Ceny HDD + 100%+ je to normálne ?
- simpson
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Mar, 2008, 14:00
Re: Ceny HDD + 100%+ je to normálne ?
GABO nepochopil som prečo sa do mňa tak obúvaš ?
ver mi, nejde o teba ale o to co si napisal.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Zbytocne sa hadame Protest nekupovat sice znie pekne, ale je kopu ludi ktory disk potrebuju nutne k praci. Tym ze ho kupia len oni, sa protest mina ucinku..
A taka dohoda je v dnesnych pomeroch nerealizovatelna...
Proste, vyrobca vie (sice tazko sudit kto takto dvihol ceny, ci to boli samotny vyrobcovia diskov, alebo len dalej odberatelia, no takyto okamzity narast cien vsade zo dna na den skor ukazuje ze to boli najprv vyrobcovia), ze tie disky sa mu aj tak predaju aj za vysoku cenu. To mas ako CSA Airlines... Z Kosic do Prahy lietaju za tolko €, ze v SkyEurope letenka den pred odletom nestala tolko kolko za nu chce CSA mesiac pred. Proste - biznis klientela vzdy prinesie zisky, a radsej predam z 80miest 40 za 400€, ako 80miest za 100€.
Z diskami je to sice trosku ine, kedze je to sposobene zivelnou katastrofou, ale v principe rovnake, za tie ceny si ten disk dnes totiz dovoli len firma, podnikatel. Skupinka takych ako sme "my tu na fore", bude spekulovat a cakat, a aj tak 120€ za 1TB disk neda... No firmam to bude jedno a ich nejaky straj nekupujte disky vobec nebude zaujimat. Myslim ze bezny clovek ani nemusi strajkovat a aj tak tolko € za taky disk momentalne nevysoli
A taka dohoda je v dnesnych pomeroch nerealizovatelna...
Proste, vyrobca vie (sice tazko sudit kto takto dvihol ceny, ci to boli samotny vyrobcovia diskov, alebo len dalej odberatelia, no takyto okamzity narast cien vsade zo dna na den skor ukazuje ze to boli najprv vyrobcovia), ze tie disky sa mu aj tak predaju aj za vysoku cenu. To mas ako CSA Airlines... Z Kosic do Prahy lietaju za tolko €, ze v SkyEurope letenka den pred odletom nestala tolko kolko za nu chce CSA mesiac pred. Proste - biznis klientela vzdy prinesie zisky, a radsej predam z 80miest 40 za 400€, ako 80miest za 100€.
Z diskami je to sice trosku ine, kedze je to sposobene zivelnou katastrofou, ale v principe rovnake, za tie ceny si ten disk dnes totiz dovoli len firma, podnikatel. Skupinka takych ako sme "my tu na fore", bude spekulovat a cakat, a aj tak 120€ za 1TB disk neda... No firmam to bude jedno a ich nejaky straj nekupujte disky vobec nebude zaujimat. Myslim ze bezny clovek ani nemusi strajkovat a aj tak tolko € za taky disk momentalne nevysoli
Spoiler: ukázať
ked ten disk potrebujes, tak si ho proste kupis. Takisto ked potrebujes benzin do auta, tak si ho tiez kupis.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
presne tak... ked musíš, tak musíš... ten benzín je super príklad
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
A este len bude horsie :
http://www.tichepc.sk/WD-Caviar-Green-2 ... e-AFT.html
75€->200€.
http://www.tichepc.sk/WD-Caviar-Green-1 ... e-AFT.html
~60€->150€.
http://www.tichepc.sk/WD-Caviar-Green-2 ... e-AFT.html
75€->200€.
~60€->150€.
- simpson
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Mar, 2008, 14:00
Ehm keby stál benzín 4,5 €/liter chcel by som Vás vidiet ako tankujete...
bežný "normálny" užívatel kúpi skôr disk cez bazar atd. ale dať za disk 200€ je sorry psycho !
bežný "normálny" užívatel kúpi skôr disk cez bazar atd. ale dať za disk 200€ je sorry psycho !
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
aj ja som chcel kupit novy disk.. no nekupim teraz, ano som spekulant, a dufam ze tie ceny nejak extra dlho nevydrzia..
ALE ak zacne byt moja situacia vazna (tj. ak disk zacne odchadzat) tak mi zan ani tych 150€ nebude vela, pretoze data pre mna maju ovela vyssiu hodnotu
a aj tie sproste filmy, hudba, videa maju vyssiu hodnotu, lebo ked si zoberes kolko casu trvalo stahovanie, a kolko mi trva zarobit si 150 eur, tak radsej si kupim disk jak risknem stratu dat
ALE ak zacne byt moja situacia vazna (tj. ak disk zacne odchadzat) tak mi zan ani tych 150€ nebude vela, pretoze data pre mna maju ovela vyssiu hodnotu
a aj tie sproste filmy, hudba, videa maju vyssiu hodnotu, lebo ked si zoberes kolko casu trvalo stahovanie, a kolko mi trva zarobit si 150 eur, tak radsej si kupim disk jak risknem stratu dat
Steam: michalsveto
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Na tejto (alebo vyssej) urovni budu minimalne 4-6 mesiacov.landrower napísal:aj ja som chcel kupit novy disk.. no nekupim teraz, ano som spekulant, a dufam ze tie ceny nejak extra dlho nevydrzia..
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
to je asi pravda, kazdopadne podstatne je z mojho prispevku, ze teraz si proste ten disk nekupim kym ho nebudem absolutne potrebovat... ale ze ked uz ho bude treba nebude nad cim spekulovat nech stoji co stoji..
Steam: michalsveto
z bazáru by som si v živote HDD nekúpil, už len preto že je to rotačná súčiastka náchylná na pády, otrasy a pod.simpson napísal:Ehm keby stál benzín 4,5 €/liter chcel by som Vás vidiet ako tankujete...
a predávajúci ti nikdy presne nepovie ako sa o disk staral, či mu padol, ako na tom HDD je.
S.M.A.R.T. je jedna vec a drbnutý disk o zem vec druhá.