Konečne sa niekam dostávame. Škoda len, že v Košiciach.RP napísal:Ak povies to iste o Univerzitach tak budem suhlasit ze je to podobne. Ale zas hovoris stylom citujem "nie su schopni". Preco si tak ofenzivny? Zas Ti mam povedat, ze skor nevies, nez ze take cosi neexistuje? Napr. v Kosiciach SAV kazdy tyzden usporiadava(la) hodinovu prednasku - http://www.hodinavedy.sk/ v priestoroch Teledomu. Dva krat do roka je polovica ludi z EUF SAV v Ke na hlavnej alebo v Optime a robi sa celodenna prezentacia vsetkych oddeleni Ustavu Experimentalnej Fyziky. Stojime tam cele dni a prezentujeme kazdemu kto ide okolo. Inokedy mame dni otvorenych dveri u nas v labakoch. Piseme clanky do novin a casopisov, chodime kde sa da az po Adelu so Sajfom , ale jasne, ludia nie su shopni ze ...
Mne pri pojme SAV vybehne vždy na myseľ práve ujko pri hradnej bráne "Len cez prázdniny".
Nie som Košičan(ani Prešovčan), nemôžem súdiť. Ale u nás, na západe som počul o prednáške len raz, a to keď už bolo po nej, o niečom s Egyptom a históriou. Práve toto ma presvedčilo, že nejaké asi musia existovať, ale sú blbo propagované, preto som sa pokúsil založiť tento thread.
Kedy? Som prepočul...RP napísal: Plus - mimochodom, ked som pred casom vypisal konkurz na redaktorov pre sekciu veda na pc.sk, tak sa nik neprihlasil. To tiez o comsi hovori.
Ale ono je to skôr celkovo problém ako so slovenskými múzeami a bude to v slovenskej náture: otvorené 5x denne každú celú s 3h pauzou na obed. My proste nevieme žiť z turistov, nevieme prezentovať.