MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Všetko o notebookoch, PDA, tablet PC ich problémoch...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7976
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Presov

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa CageJ »

HP Compaq NC6120, asi 4-rocny, tesne po skonceni zaruky odisiel komplet display.. oprava sa neoplatili stala by hodne..Zhanam som aj display od ruky ale tazko. Co sa ostatneho tyka, tak bez problemov, sasi velmi kvalitne, viditelne praskliny nie su.. Baterka doteraz vydrzi okolo hodiny. Mal spustu portov, takze dnes ho vyuzijem este cez VGA + predsa len starucky serialovy vstup a vystup sa sem-tam zide, ma aj BT a IrDA a hlavne to infra je uz dnes skor rarita...Ale aj na zaklade skusenosti od znamych by som HP uz nevolil... Moja znama ho mala 3x v oprave s tym,ze je to chyba celej serie, iny modelovy rad dodavam, asi 1,5r stary...

Toshiba L300D- sucasny, takmer uz 3-rocny, notebook pracuje normalne a nijake zretejne problemy som nezachytil, baterka je uz riadne opotrebovana, na bezne kancelarske vyuzitie staci 1,9GHz AMD Athlon X2, akurat hreje ako cert hlavne v lete, s prehrievanim problemy nie su, akurat v lete sa sem-tam stane,ze sa vypne, ale ked je miestnost dobre vetrana tak nie je problem.. mal som ho aj na dovolenke a vydrzal aj 10h v cinnosti a az tak ked sa nahodou vypol.. nic tragicke...ziadne caste vypinanie. Sasi ma troska horsie spracovanie ako HP, priehradky na chladenie sa zacali uvolnovat a lamat asi po roku a pol pouzivania, urcite pre to nadmerne hrianie. Este sa uvolnil aj plast aj v okoli PC kariet, ale az potom co bol notebook 2 ci 3-krat otvoreny.. Inac drzi pevne, nevrzga. Velka spokojnost.. Zrejme budem v buducnosti volit znova Toshibu asi zrejme uz skor s INTEL procesorom.

ASUS - 1,5-rocny, ziadne problemy sa zatial neprejavili, akurat nastali po urcitej dobe problemy s displayom, no vysiel nato novy BIOS a vyriesil prave tento problem... islo o akesi pixelovanie displaya. Baterka drzi dobre, notebook je chladny tiez dobra spokojnost.. ale predsa len sa vyskytli chyby s displayom, co mohol byt hlavne pre grafikov atd. na cas problem...Neprehrieva sa.
p3dro

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa p3dro »

Pridám teda aj svoju skúsenosť s notebookom HP Pavilion 6670ec. Počas záruky mi odišla dvd mechanika, ktorú mi vymenili. Niečo po roku používania odišla úplne baterka (výdrž asi 5 minút). Po skončení záruky mi odišla aj vymenená dvd mechanika a postupne odchádzal aj adaptér (čo ale možno pripísať veľmi častému prenášaniu). Spracovanie nie je žiadna sláva, plasty vŕzgajú, veko displeja na mňa takisto nepôsobí dobre. Notebook sa dosť zahrieva, nestalo sa mi síce aby sa kvôli tomu vypol, ale na nohách je to určite nepríjemné. Hlučnosť bola v začiatkoch relatívne dobrá, pri zátaži ho bolo počuť, no teraz po 3-4 rokoch už hučí permanentne. No a pred rokom mi odišiel grafický čip, grafika funguje aspoň v základnom VGA režime (odinštalovaný ovládač), takže nesmiem spustiť nič graficky náročné, využívam už iba na internet, filmy, hudbu a kancelársku prácu. Vymeniť by sa muselá celá základná doska a to sa cenovo už neoplatí.

