ja ti tvoj nazor A citenie neberem len prosim nesir dalej nepravdy ako konstatovanie a dokonca dost razne, ale sir informaciu ako svoj nazor, ok? Lebo chapes, taketo rady su na nic schvalne skusim zistit ako je na tom ogg ak bude k dispozicii merabienewmi napísal:wma ani omylom, pekne mp3 alebo ak sa da tak flac
Rozdiel medzi playermi
Re: Rozdiel medzi playermi
dobre chlapci som rad ze ste si pokecali o formatoch ale odpoved som nedostal...staci ked do prehravaca nakopcim mp3 320kbps format ?
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
vacsina alebo vsetky prehravace, co podporuju FLAC podporuju aj OGG
pokial viem, FLAC aj OGG vyuzivju rovnake kompresne algoritmy, len OGG je lossy a VBR (Variable Bit Rate)
Uvazme kvalitne prekonvertovanu nahravku z lossless:
zhruba 180kbps OGG hra rovnako / kusocek lepsie ako 320 kbps mp3
pri rovnakom bitrate ogg prevalcuje mp3
rozdiel medzi zhruba 500kbps ogg a flac je naozaj tazke spoznat, chce to asi top hardware a top sluch
na wma nie je nic zle, ale naco wma, ked zakladne wma je afaik lossy, a pre existenciu flac sa lossless wma neoplati?
celkovo pre mobilne zariadenia je ogg najlepsi format (pomer kvalita / miesto). Skoda, ze je dost malo rozsireny, resp. v prostredi prehustenym mpGrckami sa neuchytil
dalsi fakt ale je, ze pokial je ta mp3ka urobena naozaj dobre, tak sa aj da pocuvat. Cital som si clanok na nete o tom, ako mp3 funguje. Ma zaujimave a dost zlozite matematicke pozadie a snad najvacsou "chybou" je podla mna frequency masking, no to je len "ass-umption", takze sa mozno mylim
pokial viem, FLAC aj OGG vyuzivju rovnake kompresne algoritmy, len OGG je lossy a VBR (Variable Bit Rate)
Uvazme kvalitne prekonvertovanu nahravku z lossless:
zhruba 180kbps OGG hra rovnako / kusocek lepsie ako 320 kbps mp3
pri rovnakom bitrate ogg prevalcuje mp3
rozdiel medzi zhruba 500kbps ogg a flac je naozaj tazke spoznat, chce to asi top hardware a top sluch
na wma nie je nic zle, ale naco wma, ked zakladne wma je afaik lossy, a pre existenciu flac sa lossless wma neoplati?
celkovo pre mobilne zariadenia je ogg najlepsi format (pomer kvalita / miesto). Skoda, ze je dost malo rozsireny, resp. v prostredi prehustenym mpGrckami sa neuchytil
dalsi fakt ale je, ze pokial je ta mp3ka urobena naozaj dobre, tak sa aj da pocuvat. Cital som si clanok na nete o tom, ako mp3 funguje. Ma zaujimave a dost zlozite matematicke pozadie a snad najvacsou "chybou" je podla mna frequency masking, no to je len "ass-umption", takze sa mozno mylim
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
A fakt si myslis ze na sluchadlach typu ajays two bude znatelny rozdiel?
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
je mozne ze ano, ale priklonim sa k moznosti, ze aj keby ano, tak by na tom v podstate nezalezalo
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
V podstate suhlasim, vo svete hifi je uz mozne takmer vsetko
ale ved on sa pytal, ze aky format prehravame, tak ja napisal, ze ja wma ani omylom neprehravam na mp3 prehravaci Inak ja mam casto pocit, ze ani nie tak s hudobnymi subormi alebo sluchatkami je problem ale skor prehravace maju problem s reprodukciou, aspon teda co ja mal prehravace, vravim ten samsung bol zatial naj a to dokonca aj s tymi sluchatkami co boli k nemuBroslowski napísal: ja ti tvoj nazor A citenie neberem len prosim nesir dalej nepravdy ako konstatovanie a dokonca dost razne, ale sir informaciu ako svoj nazor, ok? Lebo chapes, taketo rady su na nic schvalne skusim zistit ako je na tom ogg ak bude k dispozicii merabie
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
toto neviem neviema,ak zoberes kvalitne urobenu cbr 320 mp3 tak ju uz tazko rozoznas od CD kvality..M1ch4l napísal: zhruba 180kbps OGG hra rovnako / kusocek lepsie ako 320 kbps mp3
zalezi na com to pustis resp cez co to prezenies a ake mas usi
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
dnes prisli jaysy .... hraju pekne trosicku slabsi bass to musim este sa s ekvalizerom pohrat .... neham ich este rozohrat trochu ... kupu nelutujem takze super
ekvalizer vypni, kazis tym zvuk sluchatiek. Nechaj ich zahoriet, potom by sa mal zvuk a teda aj basy vykrystalizovat do finalnej podoby. (to som sa naucil od nasich forumovych audiofilov )
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
HE-AAC v1, HE-AAC v2 (bez parametric stereo-blbost) a ogg su podla mna pri rovnakom bitrate nastejno, mp3 potrebuje dvojnasobny bitrate aby sa im vyrovnalo ale aj tak je zvuky taky "mrtvy".
Na sanse a a-jays two sa da poznat pri dobrej nahravke rozdiel medzi 320kbps mp3 a 192kbps ogg, pri hudbe s viacerymi nastrojmi/zvukmi aj 192 ogg vs 256 ogg.
Na sanse a a-jays two sa da poznat pri dobrej nahravke rozdiel medzi 320kbps mp3 a 192kbps ogg, pri hudbe s viacerymi nastrojmi/zvukmi aj 192 ogg vs 256 ogg.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
No čo ja viem... mne ogg neprišlo až o toľko lepšie ako lame mp3. AAC hej, to bolo počuteľne lepšie (aj keď zas ogg som až tak veľmi neskúšal). A rozdiel medzi 320kbit mp3 a lossless je počuť aj na slabšej zostave. Ťažko ho zmeriaš, merať frekvenčné rozsahy a neviem čo je hlúposť, zakódovať sínusovku predsa problém nemôže byť. Rozdiel vzniká v detailoch a vo vykreslení sterea.