Poďme teda nato!
Čo budeme potrebovať ?
Accelero S1 Rev2
Teplovodivú pásku
Pílku na železo
Pilníky na železo
Antivibračné skrutky
12cm ventilátor (Noctua, Enermax)
Technický benzín
Nožnice, Skrutkovač (krížový), Papierovú utierku
prípadne ULNA redukciu

. . . a trpezlivosť

Odskrujeme všetky skrutky. A nieje ich málo

Ďalšie skrutky ktoré musia ísť preč

Na chladenie VRM použijeme plate zo stock chladiča

Tie hnusné biele teplovodivé podložky musia preč. Odstránime ich teda a miesto kde boli očistíme technickým benzínom. Tie podložky na VRM môžu ostať.

Tam kde sme odstránili teplovodivé podložky použijeme nové. Ja som použil pásku AKASA AK-TT12-80. Nastrháme ju na požadovanú veľkosť a nalepíme ju v dvoch vrstvách.

Plate nasadíme a zo zadu priskrutkujeme.

Pamaťové regulátory musia byť chladené !!! Nasadíme na nich teda pasívy z balenia Accelera

Jadro vyčistíme technickým benzínom a nanesieme teplovodivú pastu. Ako ináč ARCTIC MX-2 alebo ak máme nové accelero tak je už pasta nanesená na chladiči.

Tak poďme teda upraviť accelero. Odstránime plasty s logom ARCTIC a začneme rezať 3cm z boku (z ktorého boku rezať vidíme na fotke nižšie). Následné odrezané rebrá opilníkujeme.

Teraz rebrá vytočíme ako to vidno na fotke.

Teraz môžme accelero nasadiť. Priložíme ho na kartu a na zadnej strane karty skrutkujeme 4 skrutky.

Fajn chladič je na karte. Ventilátor však upevníme netradične. Cez ventilátor prestrčíme antivibračné skrutky. Musia cez diery na skrutky prejisť úplne celé ! Ide to, len treba použiť silu.
Gumené skrtuky teraz zasunieme medzi rebrá chladiča (viď foto) Viem na fotke to niečo pripomína ale ináč to vyznačiť nešlo :rofl

Na noctuu som ešte nasadil ULNA odpor (7V) A Vualá sme hotový !

Ešte jedna fotka z profilu.

Poďme si teda ukázať test chladenia

Pamäťové regulátory sa mierne prehrievajú ale nieje to nič hrozné

Pre porovnanie pred a po nasadení chladiča :
IDLE pred : 38-42 (fan 20%)
IDLE po : 28-30
BURN pred : do 80 (automatická regulácia)
BURN po : 50
Poďakovania :
GABOvi z Tichépc : http://www.tichepc.sk (za ULNA redukciu)
dixi-mu z pcfora (za všetky poskytnuté rady)
pipo-vi 137 z pretaktovania (za accelero)
mirdis-ovi z pretakovania (za pastu a skrutky)
Názory, postrehy, kydy, ohováračky, výsmechy, špekulácie vítané . . .