Celko som ale z HP veľmi sklamaný, pretože mám okolo seba dosť známych s notebookmi HP, a snáď každému odišla definitívne baterka a niektorí mali podobné problémy ako ja.
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 7733
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa Toman »

Co mam doma:

Logostar 286 (1986)
- funguje doteraz, zkurat je nezapisuje na HDD

HP TC1000 (2001)
- funkcne (len mrtva bateria)
- opadana farba
- ulomene vnutro konektora s ktorim sa pripaja klavesnica

Compaq (neviem aky 2002)
- taska vykonna krava
- hrialo sa to
- umrel adapter
- rychlo umrel aj akumulator
- slabe konektory - ulomili sa

Dell Latitude D505 (asi 2003)
- funguje dotreaz
- vyzera AKO NOVY!!!!
- absolutne spolahlive a dlhozijuce zariadenie

Acer Aspire 5XY (2005)
- absolutny kral smejdou
- klucne, vrzgajuce, chrciace
- komplet popraskane plasty - odpadlo LCD...
- doska OK - bezi ako server (cisto doska v krabici od topanok - nic ine nezostalo)

Tosiba (14", model z hlavy neviem) 2008
- mrzne
- artefakty
- blbe klby
- vypadava LCD...

HP ProBook 2710p (2x 2009)
- dohromadi 5x na reklamacke - len blbosti - promtne odstranene
- na jednom odisiel displej (asi som ho premackol) potom aj akumulator (isla zrazu len polka) - (vsetko vymenene v zaruke)
- a opadava z nich farba..... (pri 1000E booku je to podstatna vada)
- ale su hlinikove , jeden padol z 1.5m na beton a ide doteraz, ani sa velmi neobil
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7976
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Presov

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa CageJ »

K tomu len jeden komentar. Cim novsie, tym vacsie smejdy.
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1329
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa panasonic650 »

Ku komentaru komentar.... Kolko ale stali vtedy a kolko teraz... Niekde usetrit musia ;)
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html
Používateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2025
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: TO

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa Bird »

podelím sa o moju skúsenosť s HP Probook 4520S

tento notebook ma presne rok.
1.ventilátor sa zapína na vyššie otáčky častejšie ako mi je milé, aj pri relatívne malom zaťažení (internet - momentalne aj teraz 1karta - načitane video z YT 360p 2 karta - forum) po miernom prečistení chladeni sa to trochu zlepšilo.
2. zdá sa mi že tam kde mám položenu lavu ruku sa objavuju drobne čierne bodky, na prvy pohlad neviditelne, ako keby pomaly odpadavala farba (notebook má kovú konštrukciu a mám ho matnej ocelovej farbe)
3. velmi často sa mi stane že nejde odblokovať touchpad, musím ist ž do nastaveni myši a tam dat aktivovat, potom to už funguje normálne. mimochodom touchpad je velky a pohodlný keďže dotyková plocha je aj na tlačidlách

okrem tychto troch veci sa neobjavilo nič čo by mi vadilo, notebook je spolahlivý, neprehrieva sa, výborná klávesnica.
ak sa mu nič nestane tak ho zrejem ešte dlho nebudem meniť. :)
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
matob

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa matob »

Napíšem vám niečo o mojom Lenove Y560.

Mám ho niečo cez rok. Bol raz v servise - mojou vinou - nepodarený update biosu (pri biose sa oplatí počúvnuť "ak funguje nešahať"). Prišiel kuriér, zobral ntb a o týždeň a pol som ho mal späť (tento model opravujú len v CZ).

Hlavný problém s ním sú pánty. Od výroby ide o veľmi slabú konštrukciu. Problémom nie je slabý pánt, tie sú ako-tak fajn. Problém je uchytenie pántov o šasi. Proste mini šróbik prichytený mini maticou zapustenou v mini stĺpiku. Neviem čo za génia vymyslel že každý pánt drží jeden taký šróbik, dal by som mu medailu. Keby to aspoň navrhli tak aby to vydržalo tie dva roky... Mám doma ešte jeden ntb, ten istý model, tá istá porucha. Vyriešil som to kutilským spôsobom - pripevnil som pánt najväčšou šróbou aká sa vošla. Riešenie navonok nevidno, hlavička je akurát o niečo menšia ako nožičky - nedrie o stôl, resp. minimálne.
Ďalšia chyba ktorá sa vyskytla krátko na to ako prišiel zo servisu - objavili sa 3 fliačiky na displaji. Vlastne sú to zhluky bodov svetlejšie ako okolie.. je ich však vidno len na bielom pozadí, resp. veľmi svetlom. Napríklad word. Pri filmoch ani hraní hier nie sú vidieť.
Ako negatívum ešte spomeniem kvalitu spracovania. Je veľmi štíhly, avšak z plastu. Prehýba sa aj pod slabým tlakom... našťastie však nevŕzga. Takisto je celý lesklý, takže stačí 15min písania na klávesnici a priestor pod dlaňami vyzerá nechutne :)
Chladenie stíha uchladiť pc pri hrách len tak-tak. Určite by som sa na ňom nehral ak by bol len tak položený na stole. Prekročil by aj 90 stupňov. Ak som dlhodobo na jednom mieste, dám preč spodný kryt pre lepšie chladenie. Odporúčam však chladiacu podložku.

