Stvrta reklamacia
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Stvrta reklamacia
zdar,
nikde som pocul,ze ak sa nejakej fyzickej osobe pokazi 3x tovar a 3x mu je reklamacia uznana,vsetko vramci zarucenej doby, tak moze ziadat o odstupenie od zmluvy,tj ziadat peniaze spat.
Neviem sice ci to je pravda,ale ak ano....plati nieco podobne aj ked firma kupi tovar od druhej firmy ?
priklad:kupoval som grafu na firmu a uz 4x pojde na rma..
nikde som pocul,ze ak sa nejakej fyzickej osobe pokazi 3x tovar a 3x mu je reklamacia uznana,vsetko vramci zarucenej doby, tak moze ziadat o odstupenie od zmluvy,tj ziadat peniaze spat.
Neviem sice ci to je pravda,ale ak ano....plati nieco podobne aj ked firma kupi tovar od druhej firmy ?
priklad:kupoval som grafu na firmu a uz 4x pojde na rma..
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Stvrta reklamacia
neplatí.
no keď sa mne podrbával notebook Fujistu-siemens, a tiež bol na firmu, tak som sa vedel dohodnúť s alzou, z ktorej som to bral, aby mi vrátili peniaze. (po 4 reklamačke).
ale však ak skape grafika, tak ti obvykle vymenia za nový kus, prečo opakovane skapína?
no keď sa mne podrbával notebook Fujistu-siemens, a tiež bol na firmu, tak som sa vedel dohodnúť s alzou, z ktorej som to bral, aby mi vrátili peniaze. (po 4 reklamačke).
ale však ak skape grafika, tak ti obvykle vymenia za nový kus, prečo opakovane skapína?
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
po 3 reklamaciach mas narok na alternativny produkt v podobnej cene, aj ked sa produkt uz nevyraba tak je len na predavajucom ci ti da iny v podobnej cene alebo prachy
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
@Return: Nie, nema narok. Pri obchodnom vztahu nema narok na ziadnu z beznych prav zakaznika. Uvedom si, ze nehovorime o nakupe bezneho zakaznika, ale firmy. To sa riadi zmluvou a nie zakonnikom.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ja som zmluvu nedostal,len fakturu
-
- Moderátor
Tak si zisti, ci si nakupoval maloobchodne alebo velkoobchodne. Pri maloobchodnom nakupe mas prava ako bezny zakaznik, pri velkoobchodnom nakupe nie.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
pisem ze na firmu to bolo brane,viem ze nemam..
-
- Moderátor
Ach jaj. Vsak ti pisem - ak si to bral podla obchodneho zakonnika a nie obcianskeho, tak nemas tieto prava (vratenie penazi po x reklamaciach). Ale to, ze si to kupoval na firmu vobec nemusi znamenat, ze ides podla obchodneho zakonnika.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ale vzdy sa to tak bere lebo firma nieje fyzicka osoba.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ake zas ach jaj..faugusztin napísal:Ach jaj. Vsak ti pisem - ak si to bral podla obchodneho zakonnika a nie obcianskeho, tak nemas tieto prava (vratenie penazi po x reklamaciach). Ale to, ze si to kupoval na firmu vobec nemusi znamenat, ze ides podla obchodneho zakonnika.