Ahojte, hladal som tu magio + router ale odpoved som nenasiel...
Mam znameho ktory presiel na Magio Optik. Dali mu k tomu Huawei HG 850 ktory ma 4 porty. Kedze chcel spojazdnit aj WiFi tak ho "prinutili" kupit ich Belkin N+ WiFi router. Preco mu povedali ze ten jeho, ktory doposial fungoval s inym providerom v pohode, je pre Magio nevhodny ? Typ stareho zistujem... zatial neviem (asi nejaky ASUS).
Magio Optik a vhodny router
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Re: Magio Optik a vhodny router
... ?
jazdis na trabante, kupis skodu 120
preco ti predajca skody 120 nepovedal, ze palivova zmes, ktoru si lial do trabanta (benzin+olej) je do skodovky nevhodna?
asi preto, ze nema vestecku gulu, nieje za to zodpovedny, a nieje to jeho starost
(ano, tie kravy na obchodnych miestach vedia hovno, infolinka je o kusok lepsia, ale aj tam cloveku povedia 10 roznych veci ... ale je to nahravane, tak sa mozes stazovat, ze ti nedali nieco, co ti prislubili)
btw: dalej predpokladam, ze stary router-wifi bol WAN<->WIFI/LAN, zatial co novy t-komunisticky router je ADSL<->LAN
PS: a predpokladam, ze samo-instalacny balicek, ze ano? Alebo to nebodaj prisiel zapojit technik, a nezapojil zakupene zariadenie tak - ako mal?
EDIT: sice, pises optik -> optika ... ma endpoint/opticky kabel v baraku, alebo po baraku to ma tahane uz strukturovanou kabelazou?
EDIT2: ano, nemam tolko chlastat po nociach, a obcas aj spat, mozno by mi to potom aj myslelo, v kazdom pripade ... ak mas Huawei v baraku, do diery 1 vraz LAN kabel, ten nasledne strc do WAN portu stareho routra (dufajme, ze to nebol ADSL router, ak ano, zalezi od typu a firmware, ci zvlada routovanie WAN/LAN) a mas vyriesene.
jazdis na trabante, kupis skodu 120
preco ti predajca skody 120 nepovedal, ze palivova zmes, ktoru si lial do trabanta (benzin+olej) je do skodovky nevhodna?
asi preto, ze nema vestecku gulu, nieje za to zodpovedny, a nieje to jeho starost
(ano, tie kravy na obchodnych miestach vedia hovno, infolinka je o kusok lepsia, ale aj tam cloveku povedia 10 roznych veci ... ale je to nahravane, tak sa mozes stazovat, ze ti nedali nieco, co ti prislubili)
btw: dalej predpokladam, ze stary router-wifi bol WAN<->WIFI/LAN, zatial co novy t-komunisticky router je ADSL<->LAN
PS: a predpokladam, ze samo-instalacny balicek, ze ano? Alebo to nebodaj prisiel zapojit technik, a nezapojil zakupene zariadenie tak - ako mal?
EDIT: sice, pises optik -> optika ... ma endpoint/opticky kabel v baraku, alebo po baraku to ma tahane uz strukturovanou kabelazou?
EDIT2: ano, nemam tolko chlastat po nociach, a obcas aj spat, mozno by mi to potom aj myslelo, v kazdom pripade ... ak mas Huawei v baraku, do diery 1 vraz LAN kabel, ten nasledne strc do WAN portu stareho routra (dufajme, ze to nebol ADSL router, ak ano, zalezi od typu a firmware, ci zvlada routovanie WAN/LAN) a mas vyriesene.
lava, prava, lava, prava ...
Re: Magio Optik a vhodny router
ako bolo pisane vyssie, ONT do portu LAN 1 (2 port je hlasova sluzba, 3 a 4 je magio TV ) zapoj router (ethernet nie ADSL!). kedze ratam ze dany router bol u ineho providera tak to bude najskor adsl router (to by si mal vediet ty). klasicky na nom nastavis PPPoE zadas login (@comfort, ... atd podla typu programu je koncova domena loginu) a heslo (****) a mas nastavene
A pevne verim ze T-com nenuti nikoho kupovat ich routre Belkin N+ (hadam kazdy svojpravny obcan dokaze povedat nie )
A pevne verim ze T-com nenuti nikoho kupovat ich routre Belkin N+ (hadam kazdy svojpravny obcan dokaze povedat nie )
mainboard MSI A88XM Gaming CPU Athlon A8 7600 + Coolink Corator DS + 2xENERMAX 12PWMVGA MSI 1050i Gaming RAMM Kingston HyperX 4x4GB (2133Mhz) case Fractal Desing Define R4 power suply Corsair TX650M