Až na tieto nedostatky však ide o skvelý notebook. Musím vyzdvihnúť výkonnú grafiku a najmä perfektný zvuk. Klávesnica bola fajn ako nová, teraz je už trochu vychodená takže je trošku hlučnejšia. Touchpad je veľký, dobre sa na ňom robí. Je pokrytý malými hrbolčekmi, takže sa na ňom dobre robí aj v lete so spotenými prstami. Trošku sa však začala šúchať dole farba v strede, tam kde je najpoužívanejší. Tlačidlá pod ním sú perfektné, nie klasické klikačky ale také "mäkké". Na baterke som zatiaľ nezbadal viditeľný pokles kapacity.

Ešte mám skúsenosti s Asusom P50IJ. Je priateľkin, takže nie je až tak vyťažený (aj keď rok a pol na ňom bežal BOINC). Ide o business-triedu notebooku takže spracovanie je dosť kvalitné. Pánty vyzerajú že sa nezlomia ani keby čo bolo, dosť široké uchytenie. Chladenie takmer nepočuť ani pri záťaži. Tiež má super klávesnicu, nevychodená. Ako hlavné pozitívum musím spomenúť, že prežil bez výraznejšej ujmy (menšia puklina) pád z 1,5m výšky na betón.
Z negatív: horšie pracujúci touchpad, občas už neregistruje dotyky. Tiež on/off tlačítko prestáva reagovať na stlačenie. CD/DVD mechanika prestala čítať už pred nejakým časom.. ale to je problém väčšiny notebookov. Baterka má zhruba 90% pôvodnej kapacity.

Sorry za dlhý príspevok, snáď niekomu pomôže. :-D
Používateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa glirpi »

Compaq presario cq61 myslim.. notebook ma uz viac ako dva roky, kiupovany ako cisto novy z internetoveho obchodu. budem velmi strucny. notebook sa vyuziva kazdy den, niekolko hodin aj narocnejsie veci (graficke programy). doteraz nebol ani raz pokazeny/rozoberany a nemal ani najmensi problem/vadu slape stale. v poslednej dobe sa zacal ani nie prehrievat, ale chladenie fucalo skoro stale a pomohlo jednoduche prefuknutie zo spodnej strany a zase je chladenie pocutelne iba pri dlhsej vacsej zatazi. telo je plastove ale nevrzga. notebook sa ale neprenasa casto a ak ano tak to je prevazne iba v ramci izby, malokedy ide mimo a vacsinou je polozeny na stole. urcite zalezi aj od toho ako sa majitel k notebooku sprava, ale sam som prekvapeny, ze stale ide bez akeho kolvek problemu ci poruchy..
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-9600KF / CPU-COOLER: NZXT Kraken X52 / MB: GIGABYTE Z390 M / RAM: Corsair 16 GB KIT DDR4 3600 MHz CL18 Vengeance LPX / SSD: WD Black SN750 NVMe SSD 1 TB / DVD-RW: - / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: NZXT H400 / VGA: GIGABYTE GeForce RTX3060 GAMING OC 12GB / SOUND: SOUND BLASTER AE-7 / SPEAKERS: - / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: DELL UltraSharp U2717D 27" / KEYBOARD: DELL Premier Wireless Keyboard / MOUSE: DELL KM717 / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller / OS: MICROSOFT Windows 10 PRO 64Bit
Používateľov profilový obrázok
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 2237
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa _Mato_ »

HP EliteBook 6930p - mam ho priblizne 3 roky a okrem vymenenej klavesnice (nefungovala jedna klavesa - opravene vymenou klavesnice cez on-site zaruku za 15 minut) funguje bez najmensieho problemu. Ntb sluzi viac-menej ako pracovna stanica (prenasany minimalne) - vacsinou je pripojeny v dockstation ku 2 monitorom a externej klavesnici.

