caute, mam nasledovne zapojenie routrov:
http://i1106.photobucket.com/albums/h36 ... utrov2.jpg
chcem sa opytat, ake konfiguracie treba spravit, aby z PC co ide z routra DIR-100 bol viditelny NAS atd ? Teda prepojenie dvoch LAN sieti aby sa spravala ako jedna siet.
ked zapojim kabel z DIR-825 priamo do PC, tak je viditelne vsetko co je pripojene k DIR-825, ale ak kabel pripojim do DIR-100 uz vidim len sam seba .. teda siet vramci DIR-100.
uz som sa docital kadecoho .. subnet atd. .. ale neviem presne co nastavit. potrebujete nejake dalsie info aby ste vedeli poradit ?
Na PC mi internet ide, len LAN je osekana. Tiez by som chcel aby som sa aj z notebooku cez router DIR-825 dostal na Samsung tlaciaren, ktora je zapojena do DIR-100.
DIR-825 - wifi router
DIR-100 - lan router
Prepojenie dvoch routrov
Re: Prepojenie dvoch routrov
ak ide cisto iba o viditelnost NAS len pre PC, tak nastav DMZ/NAT na routri kde je PC(DIR825) a daj tam IP toho NAS. Potom PC/cela siet v DIR100 bude vidiet tvoj NAS ako IP routra DIR825. Cize sa nebude pripajat na IP/meno toho NAS ale na IP toho routra 825.
BTW, je vobec potrebne mat v tomto 2 siete? Preco ten druhy router nezapojis len ako switch?
BTW, je vobec potrebne mat v tomto 2 siete? Preco ten druhy router nezapojis len ako switch?
Spoiler: ukázať
Re: Prepojenie dvoch routrov
mno, chcel by som, aby to slapalo skor ako jeden celok .. teda jedna siet, lebo ja sem tam donesiem dalsi notebook, napojim to na Wifi, na LAN. Nahodim STB k Tv, kupim dalsiu TV a neviem do ktorej siete to napojim, STB moze mat vlastny HDD atd atd .. navyse, NAS ma svoje webove rozhranie a teraz napr. ked dam IP toho NAS, tak mi vyhodi ze mam namapovat disk .. ale ked to spravim, asi mi to zobrazi len ako folder ..
v kazdom pripade, ak pojde Internet a LAN ja by som to nastavil ako switch .. ale v admin casti nevidno taku volbu, ze nastavit DIR-100 ako Switch .. :/
ps: a nechcem to moc tak nastavit, lebo to vysuniem NASko pred router a ako citam je to trosku aj nebezpecne a mam tam aj citlive osobne data ..
ps2: tolko som sa s tym hral, az sa mi to podarilo na DIR-100 som nastavil ROUTING, Interface: WAN, IP: NASka, Subnet: .., Gateway: IP DIR-825 a ide to otvorilo sa mi webove rozhranie NAS a na adresare sa dostanem zadanim IP adresy .. cize super uvidim, ci ma prekvapia dalsie problemy
v kazdom pripade, ak pojde Internet a LAN ja by som to nastavil ako switch .. ale v admin casti nevidno taku volbu, ze nastavit DIR-100 ako Switch .. :/
ps: a nechcem to moc tak nastavit, lebo to vysuniem NASko pred router a ako citam je to trosku aj nebezpecne a mam tam aj citlive osobne data ..
ps2: tolko som sa s tym hral, az sa mi to podarilo na DIR-100 som nastavil ROUTING, Interface: WAN, IP: NASka, Subnet: .., Gateway: IP DIR-825 a ide to otvorilo sa mi webove rozhranie NAS a na adresare sa dostanem zadanim IP adresy .. cize super uvidim, ci ma prekvapia dalsie problemy