: Little Dot I+ [link]
Vyssie uvedene veci su uz iste a nezmenim ich ani keby co bolo. Teraz potrebujem poradit s vyberom zvukovej karty. Respektive ani nie poradit, len si chcem precitat nazory, aj tak si vyberiem neskor nieco podla seba. Preto to ani nedavam do Nakupnej poradne, chcem len par nazorov od ludi, co robia so zvukom viac nez ja.
Rozhodujem sa medzi nejakou USB zvukovkou a klasickou PCI(-E). USB zvukovka bude mat asi mensie EMI rusenie, kedze nebude v pocitaci, ale bude ten rozdiel vobec poznat, najma ked elektronky samy o sebe maju velke skreslenie zvuku? Kamarat ma od USB zvukoviek viacmenej odhovaral, kvoli moznym problemom s inymi USB zariadeniami (aj take sa mu vyskytlo) a tym, ze casto maju uplne dobabrane ovladace.
Kedze Little Dot ma dva RCA vstupy, preferoval by som zvukovku s dvoma RCA vystupmi, nech nemusim ist z jedneho 3,5 mm stereo jacku na 2 cinche. Do uvahy zatial pripada:
- Audiotrak Prodigy HD2 Advance DE [eBay link] -- odporucana kamaratom, pouziva ju tiez v kombinacii s Little Dot I+, ma normalny linkovy vstup, co je pre nas dobre, kedze vystup pojde do externeho zosilnovaca
- Asus Xonar D1 [link] -- nenavidim Asus, ale musim uznat, ze Xonar su podarene zvukovky; kebyze nie som obmedzeny peniazmi, idem do Essence ST
- Onkyo SE-90PCI [eBay link] -- kedysi som mal jej velkeho brata Onkyo SE-200PCI; myslim, ze bude vhodny kandidat na kupu