HP Mini 5101 - cca 2.5 roka bez jedineho, co i len najmensieho problemu. Zo zaciatku bol prenasany casto - takmer denne do prace + na sluzobky. Pri prenasani bol samozrejme vzdy v puzdre, takze vizualny stav stale vyborny (dovolim si prirovnat ku novemu kusu). Klavesy nie su aj po castom pisani vobec opotrebovane (vysuchane plosky). Nebol sice najlacnejsi (vzhladom nato ze sa jedna o netbook), ale ked som porovnaval s plastovymi hrackami, ktore maju kolegovia/znamy, tak nelutujem ani jediny cent "investicie".
Používateľov profilový obrázok
Danix64
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1128
Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Košice (04011)

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa Danix64 »

Toshiba Tecra S11-12R - http://www.alza.sk/toshiba-tecra-s11-12r-d176118.htm
kúpený pred 1 rokom 5 mesiacmi za cca 900 € (ale nie z alzy) ... žiadna reklamácia

   Konštrukcia. Povrch plastový, ale pomerne pevný. Kĺb zabezpečujúci otáčanie displeja kovový, doteraz v poriadku, bez problémov. Displej veľmi dobrý - matný. Klávesnica bez problémov. Nevidno žiadne známky používania (nič nie je ošúchane a pod.) ani na klávesnici, ani na touchpade a okolo touchpadu, kde mám stále opreté dlane pri písaní. Pri práci v slabších svetelných podmienkach nerušia žiadne indikačné LEDky (tie sú umiestnené na prednej hrane a ich svietivosť je podpriemerná, no dostatočná). Pri tých LEDkách sa nachádza hardvérový vypínač pre WiFi.
- Touchpad mi príde trochu malý (asi to bude zvykom z MacBooku Pro :-D , ale aj tak napr. kamošov Sony Vaio má trochu rozmernejší touchpad)
Hodnotenie: [########--]

   Hlučnosť & teplota. Pri najvyšších otáčkach ventilátora notebook produkuje dosť veľký hluk, no pri bežnej práci a aj pri záťaži (renderovanie videa) som ešte nezažil, aby išiel vetrák na plné otáčky. (iba raz pri BSOD :D ). Ale pri bežnej práci je hlučnosť minimálna. Grafická karta - Nvidia Quadro produkuje dosť tepla, viac ako CPU aj pri nečinnosti, škoda.
Hodnotenie: [######----]

   Batéria. Vôbec som nepostrehol skrátenie výdrže na baterku po roku a 5 mesiacoch. Pri bežnej práci vydrží cca 3 hodiny, čo nie je zlé na takú konfiguráciu.
Hodnotenie: [########--]

   Reproduktory. Tie sú otrasné. Zvuk je veľmi "plechový". Takže pozerať filmy iba s externými reprákmi alebo so slúchadlami. Ale osobne mi to neprekáža, keďže notebook používam na prácu, a veď ten notebook sa radí medzi pracovné a tie nikdy nemali kvalitné reproduktory.

