Stvrta reklamacia
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Stvrta reklamacia
zdar,
nikde som pocul,ze ak sa nejakej fyzickej osobe pokazi 3x tovar a 3x mu je reklamacia uznana,vsetko vramci zarucenej doby, tak moze ziadat o odstupenie od zmluvy,tj ziadat peniaze spat.
Neviem sice ci to je pravda,ale ak ano....plati nieco podobne aj ked firma kupi tovar od druhej firmy ?
priklad:kupoval som grafu na firmu a uz 4x pojde na rma..
nikde som pocul,ze ak sa nejakej fyzickej osobe pokazi 3x tovar a 3x mu je reklamacia uznana,vsetko vramci zarucenej doby, tak moze ziadat o odstupenie od zmluvy,tj ziadat peniaze spat.
Neviem sice ci to je pravda,ale ak ano....plati nieco podobne aj ked firma kupi tovar od druhej firmy ?
priklad:kupoval som grafu na firmu a uz 4x pojde na rma..
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Stvrta reklamacia
neplatí.
no keď sa mne podrbával notebook Fujistu-siemens, a tiež bol na firmu, tak som sa vedel dohodnúť s alzou, z ktorej som to bral, aby mi vrátili peniaze. (po 4 reklamačke).
ale však ak skape grafika, tak ti obvykle vymenia za nový kus, prečo opakovane skapína?
no keď sa mne podrbával notebook Fujistu-siemens, a tiež bol na firmu, tak som sa vedel dohodnúť s alzou, z ktorej som to bral, aby mi vrátili peniaze. (po 4 reklamačke).
ale však ak skape grafika, tak ti obvykle vymenia za nový kus, prečo opakovane skapína?
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
po 3 reklamaciach mas narok na alternativny produkt v podobnej cene, aj ked sa produkt uz nevyraba tak je len na predavajucom ci ti da iny v podobnej cene alebo prachy
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
@Return: Nie, nema narok. Pri obchodnom vztahu nema narok na ziadnu z beznych prav zakaznika. Uvedom si, ze nehovorime o nakupe bezneho zakaznika, ale firmy. To sa riadi zmluvou a nie zakonnikom.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ja som zmluvu nedostal,len fakturu
-
- Moderátor
Tak si zisti, ci si nakupoval maloobchodne alebo velkoobchodne. Pri maloobchodnom nakupe mas prava ako bezny zakaznik, pri velkoobchodnom nakupe nie.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
pisem ze na firmu to bolo brane,viem ze nemam..
-
- Moderátor
Ach jaj. Vsak ti pisem - ak si to bral podla obchodneho zakonnika a nie obcianskeho, tak nemas tieto prava (vratenie penazi po x reklamaciach). Ale to, ze si to kupoval na firmu vobec nemusi znamenat, ze ides podla obchodneho zakonnika.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ale vzdy sa to tak bere lebo firma nieje fyzicka osoba.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ake zas ach jaj.. pan moderator klud..napisal som ze som to bral na firmu,neviem co na tom nechapes,ja som to tvoje "nie" pochopil..Iba ak si to nie myslel ako ano..to by bol potom problemfaugusztin napísal:Ach jaj. Vsak ti pisem - ak si to bral podla obchodneho zakonnika a nie obcianskeho, tak nemas tieto prava (vratenie penazi po x reklamaciach). Ale to, ze si to kupoval na firmu vobec nemusi znamenat, ze ides podla obchodneho zakonnika.