Strihal som na ňom videá, hral hry, programoval, Skypoval (video) a bez problémov. Do windowsu sa prihlasujem cez snímač odtlačkov prstov, ktorý je medzi tlačidlami touchpadu. Dva krát sa mi stalo, že som si myslel, že som ho odpálil, lebo keď som priložil prst, tak medzi prstom a snímačom vznikol elektrostatický výboj. (to som si vtedy práve vyzliekol sveter) A potom ten snímač nereagoval. Ale po reštarte fungoval vždy. Odvtedy si už dávam pozor a pred snímaním odtlačku sa zbavím el.stat. napätia (kontrolujem radiátor či hreje :D )
Naposledy upravil/-a Danix64 v So 07. Jan, 2012, 00:22, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
fanless PC: Ryzen 5 5600G, 32GB RAM, 2x2TB SSD (17-19W idle)
fanless i3 server: i3-13100, 64GB RAM, Asus Pro H610T D4-CSM, 1x2TB SSD (<5W idle)
fanless secondary miniPC: Intel N6005, 16GB RAM, 2TB SSD (<6W idle)
fanless small home server: Odroid H3 (Unraid) (<5W idle), Raspberry Pi 4 (Debian/DietPi)
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 22017
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa dexterav »

len toľko všetky NB čo mi prešli rukami sú funkčné stále aj po záruke :-)
asus
acer
hp
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Používateľov profilový obrázok
flanker
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3123
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa flanker »

Já mám skoro 2 roky ASUS G51J (a navíc již z druhé ruky) a zatím funguje. Pouze je problém s velmí nízkou výdrží baterie (35-40 minut na nejúspornější profil :( )...Na můj první notebook, až na tu výdrž, spokojenost.
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)
Používateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6222
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Vieden/Bratislava

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa icefire »

_Mato_ napísal:HP EliteBook 6930p - mam ho priblizne 3 roky a okrem vymenenej klavesnice (nefungovala jedna klavesa - opravene vymenou klavesnice cez on-site zaruku za 15 minut) funguje bez najmensieho problemu. Ntb sluzi viac-menej ako pracovna stanica (prenasany minimalne) - vacsinou je pripojeny v dockstation ku 2 monitorom a externej klavesnici.

HP Mini 5101 - cca 2.5 roka bez jedineho, co i len najmensieho problemu. Zo zaciatku bol prenasany casto - takmer denne do prace + na sluzobky. Pri prenasani bol samozrejme vzdy v puzdre, takze vizualny stav stale vyborny (dovolim si prirovnat ku novemu kusu). Klavesy nie su aj po castom pisani vobec opotrebovane (vysuchane plosky). Nebol sice najlacnejsi (vzhladom nato ze sa jedna o netbook), ale ked som porovnaval s plastovymi hrackami, ktore maju kolegovia/znamy, tak nelutujem ani jediny cent "investicie".
5101 som mal, to chladenie je velmi hlucne. To si si nevsimol alebo ako?
Spoiler: ukázať

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
Používateľov profilový obrázok
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 2237
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Ak ho pouzivam v rezime na bateriu, tak sa ventilator spusta iba pri vacsej zatazi (napr.flash/youtube), inak je vypnuty. Ked je pripojeny na el.siet, tak ventilator sa sice spusta castejsie, ale nie je to nic kriticke (viac-menej je pocut iba prudenie vzduchu, nie ventilator samotny ako pri niektorych notebokoch). A to nie som ziadny hluchan :).

Aby bolo jasne, mam v nom SSD a nie povodny (klasicky disk).
Používateľov profilový obrázok
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert
Príspevky: 4071
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: MINI ANKETA - Spoľahlivosť notebookov

Príspevok od používateľa pepkopav »

Mám 3 ročný HP EliteBook 8530p a zatial som nemal žiadnu závadu.Akurát mi skončila základná záruka (3roky) mám ešte predĺženú o ďalší rok,tak sa nejak nebojím ak by sa niečo stalo a musel by ísť do opravy.
Za 3 roky som ho 3x čistil a teraz som prepastoval procesor a grafiku.Je výborne vypracovaný,nič sa neprehýba ani nevvŕzga baterka mi ešte vydrží cca2 hodiny.Bol drahý ako sviňa :rolleyes: ale neľutujem,že som ho kúpil.
Predtým som mal IBM T21a na ten som tiež nedal dopustiť.IBM mi aj pár krát spadol ale nič sa mu nestalo.Predal som ho a ešte teraz je funkčný.
Dell XPS 15 9500 i5 10300H,16Gb RAM,1,5Tb SSD,GTX 1650Ti,IPS 1920X1200,Win 11 Pro

Návrat na "Mobilné PC"